В София обявяват свободните места за яслите и детските градини

Около 8000 деца в София чакат за място в детска ясла
10 авг 2022 08:10, Елка Василева
16
В София обявяват свободните места за яслите и детските градини
Снимка: архив, БГНЕС

Столичната община ще обяви днес 1770 свободни места в системата за прием в яслите и детските градини. 170 от тях са от новопостроените сгради, а 1600 са част от местата, които са се пазили до последно за деца със специални образователни потребности.

25 са новите сгради на детски градини, които се строят в различни райони на София, а от тях 12 ще бъдат завършени до края на годината. Така ще бъдат разкрити още 300 нови места, посочва Bulgaria ON AIR.

Около 8000 деца в София чакат за място в детска ясла. Родителите на тези, които посещават частни ясли, могат да кандидатстват за компенсации от държавата в размер на 372 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
А защо компенсацията е така смехотворна?
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена съм, но винаги съм се чудила защо когато си в отпуск по майчинство /с второ дете/, първото трябва да го пращаш на детска градина?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4 читател: Тези, които раждат на 35 обикновено преди това са учили, работили и плащали данъци 10-15 години. И имат по 1-2 деца.Другите, които раждат на 18-20 без ден трудов стаж, чакат издръжка от бащата, също безработен или работещ в сивия сектор.
8
0
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 година
Внучката ми живее в кв. Левски. При 6 /шест/ детски градини в района я изпращат в Кремиковци. Нямам думи.
7
1
 
3
 
! Отговори
До x преди 1 година
Много си забавен. Знам, че си фейк, но като си се наживял..има си начини. Иначе, давай, едно наакващо се мрънкало ще върне мерака ти за живот много. Особено, ако жена ти не иска да го гледа или те напусне, както правят 90% сега. Ще се преродиш. Хахаха.
6
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До това доведе фактът, че куцо и сакато дойде в София. Децата на софиянци трябва да са с предимство! Плащаме си цял живот данъците тук, за нашите деца са тези градини. Другите да си записват децата в техните градини. Накачулили са се тук и не помръдват!
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хНе, не е късно. Много е късно.
4
2
 
2
 
! Отговори
х преди 1 година
На 45 съм, а жената на 40. Наживяхме се и усещам празнина. Късно ли ни е за деца? Има ли смисъл?
3
6
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
В семейството на баба ми са били 12 деца, всички живи и здрави, изучени, с професия, доста от тях с университет. Майка ми, 5, същото. Без детски градини и ясли. В БГ юнаците се женят на ~ 35г. съпругите раждат ~ 30, свикнали са времето да им минава в офиса, а децата да ги гледа държавата. А те да се жалват неспирно. С мързел, развлечения и фейсбук деца не се гледат.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детските градини НЕ са задължителни...
1
4
 
8
 
! Отговори
Само да кажа преди 1 година
В нашия район са 2 местата. Две. За 39 деца. После искат да има деца. Това да гледаш дете в София е наказание. Парите настрана. Частните градини се възползват, че нямаш избор и те одирят за заградени между панелките бараки. Тук не трябва да гледаш дете. Някъде в нормална държава/град, може.