Без прохлада: Забраниха къпането в Дунав край Видин

Ограничението за плажуващите важи през цялото лято
15 май 2017 10:30, Красимир Ангелов
12
Без прохлада: Забраниха къпането в Дунав край Видин
Снимка: Булфото

Областният управител на Видин Албена Георгиева забрани ползването на водните площи за къпане през летния сезон по цялото поречие на река Дунав в областта, съобщават от областната администрация във Видин.

Заповедта е издадена във връзка с писмо от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Видин, в което се посочва, че през 2017 г. кметовете на общини не са представили проекти за ползване на водните обекти за къпане, а са издали заповеди за забрана на къпането през целия сезон.

В заповедта специално внимание се обръща на учениците, които Регионалното управление на образованието трябва да информира за издадената забрана през ваканционния сезон.

С изпълнението на заповедта са ангажирани кметове на общини, кметове и кметски наместници на всички дунавски населени места на територията на областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Надя Костадинова преди 6 години
Така им е по-лесно - ЗАБРАНЯВА СЕ! За нас, които сме родени тук, е не мислимо да дойде лято и да не отидем на Дунава да се къпем. Не знам дали забраната е лобистична, заради басейните във Видин, които бъкат от химикали и зарази, или просто никой не му се занимава със стопанисване на плажната ивица. Каквото и да кажат, ние плажуващите ще сме там - на река Дунав. Релакса е гарантиран, гледката е прекрасна, и при това всичко е безплатно!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се къпеш в Дунава това е все едно да влезнеш в селската тоалетна на село. Дунава е международна тоалетна какво къпане?
4
1
 
2
 
! Отговори
Строго секретно преди 6 години
Мой познат агент, ми каза, че забраната е защото Лох Неси-те пролетта и лятото мигрират по Дунав и са много хищни и рядко има нещастен случай, който да не е свързан с тях.
3
6
 
4
 
! Отговори
M. преди 6 години
До Един българинЕ хайде сега, ходим често до Зайчар, градът е яко пропаднал и беден. Има индустрия, но като идеш на пазара и в магазина виждаш как е положението. Сградите във Видин са къде-къде по-добре поддържани, особено обществените. Цяла югоизточна Сърбия е така, същото като северозапада. Това със забраната на къпането е малоумно, съгласен.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в каквато и да е било река по принцип е опасно да се къпе човек.
1
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Видин мирише на мизерия, беднотия, безпътица, комунизъм, смърT! Противно и гадно място - неай - бедният регион в Цяла Европа!