Бутат незаконни ромски постройки в Пловдив

Собствениците им са предупредени, но не плащат наем, обявиха от общината
19 авг 2008 19:11, Красимир Ангелов
20
Бутат незаконни ромски постройки в Пловдив
Снимка: Булфото

Около 300 незаконни обекта – търговски павилиони и гаражи, подлежат на събаряне в пловдивския квартал „Столипиново“.

Всички постройки са на ромски семейства, като за тях има издадени констативни протоколи, съобщиха кметът на район “Източен” инж. Иван Тотев.

“През годините те не са плащали наем, който е 12 лева на квадратен метър за павилионите, а гаражите струват по 20 лева на месец”, съобщи още Тотев.

Най-големият обект, който подлежи на събаряне, е незаконна работилница, заградена с масивна ограда, която, според думите на притежателя й, изхранва 15-членно ромско семейство.

Собственикът самоволно е построил в междублоковото пространство сградата и заяви, че 17 години никой не го е потърсил за наем.

От общината обаче контрираха, че месеци преди акцията по събарянето на всички незаконни постройки са разлепени предупредителни писма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 15 години
abe kirlivi gyauri zasto vikate *** v stolipinovo tam 90 procenta e tursko i sme si turci a viye gyauri asil vie ste *** turcite sa bili tuk celi 500godini za tia godini mojeli da ima cisti bilgari tuk sa bili germanci rusnaci viye ste edni melezi i se mislite za bilgari poglednete sebesi i togava sidete koy kakiv e ;;;
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За 16. Много сте прав! За съжаление тези предложения (а аз бях прибавил на друго място и въвеждане на избирателен ценз, т.е. да се лишат от право на глас необразовани, неплащащи данъци и осигуровки идр.) ще си останат само тук! За много голямо съжаление.А на 17. Съвсем не са малък проблем. Не може само да искаш права без никакви задължения. Да не описвам какво е по селата, където възрастните хора (наши бащи и майки) са подложени на неописуем терор! От "роми" които били бедни и нямали с какво да хранят дечицата си, та се налага да пооткраднат нещо (както пишеш - "кокошчица").
17
0
 
0
 
! Отговори
без име преди 15 години
*** са най малкият проблем на нашата страна, оправете първо горните да не крадат, че крадат вече не с вагони а със тирове. а *** я има една бърлога я не. Ако краде /въобще ако има възможност да краде/ тое кокошка не е кон, ама нали знаета в нашата држава "За кон няма закон а кокошка няма прошка"
16
0
 
0
 
! Отговори
smyrt cigani преди 15 години
17. - 10:16 - няколко прости правила: 1.От системата на социално подпомагане се изключват лица,с по-ниско образование от основно.Задължение на гражданина е да се образова.2.Соц.помощи се изплащат само за период от 1г.,без повторно влизане в системата,всеки пълнолетен е длъжен сам да си осигури прехраната,другите да не са го осиновили?3.Майчинство се изплаща само на лица,навършили пълнолетие.Непълноленто лице не може да се грижи за себе си,как ще се грижи за други непълнолетни.4Отпадат детските добавки,и се въвевжда сем.подоходно облагане,т.ест връщат ти вече внесените данъци.За да получиш,първо трябва да дадеш.Който не привнася,няма да получи.5.Отменя се понятието соц.пенсия за старост.Вярно,правото на труд е право,а не задължение,но е твое задължение да си осигуриш старините,а не на другите.Това е рекет.6.Изоставянето на деца в дом се криминализира,при първо деяние-обществено-полезен труд за осигуряване на издръжката на детето,другите не са длъжни да плащат за продукта от твоето безразсъдство,при повторно-доброзорна безплатна стерилизация-явно си непоправим.7.Жилищната политика е еднаква за всички бг граждани,не може на едни да им се строят жилища от обществени пари,а на други-не,по етнически признак.8.Върховенство на закона за всички - криминалното деяние се определя именно като такова,независимо от етнич.принадлежност на извършителя.Не може да се определя като "социален проблем",само защото е извършено от ***.Всичко дотук изброено на вниманието на другарката МаЗнарова и цялата *** управляваща шайка.Така популацията се редуцира до границите на възможния си ресурс.в биологията това се нарича естествен подбор.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da saborim i dps
14
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 15 години
Абе то за тва бутане приказки много ама реално какво се прави?Ако няма булдозери да изкарат танкове или бтр-и с по една дъска отпред и да свършат работа.Стига толерантност и търпимост с тая ***.Ако се продължи толерантноста към гетата след 10-20години цялата държава ще прилича на едно огромно гето.
13
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 15 години
Мили българи,искрено се надявам, че *** ще бъдат санкционирани според закона.Но мислите ли, че това е възможно?!?! В Пловдив може и да стане, но в другите общини това е невъзможно.Вижте само сами с очите си: http:// .ardino.bg/?pid=3,15 Ако някой има идея за сформиране на "работни отряди" за "изтласкване" на ромското население от градовете и ако може и от държавата, нека го сподели.Крайно време е да дестваме, защото докато доган е на власт оправия "нема"!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
noname преди 15 години
tezi *** trqq da se izbiqt,ili ako pone da im napravqt edin grad i si4ki da se saberat tam,ne prez denq az da si farlqm bokluka na obozna4enite mesta,a na sutrinta da e v hrastite...do koga shte gi tyrpim tiq mizernici...nito rabotqt...nito pravqt ne6to dobro...samo svatbi da pravqt...po 15-20 4oveka ot EDNO semeistvo-tova normalno li e ?! da razjdat i da hvarlqt decata si po konteineri...pyk dyrjavata kakvo pravi....ni6tu...kakvo da napravi...strahlivci...za tova vseki bqha v 4ujbina...tuka ne se jivee(s izvinenie maikata rodina).
11
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 15 години
a ne samo v plovdiv i v karlovskata ob6tina koga 6te idvat i tam ima ne zakoni ne samo v plovdiv ako moje dirjavata da se vzeme v rice.ako nyako bilgarin pravi takovo ne6to vednaga 6te go vkarat v zatvoira a za *** ni6to ne im pravyatako moje spe6ni merki.
10
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 15 години
да съборят във всички градове всички незаконни постройки на *** !!! да направят лагери ако няма къде да идат *** да ги затворят в лагерите... хем ще си седят затворени хем ще има къде да спят и няма да правят золуми :) БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ !!! турското правителство няма да го бъде дълго доганееее *** такова
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От страх да не се вдигне народа и да ги помете от власт,като използува похватите на етническите войни в бивша Югославия,а именно-отпред на тълпата да са бременни жени и жени с малки деца,нашите политици гласуваха закон при масови безредици полиция и жандармерия да може да бие и стреля по тях.Това стана преди година-две.Беше предназначен за евентуални вълнения срещу правителството.Всички жандармерийски подделения са снабдени с БТР-и с водни оръдия за разпръскване на тълпата, с кучета,и обучени предимно за разпръскване на тълпи.Въпроса е, дали властта ще се осмели предизборно да дразни основните си избиратели?
8
0
 
0
 
! Отговори
NEAMA IME преди 15 години
A V BURGAS KOGA 6TE GI BUTAT? UJ SABORIHA 10 KA6TI I V 1 DVOR POSTROIHA 10. E TVA AKO NE E SME6NO...
7
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 15 години
Като тръгнат булдозерите, циганьора ще напълни построиките и бараките с *** и чавета и властите ще се откажат. А не трябва. Като затрупат малко от паплачта, всички други ще се разбягат. Цигньорът е ербап не само когато е на глутница, но и когато усети нерешителност в отсрещния. Затова вирнаха глави в последните 2 десетилетия - защото виждат, че няма здрава ръка срещу безчинствата им. Булдозеристите трябва да са защитени - кабините заключени, а стъклата с метални мрежи, защото сганта ще мята камъни.
6
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 15 години
Между "трябва да се сринат" и "бяха сринати" има ОГРОМНА разлика!Не пускайте вредни слухове!Когато видя с очите си сринат *** коптор, чак тогава ще повярвам!
5
0
 
0
 
! Отговори
Евроскептик преди 15 години
Дали пък най накрая управниците се осъзнаха, или това е поредната акция, чрез която ще се напълни малко общинския бюджет?
4
0
 
0
 
! Отговори
бай х преди 15 години
и тока!
3
0
 
0
 
! Отговори
the gonza преди 15 години
abe nai dobre na sapyn i tova e :)
2
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Направо не е за вярване! Да посегнат на ***! Ами западните сутеньори какво ще кажат?...
1
0
 
0
 
! Отговори
niko преди 15 години
ama za6to gi butat nie nali vinagi sme im pla6tali na *** vsi4ko.ziveiat na na6iat grup i samo se plodiat s xiliadi