Бунтът в Харманли заради новия режим, бежанците искали свобода

Положението е овладяно, предстоят преговори
24 ное 2016 18:27,
228
Бунтът в Харманли заради новия режим, бежанците искали свобода
Снимка: Ройтерс

Положението в бежанския лагер в Харманли е овладяно и предстоят преговори с миграните, съобщи председателят на Агенцията по бежанците Петя Първанова. По думите ѝ тя лично ще води разговорите с бежанците.

По първоначална информация бунтът в центъра е възникнал, защото чужденците искат да се върне старият режим там, така че да могат да движат свободно и в него, и извън него.

Друга причина за недоволство била, че лекарите, които трябва да прегледат всички 3070 души, все още не са пристигнали и не се знае кога това ще се случи.

Още по темата
"Създаваме условия и им осигуряваме всичко необходимо до момента, в който приключи скрийнингът", поясни още Първанова, цитирана от BTV.

"Постигнахме договореност да се загасят огньовете. Скоро ще започнем преговори с излъчена от тях контактна група$, каза още тя.

При бунта на мигрантите са пострадали столовата, чиито прозорци са изпочупени, както и новият център за първоначален прием.

Междувременно директорът на Главна дирекция "Национална полиция” Христо Терзийски обяви, че ситуацията е овладяна и спокойна, а при безредиците няма пострадали полицаи.

"Имаме достатъчно полицейска техника, включително и химически средства, като при необходимост полицейските служители са обучени да предприемат всички законови действия", заяви той.

Заради безредиците е образувано и досъдебно производство и предстои да бъдат установени извършителите.

Пред лагера в Харманли пък са се събрали много националисти, които искат оставката на Петя Първанова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100 до 120чакай ние сме заедно от едната странатана барикадата.абе ялово протесче видях,абе направете нещо грандиозно и поискайте ПОМОЩи цяла България ще довтаса одма ,но вие трябва да сте всички до крак...
106
1
 
3
 
! Отговори
точка омега преди 7 години
"Народ", който 27 години си е играл със съдбата и е карал ден за ден, може и да не дочака следващия ден.. Барабар с другия "народ" макетата май ще оглавим списъка на затритите народи в близките 2-3 поколения време.. Или си представяте, че ще ви дадат в Баркинг да си имате България 200хил човека и ще обявите независимост. За всичко сте/сме си виновни само и единствено вие/ние.
105
0
 
15
 
! Отговори
до 118 преди 7 години
Здрави и млади хора ни идват на крака, а ние се правим на интересни и ги гоним.118,със сигурност не си българин! За какво са дошли,да лежат и ядат чужд хляб по цял ден,да си мият кирливите за$ници по шадраваните,да разнасят зарази,да унищожават чужда собственост,за която няма да платят!Ясно е,че си от тяхната порода и религия,за вас България е изпразнена от съдържание дума!Не само те да се махат,ами и всички други,които ядат хляба на тази държава,но тайно чакат да бъде унищожена!
104
0
 
4
 
! Отговори
INFO.EU преди 7 години
Чужди Медии пишат че 2-*** Сирийци стреляли с автомати калашников срещу Жандармерията и после се чула някаква експлозия
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А когато проблема в Сирия стана, предупредихме ли че това ще стане? Предупредихме! Но, тогава всички бяха заети да показват вечна и неразделна любов на Меркел. България трябва да се управлява от българи, служещи на България, вярващи само в българските идеали, поставящи Българския интерес над подлите интереси на разни западни и не чак толкова западни интереси.
102
0
 
8
 
! Отговори
Fen преди 7 години
Кви преговори бе тая крана министър на вътрешните работи има ли глава на раменете. Преговори с терористи. Акоса запалили лагер са именно такива и нищо друго. Аз ако запаля държавна собственост ще бъда съден веднага. Егати двойният стандарт и то срещу БГ граждани. Тя трябва да са в затвора в момента. Навярно не всички но голяма част от тях.
101
0
 
9
 
! Отговори
До 123 преди 7 години
Значи сега ние българите от Харманли сме виновни ,че държавата ни натресе над 5000 имигранти?!?Що за *** си ти?! Кой си ти?!Откъде си?Нищо не знаеш,само празни приказки говориш.Да,но Харманли изгуби ли войната с имигрантите,България не я чака добро.Така че,ако можеш да помогнеш ОК,ако ли не,не пречи
100
0
 
4
 
! Отговори
видовден преди 7 години
Тая *** е свободна веднага да се върне от там откъдето се пръкна.И разследване на тези които ги допуснаха на наша територия ,под натиска от еврогъзовете ,срещу политически и финансови лични облагиСъздавайки огромни проблеми и наченки на национална катастрофа.
99
0
 
7
 
! Отговори
RUS TAAR преди 7 години
Чужди Медии пишат че 2-*** Сирийци стреляли с автомати калашников срещу Жандармерията и после се чула някаква експлозия
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой да спомене за нагласите на унгарците и поляцитекъм белите българи,че се оглеждам за имотният пазар в тези страниаз не искам да плащам сметката на "мъдрият народ" вечно избиращ да го управляват предатели...
97
0
 
7
 
! Отговори
имат самолет ами ти преди 7 години
До DeanНе се прави на неразбрал и виж какво е положението във всеки град има гето. Топят ни целенасочено и ако още не си вдянал след последните години на пълно унижение, в територията гласена за буфер (да не си цапат ръцете западняците) останаха не повече от 3.5 млн българи,60% над 40 години (извън фертилна възраст). Прости сметки, ти показват, че камиларите са 80% до 18 годишна възраст и са милиони. Допуснали били му управляващите, ами ти какво направи - спа.
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пичове от Харманли , да се върнем малко по-назад.За какви кметове гласувахте вие през годините , та ви построиха лагер? Имате ли и вие поне малко вина за ситуацията ? По мои спомени в други населени места имаше бунтове и лагери не се построиха.
95
0
 
7
 
! Отговори
До 100 преди 7 години
Ти като голям родолюбец би трябвало да знаеш,че последният ни протест срещу имигрантите беше в Неделя.Имаше много протестиращи.Ти защо не дойде да ни подкрепиш?!?Ти сега подкрепяш идеята,че в Харманли е другата България и нас тука кучета ни яли.Ти определено не обединяващ хората.Що за българин си?!
94
0
 
20
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
Предлагам да си организираме паравоенни християнски отряди на доброволни начала които да патрулират вечер по улиците и да следят дали се съблюдава закона за забрана а бурките. България е християнска страна и който иска да живее в християнска страна трябва да спазва християнските закони!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toyagata
92
0
 
10
 
! Отговори
до Атакис преди 7 години
Ти на изкуфелите бабички и дедовци не им вярвай,щото сега циврят за бежанци ама след 2-3 години изпукат ние ще ядем лайнaта от милион размножаващи се талибани.Отделно ,че като им запалят кокошарниците и колибите ще почнат да циврят,че искат охрана от бежанците щото вече не искат бежанци.
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бах мама му. Те са от дни у нас и не изтърпяха.а ние упорстваме. Е явно не стават за БГ граждани~ ВЪН
90
0
 
12
 
! Отговори
МВР преди 7 години
Ако тези се докопат до огнестрелно оръжие ще трепят всичко наред.
89
0
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Каква свобода, никаква свобода, тия пуснат ли ги на свобода моментално ще избягат от евроатлантическия рай България и ще отпрашат за Германия и Австрия! Какво ще си помислят за нас нашите по-старши евроатлантически партньори от Брюксел!
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Герб и на поддържащите го РБ, "Патриоти" и други ****оти! Скапахте страната! Доволни ли сте?!