Медицинският персонал от забавачките в Троян се насочва към болниците

Болни лекари и сестри са основният проблем в двете клиники
26 ное 2020 17:22, Анисия Иванова
6
Медицинският персонал от забавачките в Троян се насочва към болниците
Снимка: БГНЕС

Основният проблем на двете болници в Троян е заболелият и карантиниран медицински персонал, съобщи кметът на общината Донка Михайлова. Затова Община Троян има намерение да насочи към лечебните заведения медицински специалисти, които за декември ще бъдат освободени от трудовите си ангажименти в детските градини и ясли.

В Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести под карантина са общо девет души от медицинския персонал, а в МБАЛ - Троян - 8.

Михайлова добави, че от Общината призовават и гражданите да се включат като доброволци в лечебните заведения, най-вече за дейности, свързани с дезинфекцията. Тя поясни, че в двете болници са осигурени медикаменти, дезифектанти и кислород, необходими за лечението на пациентите, съобщава БТА.

По решение на Временния оперативен щаб от понеделник, 30 ноември, няма да работи Детска млечна кухня в Троян, тъй като приготвянето и разнасянето на храна до пунктовете, а след това и струпването на родители с деца на едно място крие риск за здравето, добави Донка Михайлова.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После и в градините, и в яслите ще има остра нужда от персонал, обаче няма да има откъде.
Когато са болни 90% не могат да получат квалифицирана здравна помощ от болниците в градовете в които живеят . Тоест, предлагаха им да плащат 3000 лв за операции, но така и не се оперираха от липса на достатъчно финансови средства.ПП
Това се отнася и за образованието- умни и надарени деца не учат във висши учебни заведения, тъй като родителите им не са в състояние да ги издържат.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това да не ви е ***, че да го местите от един обор в друг, както ви скимне бе!

Ами ако не искат?
Ако пък ги заплашите с уволнение, ще ви съдят!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още утре персоналът от забавачките ще си е подал или болничен, или молба за пенсиониране, или за напускане.
После и в градините, и в яслите ще има остра нужда от персонал, обаче няма да има откъде.
2
2
 
10
 
! Отговори
Идеята е добра преди 2 месеца
Но да се има в предвид да се пренасочват хора извън рисковите групи (т.е. млади и здрави). Иначе вместо решение ще има още един проблем.
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Във всички градове трябва да последват техния пример. Сега училищата и детските градини затварят и мед.сестри и фелдшерите са свободни.