Мазут замърси морето край Варна

Разливът е станал рано тази сутрин при зареждането на кораб
24 юни 2008 10:41,
22
Мазут замърси морето край Варна
Снимка: БГНЕС

При зареждането на кораба "Адалберт Антонов" днес около 3.30 ч. в района на Варненската корабостроителница е допуснат разлив, съобщиха от "Морска администрация".

Най-вероятно разливът е от мазут, поставени са бонови заграждения, за да бъде ограничено движението на петното, което се е разкъсало и части от него са достигнали района на стария канал между морето и Варненското езеро.

С почистването на разлива са ангажирани всички служители и цялата техника на службата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
eLityYy преди 15 години
problema ne e samo v kmeta na varna ili vyv varnenci ... problema e v BYLGARIQ ... sys sqka izminala godina propadame vse poveche i poveche ... adi da ne kaja che veche sme stypali dynoto ... bogatite sa mahat i si urejdat jivota v chujbina a nii tuka si sadirame zadnicite za 300 lv na mesec ... xahxahxhax i tva e jivot ??? boJe ... kfo znachenie ima che VN e morskata stolica na BG a BS ne e ... xahxax hora na edno deredje sme vsichki ... v BG sme se pak ...Obicham adski mn BG no nikoga nqma da byde kato edno vreme ... opravlqvat ni TURCI ... iujnata ni granica e samo vturci i ima djamii ... xaxax i tva se narica BG zle sme seki da misli za sebe si i da se spasqva i da sa maha ot tuka ... shtoto v BG nqma realizaciq ... NQMA PARI .... no samo shte vi kaja ... bydete GORDI che ste BYLGARI !!!!
20
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кво ми пука, че морето е мръсно... и без това нямам пари да ида на почивка...
19
2
 
0
 
! Отговори
до 15 преди 15 години
ми много гъст с едни 3-буквени, дето имат пръст във всичко, което става в града.Да уточнявам ли още кои са?Аз като един роден във Варна мога да кажа, че не ходя на плаж в гдара от около 10 години, а ако отида, то или няма да се къпя, или ще е по към Почивка.А за онзи ала-бургазлия... наистина му съчувствам. Лично аз, а също и хората от Варна, които познавам, никога не са имали нещо против Бургас или бургазлии. Преди доста години обаче като бях в казармата с 3-*** бургазлии в 1 стая останах страшно учуден, че и 3-та страшно нахъсано говореха за това колко града им е велик, и как Варна е пълна скръб, и т.н. и т.н. Тогава за първи, но не за последен път открих, че много бургазлии имат явно някакви комплекси на тази тема.Хорица, живейте си живота, оправяйте си положението в своите си градове, и не бъдете завистливи!Радвам се, че Бургас дърпа напред икономически, но какво от това? Мен това не ме грее, но не ми и пречи. Дано поне на хората там им е по-добре от това.
18
2
 
0
 
! Отговори
Варна преди 15 години
Боооожееееее,толкова си повреден,че оправия нямаш!Завист Българска...Такива като тебе ще погубят България и ще я разделят....***
17
2
 
0
 
! Отговори
BS-42.30 преди 15 години
DA! Avtonomiq za Burgas, za6toto mi pisna grana mi da dava 20% ot postupleniqta v bjudjeta, a da ne polu4ava ni6to. Za6toto mi pisna da sme nai-silniq ikonomi4eski grad v BG, a na gurba ni da lejat kakvi li ne grad4eta. Za6toto burgazlii sme otdelen narod!p.s.:Morska stolica li? 4e te ne izpulnqvat nikakvi administrativni funkcii na takava, a samo lejat na komunisti4eskite opredeleniq, koito im lepnaha po socializma.
16
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ква държавна тръба та нали общината е държавата? Тогава значи и тръбата е общинска на Община Варна а кой е шефа на община Варна ? Кмета на Варна! Хайде сега Варнанлии с шутове да го вкарате кмета си във фекалната вода да поплува и да разбере какво им е на Варнанлии и може и да му дойде акъл как да се справи с една тръба!
15
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е още ли не е решен тоя проблем бе еее. Миналата година за първи път отидох на Варненския централен плаж и те го затвориха заради фекалиите ,които буквално си плуваха по повърхноста УЖАС! И тогава си казах ,че повече няма да стъпя там. А тоя кмет що не го юркате бе Варнаа. Къв е тоя ***!
14
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тръбата е спряна. Незнам гледате ли новини. Има един канал, който е държавна собственост и кмета всяка година дава молба за построяване на пречиствателна станция там и не получава разрешения. Тръбата е спряна временно за лятото, но фекалиите от предното лято примерно няма как да се стопят..
13
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Офицерския плаж е винаги във говнета. винаги. То за това всяка година ходя по южното черноморие ама там вече стана пренаселено. хората масово ходят там и вече не можеш да си опънеш хавлията от народ или да седнеш на заведение. всичко се пука по шевовете. Крайно време е да решът проблема с фекалиите във Варна ,че малко да се прехвърлят туристите на север. Държавата спи ли? Две, три тръби са проблема кво толкова си траят. И тоя кмет Йорданов се прави на луд вече 10 години и не решава проблема.
12
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тая година пак си плуват фекалии както и по миналата и по,по миналата. Той проблема с фекалиите е от мноого години ,плажа във Варна всяка година по средата на лятото го затварят щото миризмата е нетърпима а и е опасно заради мръсотията.
11
2
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Честито ново море на великата ни МОРСКА столица.Миналата година по морето Варненски фекалии тази година Руски петрол.
10
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми дерта не ви са нито Варненци ,нито Бургазлии по последни данни Варна и Бургас не намаляват а се увеличават като население , тоест не ви пълним града ние а търси вина в градовете и селата ,които обезлюдяват. А и не плюем Софиянци а мразим Управляващите. На мен ми е ясно ,че редовия Софиянец няма нищо общо с неадекватните решения на Правителството. п.п. Между другото в София се напълни с ***. Имам чувството ,че всички *** се събират в София.. Вземете се в ръце и ги изселете докато не са ви се качили на главата.
9
2
 
0
 
! Отговори
7 преди 15 години
Не не е това логиката.A това че не се държим и подкрепяме,щото всички имаме интерес и градовете и морето ни да са чисти.Ей това е нищо против хората-а против управяващите!!!
8
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тя и София е ***, но по вашата логика за това са виновни пренеслите се да живеят в София Бургазлии, Варненци...
7
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добра идея,но няма как да стане,имаше подобни идей да се обособят двата града ,като отделни икономически и социални центрове но....Политиците в София ревнаха как парите от туризма в държавния бюджети от морския транспорт също.То има ли нещо което да поискат другите градове и софиянци да не се възпротивят с нахалството си и наглоста си да са навсякаде.После реват че морето и плажа били мръсни и не искали да идват тук.ми по-добре кво да ви гледаме фасоните тук.
6
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А сега *** Българи ,Бургас като ревеше за референдуми против Нефтопровода и танкерите сновящи из Черно море Варненци и Софиянци мълчахте. Сега берете плодовете на Тъпотата си. ДПС изсече до голо горите ни! Сега унищожават Черноморието ни. Накрая в тая красива България няма да има местенце където да отидем. Това е като си *** и мълчалив Българин. Аз предлагам Бургас и Варна да се отделим от България. Пак ще сме си Българи ,пак ще си идват Българите от цялата страна както до сега , просто няма някакви *** правителства да вземат решения за градовете ни и да ни съсипват. За да си напълнят джобовете от Руските пари и Руския петрол.
5
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако беше българин щеше да пишеш на кирилица и грамотно. ти обаче очевидно си *** или български турчин, който освен да *** *** друго не може. а и не бива, ще псуваш като каруцар в училище, ако ти разрешат батковците
4
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Почна се сезона! Уелкъм туристи! Уелкъм!
3
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А така! То и в Бургас няма да има разливи от нефтопровода! Хич!
2
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На рибарите наслука!!!Аман от некадърници!!То и без това морето ни загива давайте по-бързо да унищожим и малкото останало от морските обитатели!!!Нещастници