За радост на деца и ужас на майки: Мече се разходи в Сопот

Цяла нощ конете цвилели, кучетата лаели
14 юли 2017 11:03,
21
За радост на деца и ужас на майки: Мече се разходи в Сопот
Снимка: архив, Reuters

Малко мече влезе посред бял ден в частна детска площадка в Сопот, изградена в полите на Балкана. Мечето бе заснето от 10-годишно момче, което играело там . Докато снима детето вика "Майко, мече! Ето го, истинско е!".

Случката, която се размина без инцидент, е от 6 юли. Кафявият космат малчуган изкарал ума на децата и на майките. В същото време наблизо се разхождала дама с две кучета, те погнали мечето и то останало затворено в стадиона, ограден с висока мрежа, а децата напуснали терена и за всеки случай притворили вратата на съоръжението.

По-късно мечето намерило пролука и се измъкнало от там. Нощта обаче беше много неспокойна, разказа Мария Зайкова, очевидка на срещата с малкото мече. "Цяла нощ конете цвилеха, кучетата лаеха, наоколо има и други селскостопански животни, които също не бяха спокойни. Когато на следващия ден коментирахме, мнозиха предположиха, че майката на мечето е слязла да го търси и това е подплашило кучетата и добитъка, затова през цялата нощ животните са издавали тревожни звуци", сподели пред "Марица" Мария Зайкова.

Само преди броени дни и младеж от Сопот имал непредвидена среща с голяма мечка. Той карал колело по пътя за Аневското кале, когато насреща му се изправила мечка. Тя застанала като човек на пътя, стояла на два крака. Изненадан и уплашен, младежът направил кръгом. През цялото време се боял, че тя може да го настигне.

Не знам към кого да не обърнем, кой може да помогне да се отдалечат мечките от населето място. И аз, и съседите ми не знаем какво може да се предприеме, за да се предпазим от среща с мечките, сподели Мария Зайкова. Те влизат в покрайнините на града, опасно е и за децата, и за възрастните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: мечеСопот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое е по-лесно и по-правилно: да се изсели цял Сопот и да се закрие града или да се избият мечките?
16
0
 
9
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Ми на детската площадка ще иде фарфалака , няма да иде в пивницата я.
15
3
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Путин го е пратил.Да ни шпионира
14
1
 
15
 
! Отговори
планинар преди 6 години
Затворили го на стадиона?! ЕЙ, нормални ли сте бр?! Как така ще затваряте бебето?! То както си е дошло , така ще си иде самичко - ако не го нападате и то вас няма да ви закача! Аман от *** в тая държава
13
1
 
20
 
! Отговори
Елински пелинаш преди 6 години
Цяла нощ конете цвилели, кучетата лаели, кравите мучали, козите блеели, котките мяукали, прасетата ***, вълците виели, а Зaxapиева...
12
1
 
20
 
! Отговори
Сайга 12 преди 6 години
до 2 Купи си спрей срещу мечки и ме извикай да гледам когато го използваш! Ще се кача на някое дърво на безопасно място, ще си взема пуканки и бира и ще се кефя! Такова нещо не е за изпускане!
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това си е до Стара Планина, нормално е някоя мечка да хвърли едно око какво става в равнината. Всъщност старопланинските мечки рядко са проблем, наплашени са и популацията не е критично висока. Родопските меци обаче идват чак до къщите на хората.
10
0
 
29
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
до 9Ти също им пречиш по тая логига?Защо да няма мечки? Аз ти казвам не ги дразни и няма проблем , аз ходя по планините , по не особено популярни маршрути и не ме закача никой. Виждал съм глигани влицо до Витиня излязох на пътя просто и не ги провокирах , всичко се размина по живо по здраво. Те нямат интерес да те нападат , правят го от страх не изглеждай опасен и няма да пострадаш, нито ще ги надвиеш нито ще ги надбягаш , бивните на глигана не са шега работа. Не геройствай и не им пречи.
9
2
 
35
 
! Отговори
quest преди 6 години
мечките ли навлизат в територията на хората или хората са се устроили на тяхна територия,м?
8
54
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечки, вълци - всичко трябва да се избие. По-добре те да умрат - отколкото аз. Ловци няма ли в този Сопот? Човек не може спокойно да се разхожда в планината, а сега даже и в града... В 21 век - мечки по улиците. Застреляйте ги, бе.
7
2
 
19
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
до 7Човече ако те подгони стръвница и вазелин си носи не само спрей.... Стой далеч и НЕ ГИ ДРАЗНИ. Тия геройства може да ти струват живота а и на близките ти в това число. Знаеш ли какво прави мечка със стадо овце? Отнася една а убива няколко питай някой овчар ако не вярваш.
6
6
 
3
 
! Отговори
до Страхил преди 6 години
Спрея мята на 10 метра бе, достатъчно разстояние е това.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който го е страх от мечки не ходи в .... Сопот.
4
0
 
23
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
до 3Ти като младия ловец дето го съветват по-старите в дружнката:-И ако срещнеш мечка и нямаш партони намажи се с ла*на и се прстори на умрял!- А ако няма наблизо ла*на ?- попитал новака .- Ти първо срешни мечла а с ла*ната лесно ще се уредиш...А сега сериозно : ВИДИТЕ ЛИ ДИВО ЖИВОТНО НЕ ГО ДРАЗНЕТЕ, ВИДИТЕ ЛИ МАЛКО НЕ ГО ПИПАЙТЕ А СЕ МАХНЕТЕ БАВНО БЕЗ ДА ОБРЪЩАТЕ ГРЪБ. ИСЕ ПАЗЕТЕ ОТ ГЛИГАНИТЕ МНОГО.
3
0
 
36
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
Лошото малките мечета е, че носят със себе си много голям проблем за хората - мама меца..
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОй го е страх от мечки, да си купи спрей против мечки - хем мечката няма да е убита, хем ще бъде респектирана.
1
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладкото меченце и то иска да се разхожда в града.