Нова ало измама, "намесва" се и банкер

Ужилиха пенсионер с 15 000 лв.
Обновена: 20 окт 2020 08:05 | 20 окт 2020 08:04, Ния Христова
14
Нова ало измама, "намесва" се и банкер
Снимка: БГНЕС
Разкриха нова схема на телефонна измама, като този път, освен полицията, "участва" и банкер.
 
Фиктивният служител предупреждава клиента, че парите му са в опасност. По тази схема възрастен мъж е загубил 15 000 лева, съобщи Нова тв.
 
"Мръснико, 40 000 евро искаме от тебе!". Тези думи в телефонната слушалка Огнян чува от непознат мъжки глас, преди да даде 15 000 лева на ало измамници. Огнян първоначално е заблуден от учтив глас на банков служител. Той му обяснява, че искат да му откраднат спестяванията от банката по електронен път. По-късно полицията също се включва по познатата схема. "Някаква мащабна операция се разигравала на органите в града, включително била координирана с прокурора на Варна", разказва Огнян. За да изтегли около 7500 евро, възрастният мъж посещава няколко банкови клона. 
 
"Престъпниците, може да се каже, ми казаха да съм настоятелен да изтегля тази сума", разказва потърпевшият. Позвъняванията от уж различни представители на институциите не остават мъжа и за секунда до предаването на парите. 
 
"Минете покрай блока, казвайте къде се движите, всяка крачка ни съобщавайте", нарежда гласът в слушалката. "Парите оставих ги един път на едно място до храсти", разказва Огнян.
 
Дъщерите на Огнян по-късно разбират за случилото се. Разбира се, че телефонните измамници заплашвали близките на мъжа. Той тегли остатъка в сметката си.
 
"Няма как да бъдат застрашени пари в банка и второ, няма практика служители да се обаждат и да коментират рискове за клиенти по телефона", обяснява финансовият експерт Тихомир Тошев.
 
За измамата с Огнян е подаден сигнал в полицията. Разследващи обаче твърдят, че това са единични случаи. Причината според тях е, че три от най-големите престъпни групи за ало измами са разбити.

14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
мутация преди 1 месец
До Ало

станаха професори! Тежко му и горко на този който има спестявания повече!
9
0
 
9
 
! Отговори
Ало преди 1 месец
Измамниците мутират.
8
7
 
15
 
! Отговори
Гашо преди 1 месец
Огнян къта хиляди евра и, а иначе се реди сутрин за кисело мляко от 60 стинки и разправя, че едвам връзва двата края. Такива
са бг пенсовете. Да беше купил на внуците една хубава кола....сега купил такава на кафевите.
7
1
 
23
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Имаш пари, застрашени са. Нямаш ... ясно. Аз оня ден си закрих сметката в пощенска. Не стига, че лихвите са отрицателни, ами ме изсурвакаха с 320 лева за довиждане. И накрая наглеците ми пращат sms да им оценя обслужването. Глад майка, закривай ...
6
0
 
13
 
! Отговори
ааа преди 1 месец
Единични случаи - кажете го това на бай Огнян дето е изгорял с 15 хиляди.
5
4
 
20
 
! Отговори
пенсионерка преди 1 месец
искам 1000 лв. пенсия,26 годишният ми внук по цял ден в кафето търси работо,по 10 лв. му давам на детето на ден за кафе кола и цигари,300лв.+100лв. хапове от Марешки+100лв. сметки+100лв. за хляб и кисело мляко,останалите да спестявам,като се обади,,АЛОТО,,да има какво да хвърля от терасата и те душа имат.
4
0
 
17
 
! Отговори
Луканов преди 1 месец
Дали е банкера от "Сделка или не", там той беше само глас от телефона?
3
10
 
10
 
! Отговори
Инспектор Тюхчев преди 1 месец
Са ти в да почерка на измамата,извършителите са младата смяна на комунистите,които се обучават с" първа стъпка" на дребно!
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имал дал...
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нали уж прокурора ги беше победил, какво стана