Литекс победи Ботев и притисна ЦСКА

Отмениха редовен гол на "канарчетата"
5 апр 2015 19:29,
8
Литекс победи Ботев и притисна ЦСКА
Снимка: БТА

Ботев падна с 0:1 от Литекс в мач от първата шестица на "А" група пред пълните трибуни на стадиона в Коматево. Така ловчанлии вече са само на две точки от ЦСКА и второто място.

Това бе първата домакинска загуба на "канарчетата" през пролетта и първо поражение на собствен терен на тима, откакто бе поет от старши треньора Петър Пенчев.

Преди срещата ръководството на Ботев подари плакет на Томаш Иршак, за неговия мач номер 100 с "жълто-черния" екип. Чехът бе аплодиран бурно от "бултрасите", които дълго време скандираха името му.

Мачът започна с атаки към двете страни. В третата минути Бьорн Йонсен от Литекс напредна опасно и от границата на наказателното поле на "жълто-черните" опита прехвърлящ удар, но прати коженото кълбо в аут. "Каначетата" реагираха мигновенно и притиснаха противника си.

В 10-ата минута Мариян Огнянов направи двойно с Иван Цветков, който елегантно копна над защитата на съперника, но Антон Недялков изби в корнер. В 14-та минута Иван Цветков изведе Цветелин Чунчуков на удобна позиция в наказателното поле на ловчанлии, но Васил Божиков му отне топката.

В 24-ата минута Лъчезар Балтанов надигра Иван Горанов отдясно, центрира остро, Мариян Огнянов изпревара вратаря на Литекс Винисиус Баривейра, стреля, но прати топката в аут.

В 40-ата минута футболистите на Литекс организираха опасна атака, топката попадна в Румен Руменов, който я прати коварно под напречната греда. Вратарят на Ботев Адам Стаховяк показа рефлекс и изби коженото кълбо в ъглов удар.

След почивката играта продължи на приливи и отливи. В 59-ата минута се стигна до най-спорната ситуация в мача. Страхотно двойно подаване между Иван Цветков и Йордан Христов изведе защитника на удобна позиция.

Той навлезе в наказателното поле, опита изстрел, Винисиус Баривейра изби топката, тя попадна в Мариян Огнянов, последва подаване, коженото кълбо се отзова в Божидар Васев, който отблизо вкара гол, но съдията Станислав Тодоров го отмени заради засада, която домакините дълго време оспорваха.

Две минути по-късно гостите организираха опасна атака, Румен Руменов стреля, но Адам Стаховяк изби топката. Литекс поведе в 63-ата минута с попадение на Страхил Попов с глава, който се възползва от добро центриране на Пауло Регула от фаул и неуверено излизане на Адам Стаховяк.

В 79-ата минута вратарят на домакините спаси силен удар на Кристиян Маринов. Шест минути по-късно Томаш Иршак стреля опасно, но коженото кълбо излезе в аут.

В 88-ата минута ловчанлии организираха опасна атака, Бьорн Йонсен стреля, но Адам Стаховяк изби топката. Към терена полетаха бутилки от недоволни зрители, но до инцидент не се стигна. В последните минути на срещата домакините се хвърлиха тотално напред, но не успяха да изравнят.

Още спортни новини четете в Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
maina преди 9 години
Това на снимката е фаул за червен... вижте ръгача как влиза в краката на Кристиано...
4
1
 
7
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Чист гол!!! За съжаление, реши мача!!!:((((((((((
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
LITEX PLATI NA BEROE I TE PRITISNAHA ZSKA.
2
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България има един отбор,играещ красив футбол и той е Шампионът на България Лудогорец. Всички други отбори са плява, с изключение може би на Берое.
1
2
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
красив футбол и двата отбора са ми симпатични !