Служители на магазини отказват да се ваксинират под натиск

От година и половина биваме лекувани по Viber, посочи Аксиния Баева от БРА
21 окт 2021 10:35, Ния Христова
119
Собственици и служители на заведения и молове са категорични, че ще протестират срещу въвеждането на "зеления сертификат". Очакват ли се фалити и как ще става допускането до обектите в моловете?
 
"Искаме да имаме шанс да приложим заповедта. Приветстваме идеята за "зеления сертификат". Всеки иска своето право на живот и на това да управлява професията си. "Зеленият сертификат" е пътят към това. Така както е написана, заповедта не може да сработи, трябва да бъде пренаписана. Първият въпрос е - защо влиза от днес за утре?", посочи заместник-председателят на Българската ритейл асоциация Аксиния Баева пред Bulgaria ON AIR.
 
"Очакваме фалити. Има много магазини, които днес няма да отворят. Те не отговарят на заповедта и не могат да поемат риска, въпреки че не е ясно как ще ни контролират и санкционират", уточни тя.
 
"Обърнахме внимание, че трябва да се работи в посока повишаване доверието във ваксинацията. Държавата трябва да се намеси като направи една широка кампания", изтъкна тя.
 
Според нея хората трябва да бъдат обучавани защо да се ваксинират.  
 
"Какво правим с хората, наши служители или клиенти, които имат предписание от личен лекар, което им забранява да се ваксинират?", попита заместник-председателят на БРА.
 
"Служителите отказват да се ваксинират под натиск. От година и половина биваме лекувани по Viber", каза Баева.
 
Събеседникът изрази притеснения, че всъщност няма информация след пускането на заповедта как ще бъде осъществяван контролът и какви ще бъдат санкциите.
 
"Очакваме много сериозен спад в трафика, респективно и в оборота. Искаме да знаем какво ще се случи с нашите служители и нашите фирми. Искаме компенсации за майките, които от днес остават вкъщи да си гледат децата, които учат онлайн. Искаме да продължи мярката "Запази ме", защото ще имам магазини, в които ще трябва да пуснем хората в неплатен отпуск", добави заместник-председателят на БРА.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Роден сън свободен и не ми трябва сертификат, за да си купувам хляб! Продажници! С всяка стъпка към бленуваната сигурност, губиш от личната свобода! Абсолютна сигурност няма, но робство има!
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес ходих на Лидъл ,всички касиери на касите бяха без маски ,тия други вериги не спазват мерките алууу РЗИ спители
96
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Половин година имаха да се ваксинират сега били изненадани от заповедта.
95
0
 
0
 
! Отговори
Търпелив преди 1 месец
До До льольоЗа да си баровец ти трябва кафе машина от 600 000 лева или евро
94
4
 
3
 
! Отговори
kilop преди 1 месец
До Министър на репресииможеш понеже си в европейският съюз да отидеш назапад и да правиш бизнеса си ,опс ама там изискванията им са още по задължаващи,така че за всички многознаещи БГ бизнесмени дето само реват ами погледнете малко по далеч от пред носовете си.И каква информационна кампания искате от държавата да ви прави западно европейските развити общества ви го показват всекидневно как става и как мерките отпадат - с една ваксинация.
93
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продавачът в магазин е от стратегическо значение за света.Затова се притеснява от чипа на Гейтс и графена хвърлян от самолетите на Сорос.Заедно с таксиметровите шофьори те са компетентни по всичко и знаят важни тайни за Вселената.Как да се чипират?Всички ще разберат какви чипровски гъдулки са!
92
2
 
13
 
! Отговори
СС преди 1 месец
Продавачите в магазините работят без ваксини 3 години ,какъв е проблема сега ???
91
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно вече съм изгубил вяра в сънародниците си... В момента съм в Дания. Близо 90% ваксинирани, всичко е отворено, няма маски, няма натоварване на болниците, всичко е както едно време...
90
17
 
11
 
! Отговори
1-н преди 1 месец
Отваряй всичко за ваксинирани. Тарикатите да се оправят сами, ваксини вече има. Ако иска не дома ами и на луната да си седят, никво запази го...да се пази сам
89
11
 
17
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Много ясно, че ще откажат. Никой не носи отговорност за страничните реакции, самите ние трябва да си носим кръста за решението си. Никой работодател няма право да упражнява репресия, заплахи и подобни, за, да накара служителите си да се ваксинират.
88
12
 
6
 
! Отговори
Поп Грую преди 1 месец
Да мрат, к'во ме занимавате???
87
5
 
20
 
! Отговори
Доверие преди 1 месец
вече няма към нито една държавна институция...Много хора се постараха в тази насока...А кампаниите за пропаганда на препаратите, колкото и да са широки няма да сработят...Всички виждат какво се случва в другите държави при висок процент обработени със смесите, въобще не се подобрява живота там..
86
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждам никакъв смисъл да членуваме в ЕС. Ние сме на такова място, че можехме да развиваме чудесно държавата си и без да си продаваме родината, но политиците ни са продажници. Сега единствено ограничения и принудително налагане на заповеди ни чака и за, какво питам аз? Нито ще пътувате, както преди, нито ще работите, както преди - НИЩО няма да е, както преди, но за сметка на това ще ни принуждават и ограничават, защото сме членове и ще ядем големия член.
85
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще фалират хората, защото няма как да достигнем големи нива на ваксинация чрез принуда, българина не обича да го принуждават и няма, кой да им влиза в търговските обекти. За повечето хора над 35г не е проблем да не посещават често заведения, театри и т.н и ще си изкарат зимата вкъщи със семейството, а поеже никъде няма да ходят, няма и много да си купуват разни неща. За какво са ти обувки и дрехи, като няма къде да ходиш.
84
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забрана за неваксинирани да ходят по молове, театри, ресторанти и т.н. щеше да е нормален lockdown. Това че създава проблем и за работещите хора, на практика навсякъде вече еее... Пародия
83
9
 
4
 
! Отговори
До льольо преди 1 месец
Те към казал, че са слабоумни, а че имат ограничени умствени способности. Изглежда не правиш разлика между двете понятия. Кафе не пия навън, защото имам кафемашина за 6 хиляди лева, а кафето, което купувам, струва 90 лева килограма.
82
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-смешното е, че това доказва, че протестите в България са изцяло изкуствено организирани с цел нечий интерес. В момента всички се канят да протестират, а няма кой да ги организира, защото професионалните протестаджии и платени провокатори са наети от същите, които сложиха Кацаров и временното правителство на власт. Уникално лоша реклама за "народа" е тая ситуация. Смешнооооо!
81
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да се ваксинират кво, пак ще работят само с 20% от клиентите и след месец ще им се наложи да обявят фалит. Напразно ще се наболи и пак на улицата...
80
1
 
12
 
! Отговори
Льольо преди 1 месец
До хм: а ти откъде си сигурен, че некой от тия слабоумни не ти плюва в пастата или в кафето, преди да ти го сервира?
79
5
 
30
 
! Отговори
ссс преди 1 месец
Айде на ваксините - онези къде им удължиха срока на годност, че да не ги бракуваме !