Умъртвиха прасета в Пазарджишко заради огнище на АЧС

Очаква се стопаните в с. Сбор да бъдат обезщетени
Обновена: 23 авг 2021 14:22 | 23 авг 2021 13:39, Анисия Иванова
24
Умъртвиха прасета в Пазарджишко заради огнище на АЧС
Снимка: БГНЕС

Умъртвиха прасетата в пазарджишко село заради огнище на африканската чума по свинете. В с. Сбор изградиха санитарни зони на входа и изхода на населеното място, за да не се разпространява АЧС. След Априлци умъртвяване на животните бе извършено и в Сбор

Освен в местната ферма, прасета са умъртвени в още осем частни стопанства, каза кметският наместник Стефан Димитров.

"Във фермата, която имахме, ги унищожиха вече. Собствениците ги изклаха“, каза той пред БНР.

Предполага се, че стопаните скоро ще бъдат обезщетени.

„Предполагам, че ще има за този, който има ферма, а за хората - не знам. Не мога да кажа. Предполагам, че ще има, защото те са регистрирани като частни стопанства“, допъллни той.

На входа и изхода на село Сбор са монтирани вани за дезинфекция.

„С цел да не се разпространява. Аз предполагам, че тя се разпространява по въздуха може би, но ние правим за колите, леките автомобили. Мисля, че в село Левски и то е съседно на Сбор, но е Панагюрска община, и там са им дали предписание да ги колят“, каза Стефан Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
Досега ББ беше виновен !?!Зет му имал интерес....сега кой ви е виновен комуноиди ?
18
0
 
2
 
! Отговори
уж преди 2 години
Уж живеем в демократично общество! Чувството за безпомощност е най-лошото. Не трябва да е така, но всички по малките селища го търпим. От страх.
17
1
 
1
 
! Отговори
Не мразя прасетата преди 2 години
Елате и вижте, каква мръсотия и неразбория със смет, ***, неизхвърлени контейнери със седмици в големите горещини,нерегламентирани сметища, воняща от отпадъци река е в много села на България. Плащаме си данъците Смет и какво от това? Глас в пустиня. Развихрят се пожари от човешко безхаберие, горим, но така си продължава и по-лошото е ,че ще продължава. Всички си мълчат, защото ги е страх. Ако надигнеш вой, не знаеш какво ще ти се случи на къщата. Просто е отвратително! И отчайващо!
16
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
миналата козите в странджа сега свинете целта е да се ликвидира българското и даядем вносно св месо което не се знае от къде е и на колко години е вчера в тмаркетимаше св месо по 3.99 лв за кг нито едно куче няма да го помирише камо ли да гояде
15
1
 
6
 
! Отговори
Прасе от заден двор. преди 2 години
Целта на БАБХ е повече да няма дребно животновъдство в България. Не им вярвам на тези корумпирани лешояди!
14
1
 
2
 
! Отговори
бай Дън до бай Фигор преди 2 години
Българите са овчедушен, наивен и глупав народ. Наплашиха ги с грип и ги затвориха с КПП-та по градовете като ***, а те търпяха и наивно си носеха масчиците от по 5 лв. бройката. Сега им избиват малко останал ***. Лишават ги от суверинитет върху прехраната. Отново под абсолютно лъжлив предлог, но те си трайкат. Не излизат да протестират. Да запалят бусовете на БАБХ и да пребият с колове тарикатите в бели комбенизони, а се молят Богу злото да ги подмине.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опаааа, нали за това беше виновен Борисов!!! Сега, Радев ли е виновен??? Нещо сте много тихи....
12
2
 
3
 
! Отговори
Не мразя прасетата преди 2 години
Вие, знаете ли, госпожи и господа, какво е около село да има свинекомплекс?Сутрин, обед и вечер, смрад, жега, застояла, още по-смрадлива река от фекалиите в свинекомплекса, задушлива амонячна миризма, кметско безхаберие, съчетано с човешка нечистоплътност и мръсотия, нерегулирани сметища, пожари от пак безхаберие и прочие. Разходете се из милата ни, но иначе, не отричам прекрасна България. Няма как да стане, когато самите ние сме безотговорни, а да не говорим за кметове и прочие. С. Априлци
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази чума е малко като вируса, не съществува. Само къде преди години избиха всичко, накрая се оказа, че няма такова нещо.
10
2
 
5
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 2 години
Измамата Африканска чума по свинете е по-стара от измамата Ковид. Кукловодите едни и същи.
9
1
 
6
 
! Отговори
умъртвител преди 2 години
е що нема протести ?! когато при Бойко се правеше това едни политички опищеха медиите , даже селфита си правиха , сълзи ронеха , и какви ли не циркове разиграваха .
8
1
 
6
 
! Отговори
и те така преди 2 години
сега на курниту и майчиту не им е до козички , бабички и прасенца , сега яко за власт се борят .
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, кажи на хората ти да не убиват прасетата бе! Идат избори, а ти така да се излагаш!
6
1
 
10
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
Е кво стана?И при служебното правителство на президента Радев умъртвяват прасета?!Няма ли истински журналисти,които да снимат детенце прегърнало прасенце?!Или анализатори,които да казват,че освобождават кочините за бъдещите афганистански емигранти.Нали така беше преди няколко години.Защо сега не се тълкува така?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до анонимен 2 ; Да ти кажа ли какво ще ядете ?! Или вече се сещаш ?
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова къде е да ревне за прасетата ? Нещо много се е умълчала, не е на хубаво това. Дете умълчи ли се ,значи прави някаква беля,та и Нинова отдавна не се е изказвала.....
3
1
 
8
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Уничтожаване на животновъдството като цяло, с цел зависимост от *** от вън,това е само предлог, не взимат проби, не преглеждат, а само влизат тези *** и избиват животните..
2
2
 
3
 
! Отговори
Не купувайте преди 2 години
Свинско до края на септември.
1
1
 
20
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Еми браво.... Дотам докараха малкото хора дето си вадят хляба с честен труд - да си колят сами стоката. Това в бизнеса се нарича "погасяване на щетите", щото иначе идва БАБХ, казват, че туй е чума, а после ония белите космонавти с инжекциите, а накрая може да те карат да си платиш и екарисажа. Съсипахте малкия и среден бизнес. Скапани ***.