Майка на 11 деца напът да остане на улицата заради незаконна постройка

Имала право да поиска жилище, но не е подала документи
Обновена: 8 авг 2022 21:48 | 8 авг 2022 16:25, Камелия Цветанова
391
Майка на 11 деца напът да остане на улицата заради незаконна постройка

Майка на единадесет деца от столичния квартал "Христо Ботев" може да остане на улицата заради строеж на здравен център. От район "Слатина" заявиха, че неколкократно са предупреждавали хората в квартала, че предстои събаряне на постройките.

Жана има 11 деца и от 30 години живее в постройка. Споделя ни, че ако бъде съборена, остава на улицата, а децата няма да могат да се посещават детска градина и училище.

"Къде ще ходим? Дайте ми някакво жилище, за да излезем от тази мизерия. На мен ми писна в тази мизерия, пълня вода в туби, защото нямаме вода, отрязаха ни тръбите", оплака се тя.

Жана има адресна регистрация в района, но не на мястото, където живее. Тя има право да кандидатства за жилище, но не е подала документите, за да ѝ бъде осигурено такова.

"Никой не смята да оставя никого без покрив над главата. Този проект вече има дълга история и хората се предупреждавани неколкократно с молба да почват да си търсят друго място", обясни кметът на район "Слатина" Георги Илев.

Той познава семейството и друг път се е срещал с проблемите им.

"Наложи се да ѝ отнемем две от децата и да ги дадем за грижа извън нейното семейство, заради изключително лошите условия, в които се отглеждат", поясни Илиев.

За хората, които живеят в района, където ще се изгради здравният център и не са подали документи, има резервен фонд "Жилища", който може да им предостави място за настаняване.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

 


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
2
 
! Отговори
БРИТАНКА преди 4 седмици
АМИ КАКТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ 11 ДЕЦА НЕ Е НОРМАЛНО ЯВНО ИЛИ ИМА МЕНТАЛНО ОТКЛОНЕНИЕ ИЛИ ИЗПОЛЗВА ДЕЦАТА ЗА ДА ИЗНУДВА ДЪРЖАВАТА И НАТИСКА ЕМОЦИОНАЛНИТЕ КОП4ЕТА НА ПО НАИВНИТЕ ХОРА,, ТА ДА И СЕ ОТНЕМАТ ДЕЦАТА ОТ СОЦИАЛНИТЕ ДА ТРЪГНЕ НА РАБОТА ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖА КАКТО ВСИ4КИ НАС НО ЖАЛКО ЗА ДЕЦАТА НЕ СЛУ4ИЛИ С РОДИТЕЛИ :(
218
2
 
4
 
! Отговори
Негър Скиор преди 1 месец
Фъндъкова да ги настани в някоя от кооперациите на внуците си. Тя доста краде..........
217
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Дайте ми някакво жилище..."...маннггусттата си мисли че сме й длъжни да й даваме каквото и да е. Маннгуссто, дай ми ти на мен мъ, на мен кой ми е дал жилище, не трябваше ли да РАБОТЯ за да си КУПЯ жилище, за да си издържам семейството? И защо пуста ти манггуссттто си иззссрралла 11 чавветта, като нямаш нито жилище, нито искаш да работиш??
216
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Майка на 11 деца... Няма що... Ами да отиде в общината, да вземе още две или три такива като нея и да се разкрещят всичките. Аз съм чувал как крещят едновременно няколко циraнkи - никое ухо не може да ги издържи. Ще си постигнат каквото искат.
215
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом нямат добри условия за живот на децата, може децата им да бъдат предадени за отглеждане на добри родител(и) , така децата ще бъдат обгрижвани, нахранени, образовани, ще се откъснат от тази среда и ще имат по-големи шансове за в бъдеще!
214
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва за бедните да е като в Германия, дават пари за наем на нуждаещи се родител(и) и изискват апаратамента да има определена квадратура, трябва да наемат апартамент с определена квадратура, особено ако имат деца, трябва да имат и отделна стая за момчета, момичета. Не е лошо да има служба да се занимава с проблемите на гражданите и ги подпомага, не за ромите, а изобщо, ако трябва и работа да им намират.
213
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тая не е ли вече баба? На тази възраст при тях е нормално....
212
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 226 До КамелияЦв.Може и "пътьом" да напишете, за да не се карате, все още имаме остатъци от падежи в българския език.
211
0
 
6
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 месец
Значи ние, българите можем да работим по 13-14часа, да плащаме за десетки документи на общините-рекетьори, да купуваме прескъпа земя, огромни суми на строители, за да скълапим една къщичка, а те през това врме цвръкат себеподобни. после на тях резервни жилища, а за нас заем за изплащане за 25-30г. РАВНОПРАВИЕ!!
210
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В градинката зад еврейското едно такова мило семейство ромка с 5 седеше на една пейка и се наливаше с бира барбар с децата. Бебето пълзеше с препълнен памперс по асфалта и ядеше фасове а госпожата ( може и същата да е) пушеше цигари,а до колкото ми е известно цигарите не са евтини. Минавайки покрай моя син единия ром на около 5 рече на другия "Ай да му откраднеме колелото на тоя". Това не са деца, те са ***.
209
1
 
14
 
! Отговори
ОЩЕ НА 12 ГОДИНИ преди 1 месец
ПОЧВАТ ДА РАЖДАТ, ЗА ДА ИМАТ ПАРИ ДА ЯДА, ПИЯТ И ТЪРКАТ БИЛЕТЧЕТА
208
4
 
4
 
! Отговори
До 226 До КамелияЦв. преди 1 месец
Излагате се. Проверете ако искате в правописни речници - стари издания. ***/а сте като фасул. Напът се пише слято, защото в случая е НАРЕЧИЕ, също както НАКЪДЕ и НАВРЕМЕ. Аман от прости хора със самочувствие!По въпроса - това същество не е майка, а е индивид, който е родил 11 индивида. Има разлика, при това - огромна.
207
6
 
1
 
! Отговори
До До Камелия Цв. преди 1 месец
Всъщност от няколко години джурналята масово налагат "напът" вместо "на път", като се позовават на някакъв речник на БАН, който никой не е виждал. По аналогия с "накъде" и "навреме". Еволюция на езика, видите ли.....
206
0
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Тази като я гледам да е някъде около 45 години значи има време още 5-6 да нацвъка докато не се износи матрицата.
205
3
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
До Анонимен Филма РУСКИ ли е ? Сигурно в него се разказва как украинците са нападнали Русия,минирали Черно море ,стрелят по собствените си домове болници ,училища,заводи,АЕЦ ,не дават на руснаците да изнасят зърно или пък това което са си харесали перални,телевизори,дрехи,избиват децата си за да набедят руснаците и т.н. а бе изобщо лоши хора.
204
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Непременно гледайте филма "Солнцепек"Ще видите какви гадости са вършили украинците.Не го гледайте с децата си,няма да могат да спят.Филмът е основан на действителни събития.Не препоръчвам на хора със слаби нерви да гледат!!!
203
4
 
1
 
! Отговори
няма спре преди 1 месец
да ражда де. така се решава демо кризата и суверен се създава
202
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Голям праз. За тия не ми е жал.
201
1
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Социалистите предлагат плащане на еднократна помощ за второ и трето дете от по 6500 лева, което засяга 12 хиляди семейства.За началото на учебната година да се отпусне помощ за деца от 2 до 4 клас от по 250 лева. Еднократна помощ за самоосигуряващите се в размер на една минимална работна заплата от 650 лева. Втората година на майчинството да стане 650 лева, искат още от БСП.ТАЗИ СЕРИОЗНО СЕ Е ХВАНАЛА НА ВЪДИЦАТА НА БСП.Решила е с вирнати крака да стане милионерка.Само Корнела бульо ще те оправи
200
1
 
26
 
! Отговори
Факти преди 1 месец
Аман от такива майки.. Заради тях държавата ни вече е по- черна от Индия. Нейните 11 освен че след някоя и друга година ще допринесат за кражбите, насилието и потъването на нацията, друго от тях няма да видиме. Разбира се тези от женски пол ще се погрижат и те да се възпроизведат 10 - 11 пъти и така до пълното потъване на държавата. Това не е майка с деца, това са ***, които унищожават бъдещето за нашите деца.