Уволниха лекар и акушерка заради случая с върнатата родилка

Екипът прегледал жената, но решил, че не се налага спешен прием
17 дек 2020 17:00,
69
Уволниха лекар и акушерка заради случая с върнатата родилка
Снимка: БГНЕС

Лекар и акушерка, които са извършили прегледа на бременната жена, на която беше отказана хоспитализация, са освободени от работа.
 
Освобождението е считано от 18 декември поради неизпълнение на задълженията, посочени в Правилника за дейността на лечебното заведение, съобщават от УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

Още по темата

На 10 декември, на бременна жена беше отказана хоспитализация в три лечебни заведения в Ямбол и Стара Загора.

Директорът на Университетската болница д-р Йовчо Йовчев се ангажира със случая и нареди вътрешна проверка. От видеонаблюдението, както и от обясненията на дежурния екип - акушер-гинеколог и акушерка, става ясно, че все пак след пристигането ѝ в лечебното заведение на бременната жена е извършен преглед в 03:15 часа на 11 декември.

При прегледа се установява липса на родилна дейност и наличие на нормално състояние на плода, с ясни тонове.

След приключването му на родилката е разяснено, че в момента не се налага спешно приемане, което може да се осъществи при необходимост в избрана от нея болница или да постъпи в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетска болница, но след края на започнало в момента раждане на друга родилка.

Жената не е заявила намеренията си. Пристигането на родилката на територията на Университетска болница и напускането ѝ е видеодокументирано.

Независимо от това, лицата, които са извършили прегледа на бременната жена и нейното здравно обслужване, са освободени от работа.

От репортажите по медиите става ясно, че родилното отделение в областната болница на град Ямбол е с преустановена работа от няколко дни, но такава информация не е подадена по съответния ред до лечебните заведения в съседните области. УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" също не е информирана за това обстоятелство, пише още в съобщението на болницата.

Бременната жена е посетила АГ кабинет към областната болница в Ямбол вечерта към 0 часа на 11 декември и независимо от това преглед не е извършен, а родилката е била насочена без никаква документация към Университетската болница в Стара Загора.

Вчера, отново заради случая, бе уволнен служител в МБАЛ "Тракия", който също е върнал родилката от здравното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Без думи преди 3 години
В тази статия не пише, че след отказите жената ражда няколко часа по-късно в Бургас.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от къф зор щ я приемат щом не е започнало раждането??И защо са освободили лекаря също не се разбира. Дай за всяко нещо да сме в болница.Имам позната, която всяка седмица се обажда поне веднъж на Бърза помощ с някакво оплакване.Хората отиват преглеждат я, мерят и кръвното и си тръгват.Накрая просто спряха да и вдигат.Просто имат наистина сериозни случаи по-важни от преземките на моята позната.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В статията пише, че е нямала родила деиност. По тази логика не са виновни, щом не е почнала да ражда. Нямала ли е проследява лекар?
51
1
 
4
 
! Отговори
Защо преди 3 години
ЗАЩО БОЛНИЦАТА В СТ.ЗАГОРА НЕ Е ИНФОРМИРАНА НАВРЕМЕ, ЧЕ ЯМБОЛСКОТО РОДИЛНО НЕ РАБОТИ???? ТОВА Е ГРЕШКА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА. НЕ НА ЛЕКАРИТЕ!!!!
50
1
 
8
 
! Отговори
НЕ Е СПРАВЕДЛИВО преди 3 години
НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ЩЕ СЕ УВОЛНЯВАТ ЛЕКАРИ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ РАЖДАНЕ НЕ Е ЗАПОЧВАЛО ВЪОБЩЕ! ТО НЕ СТАВА ЗА 2- 3 ИЛИ 4 ЧАСА!!! ДОРИ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ХОДЕНЕ ПЕША, АКО ВРЕМЕТО ПОЗВОЛЯВА.
49
3
 
0
 
! Отговори
До медик от запад преди 3 години
Колекитети са много добре тук ако са там ще са в затвора не се мори в Запада никой пациент не е длъжен да носи един багажник с ядение пиения на лекар! Кой ще остави този лукс тука?
48
7
 
7
 
! Отговори
Медик на Запад преди 3 години
Ако колегата дето са го уволнили чете този сайт,да не се коси!!Тук на запад лекарите се търсят под дърво и камък.Специалист гинеколог започва с 4000 евра заплата!Бий си шута и остави го,ведата да се радват,че са ти отворили очите вместо да ти ги избодат,което можеше и да ти се случи!!
47
5
 
6
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Заради нероден Петко и заради кефът на неговата майка,дай да уволняваме поголовно,а после ще се молим тъмнолики стажанти да ни лекуват бог да ни прости?!Такъв тъмнолик стажант,арабин заши матката на мойта кръстница след раждането на второто и дете и при първата менструация и се пръсна матката от насъбраната кръв,разви перитонит и трябваше да я оставят без матка!!Ей такива ветеринари за БГ г,оведата,дето припкат да клепят докторите и сестрите,а после що мрем по стъпалата на болниците??!!
46
5
 
4
 
! Отговори
До лекар преди 3 години
Ако твоята къща пламне и пожарната дойде и ти каже голяма луксозна къща избери си екип (професионалисти) зада те гасим къщата ето на това прилича твоето расъждение!Изхвърли си дипломата в толерната и пусни сифона няма нужда от такива като теб!
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавна болница един обмирисал лекар ме упъти към частна клиника след като се озовах там разбрах,че е собственик на тази клиника Бяла мафия
44
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До ЛекарИ после някой да не каже, че сестрата на Бойко Борисов, която е лекар, не е права, когато каза, че повечето от лекарите в България са се превърнали в търгаши.....
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравето от кога се определя в качество и не качество?Алооо това не е екскурзия до морето!
42
3
 
6
 
! Отговори
До лекар преди 3 години
Разбирам за пластични но не за здраве а такива като теб на килотината.Ти не си нищо повече от некадърник
41
0
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
До Анонимен421 Болницата в Ямбол не работи.2 Жената е насочена към Стара Загора от наблюдаващия я лекар.3 От Стара Загора казват, че не приемат от други области.Осведоми се, преди да пишеш!
40
3
 
8
 
! Отговори
свилен преди 3 години
До Анонимен Нямала признаци за раждане .а след няколко часа в Бургас . Егати специалистите .
39
5
 
11
 
! Отговори
Вище колко е проссст преди 3 години
Като искате да ви изражда професор,шефа на отделението а не някой ординатор то това се плаща.Този професор е там за да помага на този който има нужда а не на този който има пари това да не ти е Мола за скъпи дрешки
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко въпросната бременна имаше проследяване на бременността (разбирай здравни осигуровки), то тя и наблюдаващият я лекар щяха да са проверили и избрали болница и щяха да знаят във всеки момент, къде може да влезе за раждането.Явно не е здравно-осигурена и разчита на спешно влизане.
37
3
 
6
 
! Отговори
До37 преди 3 години
Виж какво бе пич,дори и Тръмп да министър председател а Папата да е министър на здравеопазването,бялата мафия в България е некадърна!
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В КАТ една чакла ми затвори гишето пред носа 10 минути преди обедната почивка А един обмирисал ми обеснява че съм длъжен да платя на специалист (лекар) за по добро лечение ганььо ганььо шуро баджанащината няма край
35
2
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
От написаното по-долу разбирам, че на лекари, и вероятно полицаи и държавни служители НИКОГА не трябва да бъде търсена отговорност!