Безплатни SMS-и: С тях кирилицата няма да излиза по-скъпо!

Пакети с безплатни SMS-и ще реши казуса с по-скъпите съобщения
16 фев 2017 14:40,
8
Безплатни SMS-и: С тях кирилицата няма да излиза по-скъпо!
Снимка: Flickr.com

Пакети с определен брой безплатни SMS-и може да реши казуса с по-скъпите съобщения на кирилица, според председателя на КЗП Димитър Маргаритов.

Към момента SMS-ите, писани на кирилица, съдържат по-малко знаци и така същото съдържание се изпраща например в два есемеса вместо в един.

От Комисията за защита на потребителите съобщиха, че изготвянето на такива пакети с няколко безплатни съобщения биха могли да гарантират на абонатите на мобилните оператори, че срещу еднаква сума ще пишат на желания от тях език, но най-вече на родния, съобщи "Дарик".

Темата за съобщенията е била от поставените въпроси на инициирана от КЗП работна среща с представители на трите телекома в България и на регулатора в сектора – Комисията за регулиране на съобщенията.

Обсъдено е и предстоящото отпадане на роуминга, което не следва да води до влошаване на условията по потребителските договори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
РЕКЛАМА преди 7 години
КЗП рекламира пакети със смс бонуси?странно рвшение/становище на един държавен орган.
7
0
 
1
 
! Отговори
програмист преди 7 години
Всеки току що завършил програмист може да им реши "проблема" за един ден, само чее... като подозирам каква им е бюрокрацията, а и като вероятно са си сменяли програмистите многократно т.е. съответно вече системата им е в пълен хаос. Тааа , вероятно са изпаднали в потрес, че някой трябва да им бърничка отново "работещи" програми. Така, че по-лесно им е да дадат някой и друг бонус или обещание и да замажат скандала.
6
1
 
3
 
! Отговори
opps преди 7 години
Ще ме гепят за пакета....Ползвам Вайбър....
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пореден ден симулиране на работа. Да идват почивните дни че се преумориха!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи имало решение на проблема със тройно скъпите СМС-и на кирилица. А пък досега ни убеждаваха че нямало проблем и само се прави от мухата слон.
3
12
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Кой още ползва смс-и? Не помня кога писах за последно.
2
3
 
13
 
! Отговори
Flex преди 7 години
Смешно. Смениха тона и обвиненията... явно някой най-накрая се е светнал каква е причината за разликата, инак много ербап бяха в началото :D
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте обсъждали глупости ! Гърците дали имат този проблем , сърбите ? Ами онези араби, китайци и индуси с техните йероглифи ?