Над 350 трошки са премахнати от улиците на София

Най-много са от районите "Слатина" "Триадица" и "Изгрев"
20
Над 350 трошки са премахнати от улиците на София
Снимка: БГНЕС, архив

От началото на годината принудително са вдигнати над 350 излезли от употреба моторни превозни средства на територията на столицата, като най-много са от районите "Слатина" "Триадица" и "Изгрев", съобщават от Столичния инспекторат.

Днес излезли от употреба автомобили се премахват в район "Подуяне".

Те са били стикирани от комисиите, назначени от кмета на района, а собствениците им не са ги преместили в рамките на доброволния тримесечен срок. Колите, които премахва днес "паякът", са заемали общински терени до блокове 121, 67 и 22 в ж.к. "Суха река". Малко преди да бъдат репатрирани, автомобилите, планирани за вдигане от ул. „Арчарица“ и ул. „Резбарска“, са били преместени от собствениците им в частни имоти.

От Столичния инспекторат напомнят, че е забранено разполагането на излезли от употреба превозни средства върху терени, които са общинска и държавна собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столичният инспекторат да нареди на общинарите от Овча купел да дойдат в Овча купел 1и 2 и да вдигнат и конете с каручките защото от маалата пак започнаха да обикалят кварталите въпреки поредната им забрана от 1 юни 2022г.Тропкат кончета още от ранна утрин,а собствениците им вдигат шум около контейнерите,чупят и разпиляват стъкла, удрят в асфалта разни изхвърлени уреди за да вземат какво им трябва останалото пак разпиляват,също и дрехи,обувки.Конфискувайте им конете и ги пуснете в планините.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си мислех,че се кара в София нормално като през соца,защото са отпуски хората и ги няма,а то общината извозила таралясниците.Ти да видиш?!
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За трошка няма прошка.
7
2
 
1
 
! Отговори
До 1964-та... преди 1 година
Бате......отваряме уикипедия и виждаме, че оригиналната костенурка се е произвеждала до ..... ТАДАМ .... 2003-та. Да не се бърка с новата костенурка от 2011-та нататък. Така че тия приказки за скрапа си ги запази за кварталната дружинка. Не е ясно това на снимката дали не е било ударено / размазано или пък от първите модели от 1947-а.
6
2
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
Още много има !
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах, за останалите таралясници с платен данък - разрешено ли е да се паркират на общинските градинки или не?
4
1
 
4
 
! Отговори
1964-та... преди 1 година
...на бай Фильо, моя тренер по тенис на маса, му откраднаха задния мигач на ФВ костенурка. Отде я беше купил тогава, но се скъса да се вайка, че ги няма тия части, скъпи са и т.н. След 2г. баща ми донесе от Пловдивския панаир проспект с всички западногермански марки автомобили, цветни снимки, заводи, поточни линии и пр. Та там имаше фотос на депо за рециклиране на стари коли и на купчината скрап видях надупен ФВ, смачкан, но задните му мигачи здрави. Сетих се за бай Фильо. А ние сме селяни 2022.
3
4
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Всички изоставени дараци за претопяване.Стомана-Перник се нуждае от суровина.
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се премахнат 350 000 , за да се кара и живее нормално в София
1
6
 
23
 
! Отговори
Край преди 1 година
Заглавието не трябва да е "Над 350..." а САМО 350 ... Града е пълен с бивши возила, които никакъв нормален преглед не могат да минат.