223 тона отпадъци извозиха от "Столипиново" за три дни

Извънредна дезинфекция се прави там и в "Шекер махала"
27 мар 2020 20:55, Анисия Иванова
34
223 тона отпадъци извозиха от "Столипиново" за три дни
Снимка: БГНЕС

Трети ден в "Столипиново" продължава мащабна акция на "Чистота" Пловдив за почистване на междублоковите пространства на ул. "Сокол". До тази сутрин оттам са събрани и извозени 223 тона отпадъци, се посочва още в съобщиха от общинския пресцентър.

Извънредна дезинфекция се състоя тази сутрин в квартал "Столипиново" и "Шекер махала", съобщи директорът на ОП "Чистота" Николай Георгиев. В "Столипиново" са обработени девет улици, а в "Шекер махала" пет улици.

"Всички извънредни мерки в етническите квартали са по заповед на кмета Здравко Димитров, тъй като незаконните сметища там са потенциални огнища на зарази, още по-опасни в епидемичната обстановка заради коронавируса", е коментирал Георгиев.

ОП "Чистота" е предоставило на районната администрация на район "Източен" 5 литра дезинфектант, за да се дезинфекцират вътрешноквартални пространства, недостъпни за техниката поради незаконните постройки.

Дезинфекцията в двата квартала продължава и в предстоящите два почивни дни. Основните пловдивски булеварди също ще бъдат обработени извънредно в събота и неделя, а от понеделник машинното миене с дезинфектант продължава по график във всички райони на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 4 години
Дължат ни обяснение от общината!!Сори, ама тази хигиенизация се прави с наши пари, гетото е *** до ***-те никога не са пратили 1 стотинка за нищо!Гарантирам, че след няма и седмица там ще е същата ***.Защо се харчат нашите пари за тези ***?Те искат така да живеят, това за тях е стандарт.
19
0
 
4
 
! Отговори
Яшко преди 4 години
Аз искам да питам пловдивчани дали са доволни от новия си кмет? То не че имаше кой знае какъв избор, но този човек е изключително ограничен, *** , и не може да се обърка пиянската му физиономия. "Успехите" му като кмет, освен че изчисти махалите естествено за сметка на работещите хора, човекът успя и да си увеличи заплатата повече от двойно. Единственото качество, което притежава е, че е сол *** Върховния Вожд и нищо друго. Така че освен, че "свърши много" има и още доста време има.
18
0
 
7
 
! Отговори
Миро преди 4 години
А как е възможно да има незаконни постройки ? Ако се знае кое е незаконно защо са го оставили ? Какъв е проблема кмета да издаде такава заповед, а не да чистят между незаконните постройки.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събудите се българи,трябва ли да търпим още тези пиявици
16
0
 
18
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
В столипиново и подобните махали не плащат нито ток, нито вода, нито данъци, нито здравни осигуровки, всичко покриваме ние - работещите български данъкоплатци.
15
0
 
17
 
! Отговори
245 преди 4 години
И естествено пловдивските данъкоплатци освен водата, тока и помощите, които плащат на жителите на столЮпиново, ще платят и доста дебелата сметка за изчистването на техните ***, както правим и всички ние останали данъкоплатци за останалите подобни махали и техните обитатели, мнозинството на България
14
2
 
1
 
! Отговори
Смъртта преди 4 години
Ако на всякъде е чисто и няма боклyци какво ще прави комунала няма да има работа за тях
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. С чии пари се финансира чистенето и дезинфекцирането?2. Градската управа може ли да каже на колко лева общо възлиза сумата, платена като данъци от жителите на Столипиново и Шекер махала?
12
0
 
16
 
! Отговори
картоф компиров преди 4 години
няма да забравя миналата есен двама ентусиасти бяха решили да почистят ромската смрад като призоваха десетки от самоков и региона и най-вече роми да им помогнат.отзовалите се на поканата бяха 0,а ромите им отговориха с подигравки и кючеци и маанета от махалата.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,2019-Пловдив Културна Столица на Европа''. Такъв нейбърхуд нямав цяла Европа.И такава гледка може да се види само в предградията на Найроби.Но все пак това е Европа а не град насред африканската джунгла,където няма водопровод и електричество.Допускането на така ниска хигиена е немислимо без усърдната работа на БГ-държавниците.Приватизираха цялата държава,а една чешма не направиха в Столипиново,да не говорим за обществена баня.
10
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 4 години
Честито на пловдивчани, пак ще плащат. Защо общината не подгони скъпоценните, които получават помощи, да поработят малко и да си изчистят собственоръчно направена коч.инка? Ако не, да им се спрат парите. Защо ги приучават, че държавата е длъжна да толерира всякакви престъпления? Днес им чистят, утре пак ново сметище, защото не техния, а чужд труд ще отиде на вятъра, и така до безкрай.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама това само ноудошевени предмети или?
8
0
 
2
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Првилно. А сега всеки да се хване и да си изчисти къщичката ,да подреди мазето и тавана ,да освежи стените...Че то иначе -скука и психясване пред ТВ-то. При това вируси в чиста къща не виреят.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия що почнаха да се връщат от Европата?Изгониха ли ги? Ми ние к'во да ги праим?Или и тук ще мразрешат да се поолзва оръжие за самозащита?Щото там ще ги избият - затова се връщат...
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Па намазаха безплатно почистване. Еваларката...
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямата махала на Балканите и гордост на Пловдив.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С 5л тия ще се издавят !
3
0
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Безполезно. Пак ще стане същото много скоро. Излишни радходи и усилия.
2
0
 
24
 
! Отговори
А преди 4 години
Какво същество трябва да си за да живееш в такава мизерия.
1
0
 
21
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
И сега трябва да дезенфикцират със зарин или зоман , !!