Лекар: Тотален хаос при ваксинацията срещу коронавирус у нас

Много медици са ваксинирали под 10% от желаещите пациенти
11 мар 2021 10:07, Петя Славова
22
Лекар: Тотален хаос при ваксинацията срещу коронавирус у нас
Снимка: БГНЕС

Сериозен ръст на заразени с коронавирус отчитат данните , а от днес започва ваксинирането на онлайн заявилите.

"Има тотален хаос при провеждането на ваксинацията срещу коронавирус", заяви пред bTV председателят на дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов.

Лекарят обясни, че има хора, които са се записали още през месец януари за ваксина, но още чакат. Има лекари, при които списъците са с над 400 души и до момента са ваксинирали под 10%.

Още по темата

Д-р Миндов попита здравните власти как ще решат този дефицит. "Ние сме като в развития социализъм - преди се редяхме на опашки за закупуването на банани, а сега се редим за ваксини".

Той потвърди, че в страната ни е получена партида от ваксините на "АстраЗенека", която е била спряна в няколко държави поради смъртен случай в Австрия и случаи на тромбоза.

Според д-р Миндов "българите не трябва да се страхуват, защото нищо няма да се получи". Той уточни, че всеки, който се е ваксинирал може сам да провери с коя патрида е бил ваксиниран от картончето, което получава при поставянето на ваксината.

В сряда Европейската агенция по лекарствата съобщи, че Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Испания и Швеция са получили ваксини на "АстраЗенека" от партида ABV5300 .

Уточнението бе направено поради проверката на смъртен случай в Австрия, където ваксина от тази партида е била поставена на починалия по-късно пациент. До вчера в агенцията са получени още две съобщения за тромбози след поставянето на ваксини от въпросната партида.

Освен Австрия, решение да спрат използването на ваксини от партидата взеха още и Естония, Литва, Латвия и Люксембург. Партидата съдържа общо 1 милион дози, доставени в 17 държави.

Досега заради ваксината на "АстраЗенека" са получени 22 съобщения за тромбози сред 3 милиона имунизирани с този препарат в ЕС и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моя опит с ваксинирането е, че няма как да докажа че съм минал първата ваксинация, нищо не ми дадоха като документ, не знам дали ще ме потърсят за втората доза.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дефицитът с ваксините се решава просто по капиталистически - ваксините стават платени и примерно по 20000 лева за доза и дефицита веднага изчезва.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То цялото "управление и контрол" на епидемията си е пълен хаос от самото начало. Мутрите за една година не се научиха какво да правят и няма и да се научат - заети са да крадат като за последно. Дано наистина им е за последно.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цитат: Д-р Миндов попита здравните власти как ще решат този дефицит. "Ние сме като в развития социализъм - преди се редяхме на опашки за закупуването на банани, а сега се редим за ваксини".

Докторът да си гледа медицината и да не се бута в икономиката. Дефицитът при капитализма винаги се е маскирал, като се намалява платежоспособното търсене, чрез увеличение на цената, което тук е неприложимо. При капитализма има мниго повече дефицити отколкото при плановите икономики, но ги крият чрез цените.
17
0
 
5
 
! Отговори
ЕМА преди 1 месец
Такааа според първоначалната информация, въпросният случай е един на 3 милиона и не може да се намери пряка връзка с ваксината. НО разследването продължава и някои държави са спрели партидата за по-сигурно.
Пълната информация тук: https://ema.europa.eu/en/news/covid-19-vaccine-astrazeneca-prac-preliminary-view-suggests-no-specific-issue-batch-used-austria
16
0
 
13
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Цялата държава отдавна е в хаос. Виновни обаче няма.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно ..не всички лекари да платени)
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тотален хаос при ваксинацията срещу коронавирус.
Видими резултати от ГЕРБавата организация.
13
2
 
19
 
! Отговори
Читател преди 1 месец
Забележете,Лекар заявява,че при ваксинацията хаосът е тотален.Къде се завря "генералът" с черната униформа? Поне с още 10 повече ще са милионерите у нас,при тази мътна "вода",която е заляла цялата държава!
12
2
 
11
 
! Отговори
Чужденец преди 1 месец
То кога нещо не е било хаос у вас, от байтошево до сега!?
11
1
 
7
 
! Отговори
до8 преди 1 месец
Ами има смисъл - ако отидеш и те ваксинира и заедно с това се заразиш - ваксината няма да те спаси...
10
2
 
10
 
! Отговори
до7 преди 1 месец
Предполагам си избрал Астрата. Другите май ги няма налични за простолюдието.
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи хората спират партидата в другите държави, а на нас тука ни казват да се боцкаме с нея, да не се страхуваме, че нищо нямало да се получи???? Прочетете докрая статията да ви падне шапката.
8
5
 
6
 
! Отговори
нЕкой преди 1 месец
Криво-лЕво върви ваксинацията. Ей, го над 300 000 са вече. Хоеата искат сигурното, затова не ходят при личните лекари а по пунктовете
7
3
 
10
 
! Отговори
Накратко преди 1 месец
На мен пък точно личния ми лекар ми каза че няма да ваксинира щото при него идват много болни.Абсолютни глупости ми наговори.
6
11
 
9
 
! Отговори
Накратко преди 1 месец
Ми не знам дали има хаос но днес се ваксинирах с точно избраната ваксиа и в определения час и след мен си доиде човека с часа за 9.30.И всичко за сега си мина гладко и без блъсканаци.
5
5
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 1 месец
До ВМЕСТО ОБИКОЛКИ
Не сме е щото ще го сурвакат ако го видят там , гавазите дето го вардят нема да му помогнат
4
7
 
21
 
! Отговори
ГЕРБАВА РАБОТА преди 1 месец
ако ставаше дума за далавера нямат равни, за нещо полезно не ги търси
3
9
 
13
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ преди 1 месец
и може да се ваксинирате някъде към 2050г. Заедно със санирането ще приключат тогава на 70% от сградите, които лишия СОЦ построи за 30г
2
8
 
17
 
! Отговори
ВМЕСТО ОБИКОЛКИ преди 1 месец
с джипката по селските пътища ТИКВАТА да обиколи поликлиниките и болниците