Заради волтова дъга: Десетки мъртви щъркели до Елхово

Всички са от защитения вид "Бял щъркел", съобщиха от РИОСВ
11 авг 2018 15:15,
26
Заради волтова дъга: Десетки мъртви щъркели до Елхово
Снимка: архив "Булфото"

Волтова дъга уби десетки щъркели от защитения вид "Бял щъркел" в района на село Малко Кирилово, община Елхово.

Загинали са 50 животни, 4 са във влошено състояние, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води - Стара Загора, цитирани от "Фокус".

Два са сигналите за умрели и ранени щъркели, постъпили в РИОСВ вчера. Според хората, алармирали институциите, причината за смъртта на животните е волтова дълга.

Още по темата

Пристигналите на място служители на РИОСВ – Стара Загора са открили телата на щъркелите около стълбовете на минаващ далекопровод от село Малко Кирилово за село Гранитово.

Ранените щъркели са транспортирани до Спасителния център за диви животни в Стара Загора за оказване на медицинска помощ. РИОСВ – Стара Загора е уведомила електроразпределителното дружество EVN за изясняване причината за смъртта на останалите щъркели.

Белият щъркел (Ciconia ciconia) е защитен вид, включен в Приложение 3 на Закона за биологичното разнообразие.

От РИОСВ - Стара Загора напомнят, че когато намерите животно или птица от защитен вид в безпомощно състояние, е препоръчително да потърсите съдействие от съответната регионална инспекция или горско стопанство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Днес на пътя от пловдив към свиленград видях грозна и покъртителна картина.Убит щъркел на пътя и грозно разпартушинено тяло,а другият безпомощно обикаляше около партньора си без да съднава че е на средата на оживен път ,опитвайки се да я събуди! Питам се кой беше този бездушен *** който съвсем хладнокръвно убива такова благородно същество? С какво му попречи ?Не можеше ли да вдигне крака от газта за секунди ,за да излети птицата? Мислим си че владеем природата ,но тя ще ни убие
17
6
 
3
 
! Отговори
Хихихи преди 5 години
Тук всеки се позиционира за гений - като онзи Наполеон,който командва Армиите си от Четвърти километър
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
природата, макар и подчинена на жестока йерархия, е красива и функционална; не понася *** и излишеството. всичко изглежда хаотично като цяло, но същевременно е подредено в единици, в които съществува хармония. жабата не се опитва да живее в планината. рибата не се състезава с лъва. щъркелът е точно по пътя си, който хората му отнемат. но бездарникът, необразованият, простакът искат да доминират, да изкачат "планината", която не е за тях, да докажат, че имат нещо в пихтиите си, наречен мозъци
15
1
 
12
 
! Отговори
ДО 3 Анонимен преди 5 години
Когото нещо не ти е ясно , не пиши глупости / затова навън са изолирани кабелите/ ПРОВОДНИЦИТЕ НА ЕЛ. ПРОВОДИТЕ ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ от 6, 10, 20, 110, 220 и 440 КИЛОВОЛТА са с голи проводници . Имаш ли представа как ще изглежда изолиран кабел за тези напрежения, и най вече колко ще тежи.
14
1
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Къде на бабати хвърчилото си работил бе ***? Тези жици са до Гранитово от подстанция елхово и до там стигат ! Преди 2-3 месеца в местен сайт елхово ниус имаше писано как са сменени жиците точно за такива неща да не стават !
13
8
 
1
 
! Отговори
Пхахаха преди 5 години
Бе много негативизъм бе,братя щъркофили - АЕЦ бихте задвижили с енергията си.Аз пък съм горещ почитател на Жабите - слушал съм концертите им с часове и ги слагам наравно с Виенската Филхармония! Като ненавиждате Природната Опера - поне не слагайте обидни епитети,моля!
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждам, че много нефункционално луди и необразовани, маскирани като религиозни, са се събрали тук. Търкайте клавиатурите и онези талончета, само не си въобразявайте, че имате дори мининмума познания, за да произведете конситетен и валиден аргумент. И пак ще кажа - прости сте. Но толкова прости, че няма дума на нито един език, която да описва интелектуалното състояние на такива като вас. Вие сте прости простаци, заобиколени от прости простици, повтарящи ви, че сте умни.
11
2
 
3
 
! Отговори
Що бе? преди 5 години
Теб не те ли хапят мухите от време на време?
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Абе 13Още едно просто и необразовано нищожество. Какво им е природното на жиците, за да е подборът естествен, малоум.ни.ко?! Ей заради такива като теб и тази страна, и светът върви на зле. Моето не е злоба, а здрав разум, какъвто на такива като теб липсва. Без вас светът нямаше да е перфектен, но щеше да е поносим! Дано вашият "естествен подбор" затрие самите вас по-скоро.
9
16
 
2
 
! Отговори
Поп Игнатий преди 5 години
Бог искаше да убие щъркелите още пролетта, когато заваля сняг. Ама тогава хората ги спасиха и провалиха Божия план. Сега Бог е намерил по-доброто решение от студа. Хвала на Господ! Амин.
8
10
 
3
 
! Отговори
Абе 13 преди 5 години
Що се правиш на Световната Съвест и обиждаш и хапеш като осем питбула?! Всеки Божи ден умират Хора,Флора и Фауна - и БОГ вижда и знае това прекрасно.Да - звучи жестоко но е Естествен Подбор.Вместо патетична грубост,обуздай Злобата си - щото си пълен с нея като а.ко с витамини.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакъв *** беше нарекъл това "eстествен подбор", друг казва, че не го "боли фара". Вие сте изумително прости ***, най-вероятно родени и отгледани от ***. Такава ще е и съдбата ви - нищожна. Не се оплаквайте от нея, никога. Естествени процеси.
6
14
 
1
 
! Отговори
Така де! преди 5 години
Щъркелите ядат жаби,жабите ядат мухи - а мухите какво ядат? Има ли някой орнитолог да каже - защото и мухите като щъркелите са птици - нека не прилагаме двоен стандарт спрямо фауната!
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма виновни. Волтова се е появила с лунното затъмнение.!¡
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като дете съм виждал подобно нещо във Варненско - щъркели кацали на далекопровод ниско напрежение, разперват крила и - бум! Волтова дъга между фазите и птиците стават на парчета. Гадна гледка! Събирахме пера за ботевски калпаци...Сега им е сезона на прелетите на Юг, събират се многохилядни ята и кацат, където завърне. Няма как да ги изгониш от опасните места.Че и да промениш природата.
3
13
 
4
 
! Отговори
Луди луди Жаби преди 5 години
Който иска - да плаче - тази вечер даваме гала - концерт!
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те затова навън си изолират кабелите ама нашите така са го направили всичко живо в радиус 2 метра от кабела да го убива на място.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкичките!