223 тона отпадъци извозиха от "Столипиново" за три дни

Извънредна дезинфекция се прави там и в "Шекер махала"
27 мар 2020 20:55, Анисия Иванова
34
223 тона отпадъци извозиха от "Столипиново" за три дни
Снимка: БГНЕС

Трети ден в "Столипиново" продължава мащабна акция на "Чистота" Пловдив за почистване на междублоковите пространства на ул. "Сокол". До тази сутрин оттам са събрани и извозени 223 тона отпадъци, се посочва още в съобщиха от общинския пресцентър.

Извънредна дезинфекция се състоя тази сутрин в квартал "Столипиново" и "Шекер махала", съобщи директорът на ОП "Чистота" Николай Георгиев. В "Столипиново" са обработени девет улици, а в "Шекер махала" пет улици.

"Всички извънредни мерки в етническите квартали са по заповед на кмета Здравко Димитров, тъй като незаконните сметища там са потенциални огнища на зарази, още по-опасни в епидемичната обстановка заради коронавируса", е коментирал Георгиев.

ОП "Чистота" е предоставило на районната администрация на район "Източен" 5 литра дезинфектант, за да се дезинфекцират вътрешноквартални пространства, недостъпни за техниката поради незаконните постройки.

Дезинфекцията в двата квартала продължава и в предстоящите два почивни дни. Основните пловдивски булеварди също ще бъдат обработени извънредно в събота и неделя, а от понеделник машинното миене с дезинфектант продължава по график във всички райони на града.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 1 месец
Дължат ни обяснение от общината!!Сори, ама тази хигиенизация се прави с наши пари, гетото е *** до ***-те никога не са пратили 1 стотинка за нищо!Гарантирам, че след няма и седмица там ще е същата ***.Защо се харчат нашите пари за тези ***?Те искат така да живеят, това за тях е стандарт.
22
0
 
4
 
! Отговори
Яшко преди 1 месец
Аз искам да питам пловдивчани дали са доволни от новия си кмет? То не че имаше кой знае какъв избор, но този човек е изключително ограничен, *** , и не може да се обърка пиянската му физиономия. "Успехите" му като кмет, освен че изчисти махалите естествено за сметка на работещите хора, човекът успя и да си увеличи заплатата повече от двойно. Единственото качество, което притежава е, че е сол *** Върховния Вожд и нищо друго. Така че освен, че "свърши много" има и още доста време има.
21
0
 
7
 
! Отговори
Миро преди 1 месец
А как е възможно да има незаконни постройки ? Ако се знае кое е незаконно защо са го оставили ? Какъв е проблема кмета да издаде такава заповед, а не да чистят между незаконните постройки.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Събудите се българи,трябва ли да търпим още тези пиявици
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мигар са обезлюдили квартала ?
18
0
 
10
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 2 месеца
По нашия край, когато си събера боклуците от фирмата и мой работници, моя багер ги натовари на моя камион си плащам после по 120лв на тон за да гохвърля на сметището. Значи това прави над 26хил. Само на сметището, като начислят амортизациите и загубата на човекочасове, за да е точна сметката, нека спрат 50хил. От жителите на тези квартали като помощите който им дават, иначе отнова ще се начислят на нормалните хора
17
0
 
18
 
! Отговори
до 14 преди 2 месеца
В столипиново и подобните махали не плащат нито ток, нито вода, нито данъци, нито здравни осигуровки, всичко покриваме ние - работещите български данъкоплатци.
16
0
 
17
 
! Отговори
245 преди 2 месеца
И естествено пловдивските данъкоплатци освен водата, тока и помощите, които плащат на жителите на столЮпиново, ще платят и доста дебелата сметка за изчистването на техните ***, както правим и всички ние останали данъкоплатци за останалите подобни махали и техните обитатели, мнозинството на България
15
2
 
1
 
! Отговори
Смъртта преди 2 месеца
Ако на всякъде е чисто и няма боклyци какво ще прави комунала няма да има работа за тях
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
1. С чии пари се финансира чистенето и дезинфекцирането?
2. Градската управа може ли да каже на колко лева общо възлиза сумата, платена като данъци от жителите на Столипиново и Шекер махала?
13
0
 
16
 
! Отговори
картоф компиров преди 2 месеца
няма да забравя миналата есен двама ентусиасти бяха решили да почистят ромската смрад като призоваха десетки от самоков и региона и най-вече роми да им помогнат.отзовалите се на поканата бяха 0,а ромите им отговориха с подигравки и кючеци и маанета от махалата.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
,,2019-Пловдив Културна Столица на Европа''. Такъв нейбърхуд нямав цяла Европа.И такава гледка може да се види само в предградията на Найроби.Но все пак това е Европа а не град насред африканската джунгла,където няма водопровод и електричество.Допускането на така ниска хигиена е немислимо без усърдната работа на БГ-държавниците.Приватизираха цялата държава,а една чешма не направиха в Столипиново,да не говорим за обществена баня.
11
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Честито на пловдивчани, пак ще плащат. Защо общината не подгони скъпоценните, които получават помощи, да поработят малко и да си изчистят собственоръчно направена коч.инка? Ако не, да им се спрат парите. Защо ги приучават, че държавата е длъжна да толерира всякакви престъпления? Днес им чистят, утре пак ново сметище, защото не техния, а чужд труд ще отиде на вятъра, и така до безкрай.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама това само ноудошевени предмети или?
9
0
 
2
 
! Отговори
м...да преди 2 месеца
Првилно. А сега всеки да се хване и да си изчисти къщичката ,да подреди мазето и тавана ,да освежи стените...Че то иначе -скука и психясване пред ТВ-то. При това вируси в чиста къща не виреят.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия що почнаха да се връщат от Европата?
Изгониха ли ги? Ми ние к'во да ги праим?
Или и тук ще мразрешат да се поолзва оръжие за самозащита?
Щото там ще ги избият - затова се връщат...
7
1
 
21
 
! Отговори
ДОГАН, БОКО, НИНЧЕ преди 2 месеца
ДОКОГА ЩЕ ФИНАНСИРАТЕ СВРЪХ-РАЖДАЕМОСТТА НА ЦВЕТНИ РОДИЛКИ,

КОИТО НЯМАТ 18 Г. ВЪЗРАСТ
КОИТО НЯМАТ ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ
КОИТО НЯМАТ НИТО ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ
КОИТО НЕ СА ПЛАТИЛИ И 1 ст. ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ

ДОКОГА, ДОКОГА, ДОКОГА
ВЪПРЕКИ ЧЕ И ТРИМАТА СТЕ ОТ ЦВЕТЕН ПРОИЗХОД
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Па намазаха безплатно почистване. Еваларката...
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-голямата махала на Балканите и гордост на Пловдив.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С 5л тия ще се издавят !