На 27 март: Да скочим в маратонките, макар и у дома

Да превърнем деня в подарък за тялото ни
Обновена: 26 мар 2020 15:31 | 26 мар 2020 15:27, Александър Попов
7
На 27 март: Да скочим в маратонките, макар и у дома
Снимка: Pixabay
Остани вкъщи и превърни работния ден в подарък за тялото си! За това ни приканват създателите на Деня на маратонката, който ще се проведе на 27 март в цяла България.
 
"Хората прекарват най-много време от деня си работeйки или с други думи "седнали пред компютър". Ден на маратонката е възможност да подсетим всеки, че трябва да се грижи за себе си и тялото си, поне толкова, колкото работи седнал", коментира Алиция Любенов, маркетинг мениджър в компанията организатор. 
 
В условията на извънредно положение, при което повечето българи ще работят от вкъщи в следващите поне две седмици, темата за движението става още по-актуална.
 
Стандартното ходене до спирката и до работното място, както и разходката в обедната почивка, ще бъдат заменени от ходене от леглото до масата/бюрото и обратно. Затова и организаторите насърчават българските работодатели да мотивират служителите си да обуят маратонки и да се раздвижат, независимо дали работят от офиса или от дома си.
 
"При тази ситуация най-важното е да сме отговорни към себе си и към околните – да останем вкъщи, ако е възможно, и да намерим начини да се раздвижваме всеки ден. Всяко място е подходящо за спортуване – няколко клека или разтягания до масата у дома могат да променят настроението на човек. Всеки екип може да отдели малко време за групово раздвижване по време на онлайн оперативката сутрин", убедени са хората зад идеята. 
 
Това е причината на страницата на инициативата да има материали с конкретни идеи и съвети как може работният ден да се превърне в спортна площадка за 10-15 минути на 27 март, а и защо не и във всеки друг ден през годината.
 
"Разбира се денят е и за всички, които обичат или искат да водят по-активен начин на живот – още един повод да си обуем спортните обувки, дори и вкъщи, и да споделим с другите какво спортуваме или какво здравословно си хапваме", с усмивка обяснява Алиция.
 
Ден на маратонката се провежда за втора поредна година и е единствен по рода си в световен мащаб. Над 250 компании и институции от цяла България прегърнаха идеята през 2019 година и над 50 000 души обуха маратонки и се изправиха срещу застоялия начин на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tarsiat li mnogo sapundjii pak? Sapuna mnogo sa harchi, hele toz devnenskia sapun i yambolskata pasta za zabi...
3
0
 
3
 
! Отговори
еволюция преди 4 години
от покорни офце се превърнахте в послушни *** , кво да се праи дарвинска му работа .
2
0
 
1
 
! Отговори
затворниците преди 4 години
са по добре май сега? могат да се разхождат в двора на затвора с нови маратонки
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обувките съдържат най-много бактерии, спрете с тъпите си съвети.

Спонсорирани публикации