Екоминистерството дава 600 хил. лева за национална кампания

В конкурса за участие са били представени 630 проекта за безвъзмездно финансиране
8 апр 2005 12:19,
Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ отпуска 600 000 лева безвъзмездно на общини и кметства, неправителствени организации, училища и извънучилищни звена във връзка с националната кампания "За чиста околна . среда", съобщиха от пресслужбата на министерството.

Темата на инициативата е "Най-икономичен проект за почистване, озеленяване или възстановяване на озеленяването на замърсени с отпадъци централни части на населените места и въвеждане на разделно събиране на отпадъците".

В конкурса за участие са били представени 630 проекта за безвъзмездно финансиране, от които 343 проекта от общини и кметства, 39 проекта от неправителствени организации и 248 проекта от училища и извънучилищни звена.

В рамките на конкурса с награди по 5000 лв. са класирани 100 проекта в раздела между общини и кметства, с награди по 2000 лв. са класирани 10 проекта в раздела между неправителствени организации, а с награди по 2000 лв. Са класирани 40 проекта в раздела между училища и извънучилищни звена.

Всички договори с класираните общини, кметства, неправителствени организации и училищни звена трябва да бъдат сключени в срок до 20 дни следполучаването на договорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание