Пет отделения в ямболската болница са пълни с COVID пациенти

Медицинските екипи са претоварени
24 мар 2021 17:37, Ния Христова
10
Пет отделения в ямболската болница са пълни с COVID пациенти
Снимка: БГНЕС
Ситуацията в ямболската областна болница остава тежка. COVID реанимацията е пълна, а медиците са пренатоварени и на предела на силите си, съобщи bTV.
 
Лечебното заведения вече няколко пъти реорганизира отделенията си. В момента пет от тях приемат пациенти с COVID-19, но броят н продължава да расте. 
 
Хоспитализираните пациенти вече са 96. Сред тях има родилка с бебе и две бременни жени. Състоянието на всички е стабилно.
Още по темата
 
Здравният министър вчера направи инспекция на болницата и заяви, че има капацитет за разкриване на още легла за пациенти с COVID-19.
 
"Вчера беше много тежък ден - много тежко болни, с много лоши показатели. Хора, които са стояли до последно вкъщи, които все още не вярват, че има коронавирус, много е тежко...Тотално сме изморени", заявиобясни д-р Веселин Цонев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Ния ти ходила ли с в Ямбол през живота си ???Отговори
8
4
 
1
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Забелижете в ляво е празна количката.хахаххаана лъжата краката са къси.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоят си вкъщи не защото не вярват да има Ковид, а защото не ги приемат в болницата. Навсякъде отказват да те приемат, защото нямало свободни легла. Да не ми говорят глупости!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
ДО 1Прав си показали тук една снимка може да е правена преди годиниОпределено е от лятото.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отворят всичко и да се свършва с тая пуста мъка. Българинът не вярва, че е толкова страшно и не му пука. Нека да пуснем всичко и да се оставим на естествения подбор. Ама к'во ни пука, че ще умрат няколко десетки хиляди, важното е аз да съм добре, нали така...те така или иначе ще си умрат и без ковид.
4
6
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
И 2/3 от тях със сигурност НЕ са за болнично лечение!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до Ок"Вчера беше много тежък ден - много тежко болни, с много лоши показатели. Хора, които са стояли до последно вкъщи, които все още не вярват, че има коронавирус"лекарят ли грешно разказва , ти ли грешно четеш . В прав текст казва - " в много тежко състояние" , ти - "леки случаи , че дори и без температура повечето "
2
13
 
10
 
! Отговори
до Ок преди 3 години
Пълни са със сигурност, но с хора просто кихащи и кашлящи и евентуално някой с температура. До преди 2 години повечето такива се лекуваха в къщи. Сега при пътека над 1000 лева, прибират всеки на който са му потекли сополаците. Болниците ги направиха акционерни дружества на самоиздръжка отдавна, и даже имаше фалиращи, но от миналата година процъфтяват. Защо ли? Прибират хора за пътеките, а пропагандата тръби за поредната вълна заляла болниците. И едните доволни и другите доволни. Само хората го д
1
13
 
9
 
! Отговори
Ок преди 3 години
Искаме кадри,да видим колко са препълнени.На рекъл казал не вярваме...