Румъния цъка с език по родния туризъм: Пълни са с туристи!

BG полицаите не взимали рушвети, пътищата ни вече били хубави...
2 май 2017 17:00,
59
Румъния цъка с език по родния туризъм: Пълни са с туристи!
Снимка: архив, Bulphoto

Черноморските курорти на южните ни съседи остават голяма атракция за румънците, пише днес вестник Romania Libera в материал под заглавие "Румънците нахлуват на ол инклузив. Българското Черноморие - мястото, откъдето може да си купиш сувенир с Николае Чаушеску".

Броят на чуждестранните туристи, които са посетили България миналата година, е бил по-голям, отколкото населението на страната, продължава изданието и допълва, че това е ясен знак, че България си върши добре работата в тази сфера. Черноморието е двигател на туризма, с големи курорти като Албена и Златни пясъци, пълни с германци, французи и очевидно румънци, предава БТА.

Две неща се казваха за българите: че имат лоши пътища и че полицаите стоят в засада за рушвет. В последните години нещата са се променили, най-малкото по отношение на първото. Дали ще влезеш през ГКПП Вама веке или ГКПП Негру вода - пътищата са хубави. Не говорим за немско качество, а за асфалтирани пътища, без дупки, прилични. По отношение на второто, авторът на статията отбелязва, че не е забелязал по пътя от неколкостотин километра нито една полицейска кола и никакъв радар.

Ако говорим за инфраструктура, има още нещо, което учудва: небе, пълно със самолети, пише още румънският вестник. През 2016 година през летищата в румънска Добруджа са преминали само 95 651 пътници, докато през летищата в Бургас и Варна, които обслужват българското Черноморие, са преминали 4 568 478 пътници, посочва изданието.

Вестник "Журналул национал" отбелязва днес, че близо 70 000 туристи са посетили румънското Черноморие за мини ваканцията около 1 май, което е над предварителните прогнози за около 40 000 туристи. През почивните дни един турист е похарчил средно по 300 евро, допълва изданието.

Вестник Romania Libera пише по темата, че един от всеки петима туристи по румънското Черноморие за празниците около 1 май е бил чужденец.

Близо 17 000 шофьори са били глобени, а над 1200 са останали без книжка заради нарушения в периода на мини ваканцията за 1 май, информира днес вестник "Адевърул". При проверки над 200 шофьори са хванати да шофират пияни, а 6000 са шофирали със скорост над разрешената, допълва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
2
 
! Отговори
Емо преди 6 години
Как пък не можахте да вдигнете и заплатите, като има увеличаване на туристите и приходите! Шефовете да си карате мерцедесите а бачкаторите на автобусите и по 15 годишните таралясници.
47
0
 
2
 
! Отговори
до край преди 6 години
Плажната ни ивица е около 200 км,крайбрежието е около 360 км.Гръцката брегова линия е около 14 000км.За сравнение и дума не може да става!
46
1
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
"Само в България можеш да си купиш сувенир с лика на Николае Чаушеско" -No coment.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой няма право да ни хвали, защото така няма да сме едни от лидерите в ежегодната класация за най-нещастните народи на света!
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брях, румънското Черноморие няма как да се развие по простата причина, че по-голямата част от него е блатиста. Така че намерили сме с кого да се сравняваме.
43
4
 
10
 
! Отговори
Вн преди 6 години
Абе, добре че са руснаците...А, напоследък привличаме яко и западняци с така наречения "евтин алкохолен туризъм" (каца/пристига пиян и излита обратно пак пиян).За хора с ограничени финансови възможности и непретенциозни към качеството на обслужването ставаме като дестинация!
42
1
 
9
 
! Отговори
Брях! преди 6 години
И нас да ни похвалят за нещо :) Но факта си е факт, че няшето Черноморие(хотелска база) е много по-развито от румънското, и имаме традиции в туризма вече 50-60 години.
41
2
 
2
 
! Отговори
ван преди 6 години
До asdаз редовно минавам през Дюлински проход.Искам да кажа, че наистина пътя е много тесен и на места с дупки, което налага да се изчакваме и отбиваме на места, ако сме хора.това обаче не пречи да е най-спокойния приятен и прохладен проход. изкачва се по билото и е много красиво. Алтернатива на прохода Обзор, който понякога е доста натоварен.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чуждата ливада винаги е по добра :)
39
5
 
6
 
! Отговори
Киро картонжийчето преди 6 години
Хахахаха , збогом гойноморие ,аз летя за Еквадор Юли месец
38
1
 
21
 
! Отговори
край преди 6 години
България взема максимума от потенциала си за туризъм. От 250 км. бряг - толкова. Не можем да се сравняваме с Гърция - не щото сме лоши или глупави или мързеливи а щото имат стотици пъти повече бряг, море и плаж от нас.
37
6
 
24
 
! Отговори
карина преди 6 години
Странно - неотдавна бях в Румъния. Толковахубави впечатление - прииска ми се да я настигнем, а тука какви работи пишат...на очите си ли да вярвам, на статията ли...
36
5
 
13
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 6 години
Липсва стратегия за регионално икономическо развитие на България. Навремето София даваше само 15% от БВП на България, населението на столицата също бе 1/7 част от населението на страната. Бургас, Варна /Девня, Стара Загора, Пловдив, Сливен, Русе и Плевен - бяха силно развити промишлени центрове. Нямаше миграция към София, в НХК Бургас се вземаха най-високите средни заплати за страната. Отделно военните бяха разпръснати из цялата страна, както и специалистите с висше образование по разпределение.
35
6
 
16
 
! Отговори
2013 преди 6 години
На румънците, руснаците, англичаните им харесва - но нека нашите хейтъри да започнат сега да оплюват всичко българско. А най-обичам коментарите "от 10 години не съм бил на Черно море, ама знам че...."
34
0
 
9
 
! Отговори
asd преди 6 години
До готфридКоя част от пътя точно визираш? Може би до Варна и после до Обзор или от Слънчев Бряг до Бургас? А отсечката от Обзор до Слънчев Бряг? Тя определено е всичко друго освен добра.Или другата "страхотна" опция, която излиза при 99% от маршрутите на Google Maps - Дюлински проход... Колко ли заблудени туристи минават по перфектната настилка там...Но съм съгласен, определено пътищата са по-добре в сравнение с преди няколко години. Просто трябва още работа.
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
готфридчо, такива важни и натоварени пътища като този, който си посочил в цивилизования свят отдавна са первърнати в магистрали или поне в скоростни пътища. Включително и в Източна Европа. По-ниските нива на катастрофи в тези държави се дължи и на това. Ама то не трябва само да се усвоява по гербаджийски, а и да се изработи стратегия и да се изпълнява.
32
4
 
14
 
! Отговори
готфрид преди 6 години
Какво им е на пътищата бе отверки - от Дуранкулак до Бургас пътя е много добър- не перфектен но е добър. Само ако нямаше толкова камикадзета по пътя щеше да е много добре. Хората ни хвалят *** пак мрънка. Типично по нашенски.
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жиборчо, глу.пчо, Чаушеско беше любимец на Запада, а в Париж и Вашингтон го проемаха през 80-те като "алтернативния" комунистически лидер, с когото може да се договориш:). Така че румънците да попитат Запада защо подкрепяше техния лидер толкова години, а не тук да ни разказвате прос.тотийки за причините, поради които Румъния била по-напред. Ами малко по-напред са защото не си унищожиха индустриалната база и в момента продават Дачия, а не гербаджийски халюцинации за прогрес:))
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката Бангладеш ли е,или нейде из черномутрието..
29
2
 
19
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Сувенири с Чаушеску в Румъния няма- там червените оцъкленяци бяха порядъчно понатепани,затова не смеят да правят никакви глупости. Тукашните обаче още не са и те разбира се жалят не само за Тошандрията,но и за червения му ортак Чаушеску и за всички други техни мракобеси,които Господ е пратил в казаните на ада.