HelpBook сигнали: Коли върху тротоар, строеж на зелени площи

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата на Investor Media Group
16 яну 2019 07:10, Анисия Иванова
10

Снимка: HelpBook

Виж други галерии »

Проблемът с паркирането в Пловдив, както и в цялата страна, е огромен. В платформата на Helpbook.info постъпиха сходни сигнали за проблеми с паркирането в града.

В първия са изпратени снимки на автомобил, който е паркиран директно върху тротоара в края на улица "Станислав Доспевски" и до ул. "Д-р Вълкович". Видно е, че автомобилът блокира изцяло преминаването на пешеходците.

Аналогично е положението и в края на същата улица - друг автомобил е паркиран непосредствено до жилищна сграда, върху тротоара. В закона се казва, че изрично се забранява паркирането на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях. Видно от изпратените снимки е, че въпросните нарушения са на лице.

Следващия сигнал е отправен към район "Овча Купел“ и касае усвояване на зелените площи в квартала: "От няколко дни пред блока, в който живея, се появи ограда. Вероятно с цел строителство на нова сграда. Изключително съм притеснен от случващото се, тъй като определената площ е зелено пространство и досега всички паркираха частично върху него, а сега сигурно ще се строи.“ Авторът на сигнала се възмущава, че зелените площи прогресивно изчезват за сметка на презастрояването и безогледното паркиране.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Габрово за нуждата от нови светофарни уредби поне в центъра на града: "Поради нарасналия брой на леки коли има нужда от пешеходни светофари в центъра на Габрово! На много места в други страни и в някои градове в България задръстванията се решават по този начин. Тогава няма да спират колите за всеки един пешеходец решил да прекоси, а ще спират за група от пешеходци, които няма да имат проблем да изчакат примерно 20 секунди, докато се задейства светофара и да преминат по пешеходната пътека", пише нашият читател.

Това са само малка част от получените сигнали през последните дни. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Тури му олио на предното стъкло и нама повече да паркира там....
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** с молбата за светофари кърти. Селски шофери, големи сте!
5
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Иванчева е виновна.
4
0
 
13
 
! Отговори
Я преди 5 години
За какво да подавам сигнали? Няма никакъв смисъл от това защото никой не ги гледа и нищо не го интересува. Подавах сигнали в една платформа, дори станах топ юръз.. и какво, ами абсолютно нищо.Накрая се обади един полицай и ме пита аз ли съм тоя дето съм подавал сигнали...Ами няма пък да подавам. Вършете си работата! Има община, има КАТ, има полиция, има данъчни и т.н.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намалете автомобилите. Всеки *** на кола се е качил. Семейство от 4 човека с 4 коли - после искат да паркират. Купете си гаражи и готово. Но гаража излиза по скъп от трошката.
2
14
 
13
 
! Отговори
61479 преди 5 години
активни граждани се опитват да ни поевропейчат.Запомнете най-накрая-тук е балканите,манталитета е друг-ако искате ред идете у Европа
1
0
 
25
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Няма проблем с паркирането....има голям проблем с презастрояването на зелените площи,калпави строителни проекти,безработица в малките населени места и принуждаването на хората да се местят в града защото (няма аптеки,болници,училища,държавни институции).