Близък на Муса: Османлии създадоха Пазарджик!

Муса и муха не бил убивал, не проповядвал война
Обновена: 30 мар 2016 21:30 | 30 мар 2016 20:55,
47
Близък на Муса: Османлии създадоха Пазарджик!
Снимка: Dnes.bg

"Какво лошо са видели в Пазарджик от мюсюлманите в България? Защото кореняци тук са османлиите. Пазарджик е създаден от османлиите, а не от българи. И в Пазарджик е имало над 50 джамии навремето, които са разрушени с танкове", заяви пред Dnes.bg един от хората, дошли пред Съдебната палата в Пазарджик, за да защити обвинените в проповядване на радикален ислям.

При засилени мерки за сигурност и с протест на ВМРО се проведе делото срещу 14 души, обвинени в разпространяване на радикален ислям в Окръжния съд в Пазарджик. Държавното обвинение прочете обвинителен акт от 150 страници, в който подробно са описани действията на подсъдимите. Магистратите  пуснаха на свобода единствената жена, задържана при акцията за проповядване на радикален ислям. Студентката Александрина Ангелова беше освободена под парична гаранция от 5000 лева заради влошено материално състояние.

В залата бяха всички 14 подсъдими, в това число и Ахмед Муса Ахмед. Ромският лидер от Пазарджик, който вече има присъда за налагане на джихад и насаждането на верска омраза, е сочен за ръководител на групата, която е разпространявала идеите на "Ислямска държава" в социалните мрежи. Съпругата му го защити.

"Това е най-голямата лъжа, той една муха не е убил. Лъжа е, че проповядва война", заяви Светла Димитрова.
Докато течеше съдебното заседание, се проведе протест на ВМРО.

"Безспорно Европа се намира в състояние на война, безспорно България е част от тази война и още по безспорно е, ако България има джихадизъм, той се намира в циганската махала на Пазарджик, затова няма никакво съмнение. Тези хора, част от тях вече са осъждани веднъж – ефективно. Признати са за виновни за това, което правят", заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

"В световен мащаб, някой да успял да пресече терористична дейност? Тези хора не са вълшебници, нито прокуратурата разполага с такава възможност. Това, което се случва, се случва", обобщи прокурор Недялка Попова.
Разпитите на свидетели и вещи лица по мегаделото за радикален ислям продължават и в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
А бе хубаво ти беше разяснил бай Тошо КАК трябва да се държите, ама сега е анархия и плевелите пощуряха. Но ще дойде добрият градинар, за да въведе ред в България.
24
6
 
3
 
! Отговори
ОСМАНЛЪЛАР ГЕЛИЙОР преди 7 години
До анонимен 27 Живея в земите на дедите си ако не ти харесва бегом в сибир
23
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
който се чувства турчин да напусне веднага българия който е с бурка веднага да я свалиили вън от българия ние няма да треперим от страх за атентати
22
2
 
12
 
! Отговори
Krom преди 8 години
Бой, стрижене и Metallica до дупка. Особено за ман.ала дето се е припознал като мЮслим. Ако не се оправи, със сигурност ще побеснее.
21
1
 
13
 
! Отговори
12 преди 8 години
Когато се заговори за джихадисти всички мюсюлмани настръхват. Защото всички мюсюлмани смятат за свое задължение да се борят с християнството със всички средства. Тук няма честно и нечестно, врагът сме ние и трябва по всякакъв начин да бъдем унищожени. Няма мирен ислям. Където има ислям има джихад срещу всички останали. Който не го е разбрал още ще го разбере по другия начин.
20
1
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Не знам защо, когато се заговори за джихадисти, всички мюсулмани настръхват. това не са обвинения към мюсулманите, а към радикалните ислямисти-или всички мюсулмани се чувстват радикални ислямисти. Радикалния ислям заплашва както християни, така и мюсулмани- един взрив при атентат не подбира убитите хора по религиозен принцип. Затова радикалният ислям трябва да се заклеймява както от християни, така и от мюсулмани.
19
2
 
5
 
! Отговори
Татарите преди 8 години
До съд и присъдаса българи изповядващи мюсулманска вяра още навремето хазарите юдеи разбиха българската държава в сегашна русия и я разпачетосана на отделни щати с измислени имена едно от които е татари а така наречените са наети за армия без да им се обяснява че ще убиват братята си
18
0
 
9
 
! Отговори
PD преди 8 години
В предвид древността на Градовете Пулпудева/филипополис/Филибе/Пловдив Сердика/Средец/София и /Боспор/Бизантион/Константинопул/Цариград/Истнбул, няма начин града да е създаден от нищо, в периода на установяване на османско владение по тези земи. По това трасе е било необходимо да има места за почивка и гарнизони охраняващи товаропотока, който не е започнал нито с тартарите нито с османлийте. Тартария - родина(татковина на Арите) попада под влияние на "мюсюлманството" в по късен етап.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Муса и муха не бил убивал"Имаше един документален филм за Афганистан и там един докато пушеше, а в скута си държеше АК, разправяше същото за себе си, но допълни: "Само хора!"
16
2
 
28
 
! Отговори
**** преди 8 години
Каво се занимават още с тях,да ги карат в някой свинарник,и да хвърлят на прасетата,те ще им прочетът присъдата,и то присъда кавато ьаслужават.
15
0
 
2
 
! Отговори
До WTF преди 8 години
Просвети ме бай историк!
14
1
 
2
 
! Отговори
WTF преди 8 години
До АнонименТи си чисто и просто безумно непросветен, тъй че по добре седни и малко чети, преди да пишеш глупости!!!!!!!
13
2
 
26
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Тия трябва само за вида и престъпното им минало да им дадат по 5-10 години строг тъмничен затвор.
12
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пазарджик (Пазарджък) е построен о османските турци на основите на едно татарско село.Името на града и чисто турска дума и означава малък пазар.На татарски пазар се произнася кото базар и нямя умалителна форма.
11
1
 
36
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Преброяването през 2011 г.-в Пазарджик :57 332 от тях се определят като българи, 4822 като турци, 3423 като роми"!!!"петдесятна църква, особено силно застъпена сред ромското население"От 29 юни 2014 ИД се обявява за световен халифат!Някъде между 2011 и 2014 нашите братя от Пазарджик си пуснаха брадичките и забулиха жените си?А къде през това време е била държавата ни?
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние си имахме един хубав лагер за такива - Белене. Трябва само да се възстанови и да спрем да си играем на толерантност! Добре, че в момента не управлява само ДПС, иначе нямаше да се стигне и до съд. Ако помните, когато Доган ни управляваше, никой не смееше да каже нищо срещу ислям и джихадисти. Спазвахме им правата и свободите безпрекословно.
9
4
 
15
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
КОЕТО Е ..АБСОЛЮТНО ВЕРНО....!!!!Старото име е -----"ТАТАР-ПАЗАРДЖИК"!
8
1
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Най-ранното споменаване на Пазарджик в историческите извори се съдържа в подробния муфассал регистър на акънджиите,съставен в дните от 2 до 11 декември 1472 г.В него самият град е описан на 2 места в дефтера под имената Базар Йенидже-и Татар и Базар Татар Йенидже, и е посочен като град,спадал към нахията Филибе/Пловдив /.Такаче след като Пазарджик категорично е съществувал през 1472 г.,цели 13 години преди официалното му основаване,тезата за образуване на града през 1485 е невярна!"
7
0
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Че не са ни останали документи след османското присъствие-не са!Но въпроси можем да си задаваме.Имало ли е някакво село или град на това място?Присъстващите са се заселвали във вече съществуващи села или градове и са разрушавали храмовете,издигайки минарета на вече съществуващ молитвен храм?Не ми се вижда нормално и това да се заселват християни средата на 16 в.в Пазарджик,като това е период на най-масовата ислямизация в тази част на страната ни,Родопите и Беломорието!Или българите са били там?
6
6
 
31
 
! Отговори
правилно е преди 8 години
На всички 14 подсъдими, в това число и Ахмед Муса Ахмед незабавно отнемане на българското гражданство и изгонване завинаги от преселите на България.