Фандъкова категорична: Няма да се строи в Борисовата!

Заглавия в медиите ми изправят косите, заяви кметът
Обновена: 5 юни 2019 17:36 | 5 юни 2019 16:37,
26

Като кмет ще гарантирам, че мнозинството в Столичния общински съвет ще подкрепи най-консервативния подход за Подробен устройствен план /ПУП/ на Борисовата градина - никакво строителство. Ако това не се случи, ще върна решението. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъков, съобщава БТА.

Още по темата

Гора или сгради, музей, ресторант в Борисовата градина?

Като чета заглавия в медиите за Борисовата градина, и ми се изправя косата - застрояване, презастрояване. Няма да има такова нещо. Столичната община има ясна и категорична позиция, посочи кметът Фандъкова.

Вчера общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева заяви в медиите, че "в Борисовата градина ще се строи, и то много". Ще се застроява, ако тези общински съветници, които пишат тези неща, гласуват да се застроява. Те са общински съветници, политици, те взимат решения. Ако гарантират да подкрепят най-консервативния подход, аз ще им благодаря, каза Фандъкова.

Днес от 17.30 ч. в Университета за архитектура, строителство и градоустройство ще се състои първото обществено обсъждане на проекта за Подробен устройствен план на Борисовата градина. Автор на проекта на ПУП е арх. Атанас Ковачев и неговото студио.

Кметът Фандъкова припомни, че проектът на арх. Ковачев спечели след конкурс за избор на проектант и това е най-консервативният от всички проекти за Борисовата градина, участвали в конкурса. Едва след общественото обсъждане, довечера предстои обсъждане в общинския съвет, каза Фандъкова. Моята позиция като кмет, която ще защитавам, е категорична и ясна. Запазване на Борисовата градина и гарантиране липсата на застрояване, каза кметът. Тя ще настоява "Спортна София" и конната база да си останат там, където са в момента. "Никакви климатични училища, няма необходимост от такова нещо", каза кметът.

Фандъкова е категорична, че стадионите имат нужда от модернизация, но реконструкцията им трябва да бъде в съществуващите терени, за да няма никакво строителство и разширяване в Борисовата градина.

За автокъща "Капитолия", помолих районния кмет /Мария Ачкова, ДСБ/ да премахнем заедно автокъщата, но не получихме кой знае каква подкрепа - да не кажа - никаква, каза кметът Фандъкова. Затова тя е възложила на арх. Влади Калинов, директор на Дирекцията "Строителен контрол" в НАГ, да издаде заповед за премахването й. Но тя сега се обжалва, съобщи кметът.

Фандъкова заяви, че автокъщата няма място в Борисовата градина
и че на нейно място е заложено изграждането на подземен паркинг. Сградата, която е отгоре, е малка, ако преценят, че може да се превърне в музей или друг вид атракция, мисля че няма нищо лошо, отбеляза кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Няма,няма.И къщите за гости не са това,което изглеждат,а палати построени с подарени евро мангизи.
21
0
 
1
 
! Отговори
Свирчо преди 4 години
Ген ПаласкиТи си завършен ***! Честно:)
20
1
 
7
 
! Отговори
Ген Паласки преди 4 години
Еий ненаяли се,, И защо разрушихте "Ропотамо" ако не ресторант, сградата можеше да се използва за читалищен дом, например или салон за събрания за различни мероприя на хората от квартал Яворов!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво била излъгала пак Пъдпъдъкова?
18
0
 
9
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
Тази скромна на вид женица, обезобрази за няма и 2 год. една от най-старите и централни улици в София/и то не само/!Ако наесен, пак си я преизберете! Да сте сигурни, че от Борисовата ще остане един, носталгичен и далечен спомен за хубавия навремето парк... Със Западния, знаем какво стана!:)
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм виждал по-нагла жена.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На софиянци отдавна им се изправиха косите от масовото застрояване и количеството автомобили... и прекрасния въздух.
15
3
 
12
 
! Отговори
валентин преди 4 години
Тази усмихната и миловидна лъжкиня съвсем като Мафиянски. И него го хвалеха като най-усмихнатият кмет, а ни закопа за 10ия напред. Фандъка по неговите стъпки и тя. сигурно са от една школа.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се строи в Борисовата, ами ще се застроява
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не се беше надало гласност, Фандъкова дали щеше да каже нещо подобно.#ГЕРБ, стабилно алчни сте.
12
1
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ей,оскотяха от алчност.Никога такова безобразно строителство,каквото си вихри през последните 30 години ни е имало.Не остана градинка,на която да не е постигнато.Стандартната процедура е деактуване на публична общинска собственост,в частна общинска и след това чрез нагласен търг се печели петно за строеж.А има и вариант където всичко е дълбоко прикрито.Като се видя как ремонтираха граф Игнатиев,нищо чудно парка да го изсекат.Та те са скакалци,след тях остава пустиня
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След мега-Гафа, който сътвори с Графа, Фандъкова не само трябва да бъде изгонена с камъни от София, а и да й се забрани на нея и на цялата й крадлива рода, пожизнено да стъпват в Столицата.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъже лъже лъже заедно със шишкото пак са намислили някоя глупост
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Мръндъкова така викаше и за Графа.
8
3
 
15
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Може да се каже,че до каквото са се докоснали различните кметски администрации,всичко са съсипали.Така съсипаха "Фея"-та,"Ропотамо"Ларгото,а сега и парка.Трябва кметовете на София ,както и членовете на СОС,да са живели,те или техните родители поне от 60-70 години,иначе са пришълци,които в своите постъпки наподобяват скакалци.След тях само разруха и мизерия,но винаги финансово мотивирана
7
0
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
""За автокъща "Капитолия", помолих районния кмет /Мария Ачкова, ДСБ/ да премахнем заедно автокъщата, но не получихме кой знае каква подкрепа - да не кажа - никаква,""А кой престъпник е разрешил там да има автокъща,като на това място имаше детски кът с различни увеселителни и спортни съоръжения,които могат да се видят даже във филма "Изпити по никое време""
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом казва, че няма значи в най-скоро време готвят някакъв строеж ....
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами с кърлежите, кво стана
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото, което може да се случи в Княз Борисовата градина е, някой бивш спортен деятел с мощната си кола да смачка няколко дечица
3
2
 
17
 
! Отговори
Сп??нс преди 4 години
Вярвам й, със сигурност няма да се строи. Ще се ремонтира, ще се възстановя, ще се облагородява и така докато единственото останало зелено ще е на светофарите.