В сезона на летните бури - не подценявайте времето!

Какви мерки можем да вземем в лошото време?
Обновена: 27 юли 2020 21:19 | 27 юли 2020 21:18, Веселина Йорданова
3

Летни бури и днес на няколко места в страната. Мълния е убила 45-годишна жена в село в община Павел баня.

В сезона на гръмотевичните бури експертите съветват, ако се намираме близо до вода - край река или на морския бряг - да стоим далеч, защото тя е проводник на електричеството.

Още по темата
"Ако сме на излет в планината, задължително трябва да слезем по най-бързия начин от билото, от откритите части на планината. Ако сме в равнината, максимално да отстоим от самотностоящи електрически стълбове и възвишения“, посочва Радослав Калчев.

Според експертите най-елементарното, което можем да направим, за да се предпазим, е да клекнем и да съберем максимално краката си един до друг, предаде Bulgaria ON AIR.

"По време на буря, когато сме си у дома, да не сме на балкона, да не сме на отворените прозорци, да затворим прозорците и да стоим далеч от вентилационните отвори в помещения - бани, тъй като е възможно токът на мълнията да попадне през комина или през отдушника в помещението“, допълва той.

И още: ако по време на бурята сме вкъщи, е добре да изключим от контакта електрическите уреди, които най-много се влияят от външно пренапрежение - телевизор, компютър, климатик.


3
Още по темата: Лошо времеЛетни бури
Още от Страната
Мъж излетя с колата си в пропаст и загина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 1 седмица
Цъкаш главният бушон ,изключваш мобилните телефони,палиш свещите на свещника,сипваш готино питие и се наслаждаваш на цветомузиката от светкавиците ,които проблясват през пердето на прозореца! Идилия :)
2
0
 
6
 
! Отговори
У преди 1 седмица
Днес майка ми (74г) ми звъня 5-6 пъти, че след като почнаха гръмотевиците спрала тока, но компютара не спирал и даже за по-сигурно извадила и щепсела към зарядното и пак работел.- Можело ли да стане нещо? Казвам остави всичко така. Пак звъни: Да го завия с нещо, ако гръмне да не се запали? -Казвам-недей....и т.н. Изобщо лошо е като не знаеш и като напреднат годините
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
имало вирус - мерки
лошо време - пак мерки
протести - отново мерки взеха....

А бе в тоя живот, няма ли нещо да не е без мерки?

ПС Беден ви е речника, драги журналясти.