Отварят за движение тунел "Витиня" към Варна

Най-дългият тунел у нас бе в ремонт от месец юни
3
Отварят за движение тунел "Витиня" към Варна
Снимка: архив "Булфото"

Днес ще бъде пуснато движението в тунел "Витиня" в посока Варна.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов ще направят инспекция на ремонтираната тръба непосредствено преди пускането на движението.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Тунел "Витиня" е най-дългият у нас - 1195 м. В експлоатация е от 1984 г. Възстановителните дейности в тръбата за Варна стартираха на 27 юни м. г. като движението досега се извършваше двупосочно в тръбата за София.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръбата беше затворена за ремонт през април 2016 с обещание, ремонтът да свърши през октомври 2016...... уви, чак днес ще я пуснат.
За 18 месеца Европейците строят тунели с километри, ГЕР.Б не могат да ги ремонтират.
Интересно, колко ли е излязла сметката за ремонта.... сигурно колкото за прокопаването на 10 такива тръби... Гарантирано от управляващите.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието трябва да е "Затварят за движение тунел "Витиня" към София"
1
2
 
22
 
! Отговори
144 преди 2 години
"Най-дългият тунел у нас бе в ремонт от месец юни" - бабина трънкина от юни - направо си е от сеп 2016та. Миналата година проспиваха пролетта и се сетиха, чак на есен се сетиха (нали "бореха контрабандата" - всъщност бавеха ремонтите да напълнят бюджета). И така то си стана цяла година ремонт. Дано поне да е за добро и скоро да започват и другата тръба.