Пиронкова с великолепно начало в Париж

Българката с престижна победа над световната №9 На Ли
Обновена: 7 фев 2012 17:33 | 7 фев 2012 17:29, Красимир Ангелов
21
Пиронкова с великолепно начало в Париж
Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна по възможно най-добрия начин участието си на силния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Париж с общ награден фонд 637 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата във френската столица младата пловдивчанка надигра с 2:0 сета световната номер 9 и поставена под номер 3 в основната схема На Ли, в отделните части 7:6, 3:2 (40:0) и отказване на китайката.

Двубоят започна с трудно спечелен сервис гейм от страна на Пиронкова, която трябваше дори да отразява точка за пробив, но веднага след това българката на свой ред стигна до шанс за брейк и не сбърка, повеждайки с 2:0.

В тези начални минути Ли видимо не бе в нужната кондиция, като непредизвиканите грешки изобилстваха в представянето й, което бе добре дошло за нашата състезателка и само след двадесетина минути игра Пиронкова натрупа солиден аванс от 5:0.

Притисната до стената и принудена да сервира за оставане в сета, китайката най-накрая успя да удържи своето подаване и да изтрие нулата срещу името си, като по този начин пренесе изцяло напрежението върху плещите на българката.

За съжаление Цвети се поддаде на психологическия натиск и не само че не успя да затвори първата част, но допусна Ли да влезе в серия от пет поредни гейма в своя полза и на практика да ликвидира пасива си, изравнявайки за 5:5.

В единадесетия гейм поредицата на шампионката от Ролан Гарос бе спряна, а в последвалия тайбрек Пиронкова демонстрира великолепна игра в защита и постоянство в разиграванията, които й донесоха успеха след 7:5.

Във втората част ситуацията на корта не се промени особено, като китайката продължи да допуска доста брак в играта си, прибързваше в търсенето на завършващия удар, което доведе до пробив в подаването й още в третия гейм.

Последва солиден сервис гейм за българката, с който преднината й бе затвърдена за 3:1, а малко по-късно на корта бе извикана физиотерапевтката, заради болки в кръста на китайката.

След около 10-минутна пауза играта бе подновена, но само за минута, след като На Ли се върна на корта, но след 3 разигравания се отказа от по-нататъшното си участие поради контузия.

Така в следващата фаза от надпреварата Цвети Пиронкова ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между състезаващата се с “Уайлд кард” Ализе Корне (Фр) и чехкинята Клара Закопалова.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Цветана ПиронковаНа Ли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 19Не знам какво си гледал, адаш, но в момента играят Закопалова и Корне. Гледай! (има какво да се види)
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Успех!
15
4
 
4
 
! Отговори
miro преди 12 години
abe ludi li ste zakvo sa i kila da ka4va, gledahte li ma4a izob6to ili si baete samo.pironkova ima neveroqten serviz i udar,kila izob6to ne i trqbvat
14
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанка да вземе да качи някое килце и мускул щото каквато е хърбалетка няма шанс срещу по яките. Ето да взема пример от Серина Уилямс.
13
4
 
10
 
! Отговори
Мастиката преди 12 години
Готина е Цеца, я вижте какъв мускул има, а нека някой от пишештите глупости тук да й се изрепчи наживо да види какво ще му се случи! Нека печели, обичам да гледам нейната снимка тук на сайта!
12
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кво е спечелила цеца ,китайката се отказа заради травма и цецето щеше да духа супата
11
15
 
9
 
! Отговори
шуменец преди 12 години
къде е аскъовския и пирона?
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай, Гришо!
9
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до смешниците отдолу - пожелавам ви някой ден и вие да сте сред 50те най-добри в нещо различно от чесане на език и пипане под масата.
8
6
 
34
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Браво на хубавицата.
7
6
 
13
 
! Отговори
анонимност преди 12 години
На Ли вероятно е получила огромен психически шок заради пропуснатите четири мач бола срещу Клайстерс на Аустрелиън Оупън. Браво на Цвети за победата!
6
9
 
24
 
! Отговори
чиста преди 12 години
Оо Жон МакенроЛ, токова ви жалък, твоя успех какъв е? БРАВО ЦВЕТИ !!!
5
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябваше да падне за да зарадва злобарите.И въобще държавата никога няма да е добре, защото много хора се радват на лошите новини, а добрите новини ги правят нещастни.Е как да е добре държавата?Много от хората сами искат да е зле, за да могат да си изливат злобата.После някой бил виновен.Виновни са злобарите и завистниците.
4
10
 
24
 
! Отговори
до жон МАКАРОН преди 12 години
Понеже изискванията ти са големи, предлагам от сега нататък, тебе да те пускат на корта вместо Пиронкова за да си покажеш "виртуозната класа",независимо срещу жени или мъже!
3
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво бе Цветиии, браво филибенце! :)Тази китайка хич не е лесна, много по-*** е от Венъс Уилямс!Евала!
2
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така Цвети!
1
6
 
41
 
! Отговори
аз преди 12 години
браво! само напред и нагоре!