Ще има ли ново забавяне на концесията за Летище София?

Пет големи компании са се включили в процедурата
7 май 2019 15:20, Екип на Bloomberg
15
Ще има ли ново забавяне на концесията за Летище София?

Очакванията, че концесията за Летище София ще бъде отложена отново не са особено основателни, въпреки предстоящите евроизбори и опасността от политически трусове при определени изненадващи резултати, смята бившият зам.-министър на транспорта и настоящ управляващ съдружник и председател на Съвета на директорите в Експат Кепитъл Никола Янков, коментирайки темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Всичко за успешната концесия е налице, според Янков, тъй като пет наистина големи компании се включват в процедурата, която би била в огромен интерес на държавния бюджет.

"Трафикът през Летище София изпревари очакванията ни. Интересът на самия инвеститор е възможно най-скоро да изгради нов терминал, независимо от 10-годишния срок за това в концесията", коментира бившият зам.-министър.

Очаква се в бюджета да влязат 550 млн. лв. и моментално се появиха политически изказвания, твърдящи, че средствата са предвидени за инвестиции в БДЖ.

"Тези средства така или иначе отиват в държавния бюджет и от там правителството само ще решава как и къде да ги вложи“, обясни Янков.

Всичко по темата можете да научите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ira преди 4 години
До АнонименСпомагателно на Турция? Това е недостижима цел...
12
0
 
1
 
! Отговори
казаХ преди 4 години
Летище София не трябва да бъде давано на концесия.Престанете политици да разпродавате държавата-не ви е бащиния.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля се на Бог да ни помогне и да се спре веднъж завинаги този хаус, своеволие, алчност и егоизъм от страна на управляващите на България!!! Летище София е наше, на Република България и няма да си го дадем на чужденци и частници!!! Моля те Господи пази България и не позволявай повече да я ограбват и унищожават!!!
10
1
 
2
 
! Отговори
Спрете концесията!!! преди 4 години
Спрете незабавно концесията на Летище София и на абсолютно всичко в България!!! Не ви ли срам вече съсипници такива?! Търпим ви вече много!!!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво само ни лъжат и ни замазват очите?! Тези пари няма да отидат за БДЖ а да се напълнят джобовете на тези, които унищожиха и съсипаха България! Спрете незабавно тази концесия и всички други концесии, и нека държавата и ние самите да се грижим за нашите неща в България!!! Събуди се народе заспал!!!
8
6
 
10
 
! Отговори
Протест преди 4 години
Кога е протестът срещу Концесията на летище София, и докога кражбата е под гриф "тайна".Трябва да ви махнем преди концесията за колко, 50 г. евалла, ашколшум, и купуването на стари хвърчила.Трябваше да ви махнем още при закриването на ЮП, Костинброд, Ало Ваньо, Мишо Бирата и съпругата му.И не не ви завиждам за частните асансьори и хасиендите.БУДИТЕ ОТВРАЩЕНИЕ С ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ!
7
4
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Понеже ме трият /свобода на словото/ да си попитам отново.За чий... интерес... е това публично-частно партньорство?
6
7
 
15
 
! Отговори
Летището си е добре. преди 4 години
Добре, летището е пълно с полети, държавно е и определено носи приходи на бюджета.Защо е този зор за концесия?
5
14
 
12
 
! Отговори
Крондев преди 4 години
Дано не бавят повече тази концесия. С всеки изминал ден летището става все по-зле и е обирано брутално.
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софийското летище ще бъде спомагателно на Турция.така се прави с вилаетите
3
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябва да има концесия за летище София???Това е обект от националната ни сигурност.Все едно да си отворим всички граници и всеки да си влиза свободно откъдето пожелае.Ай,стига,.бе.Вие сте предатели!!!
2
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързат да налапат комисионната ! Абе крадльовци спрете се бе ! Летището е от Национална Сигурност и трябва да е Държавна собственост !Защо например Израел не си дава летището на концесия ?
1
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и не успяха да се аргументират ЗАЩО ВЪОБЩЕ НИ ТРЯБВА КОНЦЕСИЯ ЗА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ??