Пътят Бяла-Русе взе поредната си жертва

Шофьор на товарен микробус загина след удар в дърво
27 май 2012 19:05,
53
Пътят Бяла-Русе взе поредната си жертва
Снимка: Bulphoto

Сигнал за тежкия пътен инцидент в отсечката между Бяла – Русе бил подаден днес към 16.40 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пристигналите на място екипи на пътна полиция са отцепили района. Те заварили ударени в крайпътно дърво товарен микробус Мерцедес, превозващ 20-ина души, и лек автомобил Рено.

Шофьорът на мерцедеса е починал на място. Екипи пожарникари и медици успели да извадят от катастрофиралите возила пътниците, оказали им първа помощ и част от тях са отведени в най-близките болнични заведения.

На този етап няма данни за други тежко пострадали от катастрофата.

Все още се извършва оглед на място. Според първоначално събраната информация вероятната причина за сблъсъка е неправилна маневра, предприета от шофьора на леката кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Абе какви параклиси ти нормален ли си, нито пътя нито параклиса са виновни за идиотията на *** по пътищата. Особено в градове и най-вече села около Шумен, Разград, Русе и т.н. кара местното население - някакви бясни помаци *** и турци и положението е особено ненормално !!
47
1
 
0
 
! Отговори
.... преди 11 години
на това място има смисъл от един параклис или нешо подобно -
46
1
 
4
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Добре де тва е от 100 години там все се удрят камери нещо няма ли?
45
0
 
18
 
! Отговори
Бъзовец преди 11 години
Шофьорът на микробуса пътува по тази автобусна линия от много години. Едва ли има човек от общината който да не е пътувал с него. Улегнал и спокоен шофьор, явно е че не е виновен - но не е имал късмет. Бог да го прости.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Водачката на леката кола, която пътувала със съпруга и осемгодишната си дъщеря, опитала да изпревари микробуса и вероятно е избързала да се прибере в дясната лента и така го засякла. След удара двете коли се блъснали в крайпътно дърво."Това е последната информация от другите сайтове. Но явно кардашираните редактори от вчера.бг не си правят труда да обновяват. Виж за 2-2.5 по Рихтер в Перник са първи със всяването на паника :)
43
0
 
25
 
! Отговори
Dido преди 11 години
Днес минах от там минути след катастрофата, прав участък без никакви дупки, никакви предпоставки за катастрофи освен човешката глупост!!!! Този участък е крайно натоварен защота е "последни метри" на хората прибиращи се по празниците към Русе и първа глъдка роден въздух на тези идващи си от чужбина.Всички карат като за последно сякаш тези 5 мин които ще спестят са най-важните в живота им.Големия проблем днес бяха ТИРовете, такива колони от бясно препускащи ТИРове не съм виждал в работен ден, а днес уж трябваше да са спрени заради последния ден от празниците!От Стара Загора до Русе вървяха колони ТИРове и не видях един патрул на КАТ или ДАИ да отбиват тези *** които карат като обезомели! Закона го има, няма кой да го прилага! До кога?!?!? Днес загинаха или бяха ранени повече хора от колкото в земетресението дето се дъвче седмица вече ..... а на никой не му пука ......
42
0
 
5
 
! Отговори
АМБ преди 11 години
Какво да ви кажа.това е един от най-коварните пътища в бг.много натоварен и за това крайно опасен.доколкото си спомням ограничението там е до 80 км,а е и ужасно натовареен.крайно време е да се обърне внимание на този участък.всеки кара като луд...път го чака....особено ако идва от чужбина...и затова стават белите.жалко за пострадалите,а виновниците да си носят кръста...какво да кажа ...съдба
41
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
До 44-тиВярно е. Асфалтът е ужасен, според мен. Положиха го през 1997 и още тогава недоумявах защо го сменят с такъв калпав. Преди него настилката беше една от най-добрите в цяла България - съвсем равна и гладка. Тезата, която по принцип срещам е, че видите ли новият, т.е. грапавият постоянно създавал микровибрации и шум в гумите и пречел да заспиш. Това е нелепо обяснение - пътят е с доста завои и трудно може да се унесеш, дори да си уморен.
40
1
 
13
 
! Отговори
До Наблюдаващ преди 11 години
Пътят Русе-Бяла е най-изнервящия и опасен път по който ми се налага да карам - просто не е проектиран за трафика който в момента понася. Малкото безопасни места за изпреварване са трилентовите баири и то само при изкачване. Дупки по принцип няма много, но асфалта е изронен и грапав, и има ужасни коловози от тировете по баирите, което прави дясната лента неизползваема.
39
16
 
9
 
! Отговори
Волф преди 11 години
*** и хората ,дето са писали минуси на 35!Заради такива главанаци сме на тоя хал-никой на никого не помага...Сигурно в случая сеирджиите ги е било страх да не си изцапат колите.Сега същите жалки *** ще нашият и на мен минуси.Стискам ти ръка,35!Знам какво е,и аз съм помагал...
38
0
 
7
 
! Отговори
4о4о преди 11 години
Познавам този участък отлично. Дърветата помагат много през зимния период, когато има навявания. За съжаление се превръщат и много често в дървета-убийци. Освен да се помолим за душата на невинния шофьор на буса и да няма повече умрели от пострадалите, друго не остава. А за виновника на катастрофата и невинната жертва - ЗАТВОР
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя път и пътя Търново - Русе,Ловеч- Плевен са много опасни!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А случвало ли ви се е да предприемете изпреварване, и този който изпреварвате даде *** газ и не ви дава път? Ужас.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nqma ni6to lo6o v tova 4e 4oveka e sprql i pomognal , boje tova e za pohvala evala na takiva suvesni hora
34
0
 
11
 
! Отговори
Боби Мъжкия преди 11 години
Пътят Русе - Бяла е прекрасен, нощно време например можете да видите десетки лисици покрай банкета. По принцип проблем са тировете, а в конкретния случай - най-вероятно протичащият ремонт, т.е. кърпене на асфалт, което се извършва без никакви предупредителни табели. Но понеже знаем чии фирми ремонтират пътищата едва ли ще чуем нещо по въпроса. Да не забравя да спомена, че чат-пат има и местни автопилоти, които развалят пейзажа.
33
4
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
До 8-ми (27-ми, 35-ти)Не го приемай навътре, тук изобилстват комплексари, психично-болни и обикновени ***. Ето, на долния пост вече има минус. Кой знае защо. Много добре си постъпил, че си помогнал на хората - хубаво е, че има все още такива хора. Поздрави!
32
5
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
16-тиКакво са ти криви дърветата пък на тебе? Като на кривата ракета - Космоса.Пътят Русе - Бяла е един от най-озеленените и красиви в България и само някой, който не е минавал оттам може да пише така. Или пък такъв, на който платното за движение не му е достатъчно за левашкия му рейсинг. Дърветата при всички случаи са доста встрани, извън мантинелата (ако има). Всеки можел да се подхлъзне... то по тъпата ти логика и в насрещното можеш да се подхлъзнеш - тогава този насреща ли ти е виновен?
31
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 30 !!!! ОТ НОМЕР 27 !!! АЗ ТИ РАЗПРАВЯМ, ЧЕ БЯХ ТАМ 2 МИНУТИ СЛЕД КАТСТРОФАТА....КОЕ ДА Е ГЛУПОСТИ ??? ЧЕ ХОРАТА ИЗЛИЗАХА ПРЕЗ ПРОЗОРЦИТЕ И ЧЕ ИМАШЕ ХОРА, КОИТО СЕ МЪЧЕХА ДА ИЗВАДЯТ ДВАМАТА ШОФЬОРИ, ЗАТИСНАТИ В ЛАМАРИНИТЕ ???? ТОВА ЛИ СА ГЛУПОСТИ??? АЗ КОГАТО ВЗЕХ ХОРАТА И ТРЪГНАХ, НЯМАШЕ ПОЛИЦИЯ ОЩЕ, НЯМАШЕ ЛИНЕЙКА, НИ ПОЖАРНА...НИКОЙ НЯМАШЕ...САМО ОКЪРВАВЕНИ ХОРА И СЕИРДЖИИ, КАТО ТЕБЕ !!!!!!!!!
30
1
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Гальо, овца смотана, умрял е шофьора на мерцедеса ***, който не е виновен. *** ***, поне прочети статията внимателно.
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пътувам из страната 2 пъти в седмицата...лятото става страшно.....мощни коли правят рискови изпреварвания без видимост и аз настръхвам даже като видя такива гледки от буса си. Зимата е много по-спокойно особено като има сняг и лед..всеки внимава и няма такива *** маневри...но дойде ли лятото джигитите се отпускат яхнали господа със 200 коня под капака и дай ГАЗ. Просто манталитета ни на шофиране е жалък и комплексиран най-важното. Качвам се в мощна кола и гледай какво правя на пътя..Жалко