ГЕРБ-СДС иска извънредно заседание за сигурността в София

Поводът са случаите на насилие с чужди граждани
49
ГЕРБ-СДС иска извънредно заседание за сигурността в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ-СДС настоява за извънредно заседание за сигурността в София заради случаи на насилие с чужди граждани, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Първият случай е от 6 март, при който на бул. "Витоша" чуждестранни студенти нападат момче, защитаващо момиче, на което те са подвиквали, посочват от ГЕРБ-СДС. Другите два случая са от вечерта на 8 март, когато става сбиване в центъра за бежанци в кв. "Овча купел“, а на бул. "Витоша" млади мъже нападат пакистански студенти с английско гражданство.

"Тези инциденти имат потенциал да предизвикат непредвидими ответни реакции за отмъщение. Има редица сигнали от жители на район "Овча купел", които живеят в постоянен страх от сблъсъци с мигранти“, заявяват от ГЕРБ-СДС.

Заради случаите с физическо насилие в столицата, заместник-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и председателят на Комисията по обществен ред и сигурност Ваня Тагарева отправиха искане за свикване на извънредно заседание на Столичния общински съвет по тема "Сигурност".

"Нужно е да бъдат предприети незабавни и адекватни мерки, необходимо е патрулите да бъдат фокусирани върху рисковите зони и да се увеличат патрулиращите екипи както в центъра, така и рисковите от инциденти квартали", смята Георги Георгиев.

Председателят на Комисията по обществен ред и сигурност Ваня Тагарева настоява на извънредното заседание на Столичния общински съвет кметът Васил Терзиев и отговорните служби да докладват за ситуацията със сигурността в града и мерките, които се взимат.

От СДВР съобщиха по-рано за образувано досъдебно производство по случая със сбиването на бул. "Витоша" вчера. Те информираха също за сбиване в центъра за бежанци в столичния квартал "Овча купел", при което е пострадал леко един човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Студенти, евала това ли измислихте? Е що не са в студентски град ами в овча купел около центъра за бежанци? Тия верно ни имат за малллоумни!!!
40
0
 
4
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
Хахахаха герб- сдс и техните партньори от сглобката ,дпс и възраждане докараха тези тарамбуки в България а сега щели да оправят нещата като ги помолят да не ни бият и колят тарамбуките ,искахте еврогйовете да ви управляват стягайте се 35 000 тарамбуки ще пристигнат до края на годината само от ЕС а другите стотици хиляди са ни промоцията през границата от Турция !!!
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква "сигурност" ни заблуждавате, че искали от ГЕРБ?! Още помним как биха и хвърляха телата на протестиращи едно връз друго зад колоните! Не ни лъжете!
38
2
 
7
 
! Отговори
Вън мутрите! преди 1 месец
Мутрата-рекетьор с посредствен изказ исщал пак да управлява. Ще ни умори за 9 месеца.
37
3
 
8
 
! Отговори
Пак ли преди 1 месец
ГЕРБ са компрометирана партия - символ на корупция и измами! Стига сте правили фалшив PR на тези измамници и техните недоучили "калинки" с фалшиви дипломи!
36
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Пак ли ГЕРБ бре?! Понмим 12 години кражбите на ГЕРБ и мизерията! Добре, че 9 месеца управляваха ПП-ДБ да вдигнат заплати и пенсии, че да изпреварят световната инфлация! Ако бяха ГЕРБ на власт щяхме да умираме от глад!
35
2
 
6
 
! Отговори
Алооо преди 1 месец
ГЕРБ искали това, ГЕРБ искали онова! Дрън-дрън! Важно е какво иска Българския Народ!!!!!!
34
2
 
1
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Герб до тук оправя добре - лошият човешки магрял заедно с -пп
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана с теглените чували пари от гербавите за хемусСмениха рашков и всичко затихна
32
3
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Като видя гербавата дружинка и се чудя колко гадости още да очакваме от тях освен кражбите
31
2
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Гербавите и пп - докараха тия да ни довьршат кой подписва и на какво основание с австрия да връщат мигранти тук
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що бря когато има протести полицията бие българите но мигрантите си правят квото искат
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясни се вижда от разпространените клипове в медиите, а и от обясненията на МВР, че става дума за нападение на пакистанци срещу момиче и момче българчета. Пакистанците са се опитали да повалят и изнасилят нашето момиче.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая Тагарева каква се пада на украинския служител Тагарев ?! А уж шяли да се борят с шуробаджанащината и задкулисието. Каква внезапна промяна у гербавите, като че ли не знаем, че участвайки в настоящото правителство, те лично продадоха сигурността на гражданите, подписвайки съглашението с Австрия за бърза доставка на буйстващи неконтролируеми мигранти. Само че, народът помни кой, кога и как.
27
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
АБЕ,какви сте вие,плямпаджии,има ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА я се разкарайте,някой от вас и във казарма не са ходили,НЕ сме длъжни да ни занимавате с простащините си
26
0
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Добре , че управляващите са се погрижили да е много зле тукТа малко по малко пак да си се върнат по австрия и германия
25
0
 
13
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Тия ги докараха с - пп , какво се правят на изненадани да не би в - австрия да ги гонят щото са много готини и послушни
24
1
 
13
 
! Отговори
Веднага!!! преди 1 месец
Емигрантите в лагери от затворен тип с трудова повинност. При отказ-екстрадация, а криминално проявените в затвора и след излежавае на присъдата-екстрадация в родината им!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо бе,нали си имаме МВР,шеф на МВР,който е от вашата квота.Те каква работа вършат,освен да се почесват,ескортират и помагат на престъпници?Да давам ли примери?
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народа няма да позволи тарамбуки да издевателстват над него.Независимо какви ги вършите вие.