Искат да закрият Белодробна болница в Пловдив

За няколко месеца леглата са намалени със 120, алармират синдикати
11 фев 2015 07:52,
9
Искат да закрият Белодробна болница в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Община Пловдив се опитва да закрие Белодробна болница в града, която обслужва пациенти от цяла Южна България, алармират синдикатите.

В момента леглата в лечебното заведение са пълни и всеки ден лекарите връщат пациенти с пневмония и други белодробни заболявания, потвърди за Dnes.bg Петя Чонова, която работи в Белодробна болница-Пловдив.

"Има заповед от началото на месеца, според която леглата са намалени с 32", коментира Атанаска Иванова от синдикалната структура в болницата. По думите й за последните няколко месеца леглата са съкратени със 120 и в момента лекарите връщат пациенти.

Пловдивчанката Фанка Душилова страда от астма. Жената лекува заболяването си в Белодробна болница и не знае какво ще прави, ако лечебното заведение бъде закрито. „За мен това е нечовешко и безумно”, каза пациентката.

Лабораторията в болницата, която е държавна, ще бъде преместена в новото отделение за белодробни болести към Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. По този начин на практика се дава зелена светлина за закриване на лечебното заведение.

"По-добре е болните да се лекуват в отделение, отколкото в старата сграда. Ще имаме 40 легла в новото отделение, а в София туберколозата я лекуват с 50”, заяви директорът Веселин Давчев.

Синдикатите наричат директора си „ликвидатор” и твърдят, че е поставен, за да доведе до фалит Белодробната болница. Те са на мнение, че има много големи интереси към терена на лечебното заведение, защото някои хора искат да направят на него частен хоспис.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
зико преди 7 години
Щели да закрия една болница! голяма работа. Така по бързо ще закрият България.Хората няма да се мъчат. Почнеш да кашляш и хайде отлиташ за безкрайните ловни полета.Какво е това лекуване. Излишни харчове на пари.
6
1
 
1
 
! Отговори
stoian79 преди 7 години
ETO TOVA E UPRAVLENIETO NA GERB NA NACIONALNO I MESTNO NIVO.PAK GLASUVAITE ZA TIAH I ZA VSEMOGASHTIA BRUS-B.B..TE VI SE PODIGRAVAT VIE IM SE KEFITE.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др.Веселин Давчев или там,който си,внимавай какви глупости говориш,защото аргументите ти "Дрънчат ,та дрънкат"...Лично преживяхме да чакаме от твоите 40 легла да се освободят,за да приемат човек болен от пневмония ...Не заблуждавай хората ,че 40 легла в отделение са достатъчни ,ами кажи кой е решил на налапа имота...Към кмета Иван Тотев...Една умряла муха разваля мирото на миротвореца-пише в една мъдра Книга....Не посягай на болницата...
4
1
 
6
 
! Отговори
пациент преди 7 години
Може да се построи частна болница-защо не!Нали трябва нечии интереси МУТРИТЕ да задоволят.Как за толкова години няма статистика във всяка област, колко са болните,колко имат нужда от хоспитализация и пр.Цялата ни държава е колкото един голям град, където с по-малко администрация всичко функционира добре.Я да погледнат пловдивчани да видят колко от тях са гласували за ГЕРБ?Хората си умират,други се раждат,но мутрите са вечни,здраво окопали се във властта.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не закривайте болницата,ами я обновете.Навремето този имот е подарен на Пловдив от БЪЛГАРИН-ПАТРИОТ точно с цел да бъде болница.Миналата година в пика на пневмониите болен от семейството ни чака десет дена да се освободи легло в болницата на Пещерско шосе ...Не закривайте болницата,защото тези,които посегнат на болницата ,ще извършат голям грях и лично ще отговарят ...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що бе какво лошо има?Пазара празно не търпи!Веднага ще се разчисти място за новата болница на който трябва!Все пак Мутропитек ни управлява!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отваряйте кръчма на това място. Българина и без това не се интересува за здравето си -бухане на солена сланина, ракия и цигари.затова 40 годишни мъже изглежат като дъртаци.