Шахтата убиец в Перник зеела с дни отворена

Според жителите на квартала причина е и липсата на улично осветление
16 ное 2021 23:55, Красимир Ангелов
33

Нелеп тежък инцидент в Перник завърши със смъртта на 46-годишен мъж. Прокуратурата вече започна разследване около случилото се, при което мъж падна в шахта.

Съоръжението е новоизградено и е било без капак, но обезопасено с метална ограда и ленти.

На 12 ноември, около 20:00 часа екипи на Бърза помощ, полицията и пожарната пристигат в квартал "Изток", на улица "Стомана". Заварват 46-годишен мъж, паднал в шахта с дълбочина 1,70 м. Човекът вече е починал. Кадрите от нощта на инцидента заснема Мария Ташева, която живее в блока над шахтата.

Още по темата
"От шахта се чува много силен звук. Той явно е предизвикан от това, че при падането на човека е изкривен един от крановете", разказва Мария.

Дупката е изкопана още на 9 ноември. Била е заградена от метална ограда и обезопасителна лента. Капаци обаче няма. Дни наред преди инцидента Мария гледа зейналата дупка през балкона си.

"4 дни тази дупка седи само с тези ограждения. Те се клатят, изобщо не са стабилни, не са захванати по абсолютно никакъв начин за нещо", разказва Мария пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според жителите на квартала до инцидента се е стигнало не само заради липсата на капак, а и заради липсата на улично осветление. "Отдавна тук е тъмно, лампите не светят, те са изгорели от 2 месеца", възмущава се Петър Костов.

2 дни след фаталния инцидент от "Топлофикация" поставят капаци върху дупката. От Община Перник пък заявиха, че не са получавали сигнали за проблеми с осветлението в района.

По тялото на загиналия не са открити следи от насилие и версията за умишлено убийство отпада. Според разследващите смъртта е настъпила в резултат на травма. Мъжът е вдишал гореща пара с температура около 70 градуса, имал е и тежки изгаряния.

Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: перникшахтаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Путлер преди 2 години
Типично по български ! Защо не сложихте капаци още в началото , преди да се случи този инцидент ?
23
0
 
3
 
! Отговори
О. Иванов преди 2 години
До Анонимен 21. Лъжеш. Не само при Борисов емигрирахме.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общините не си вършат работата въобще. Подаваш сигнал, след един месец ти връщат уведомление, че сигнала ти е препратен към друг органи и от там вече небъднини..... Само покрай избори може нещо да се позабързат, но най-рано може да се види действие поне след месец, два. Иначе имаме огромна организация от държавни служители, по сто заместника на заместниците, но нищо... никаква реално свършена работа. Ако им се направи оценка на качеството и обема свършена работа, най-мтного да е 10-15%.
21
4
 
7
 
! Отговори
жалко но факт преди 2 години
Много ме кефи като кажат -"Ние много пъти сме сигнализирали", ама един не извади разписка кога и кой е завел жалбата в общината- та на кой да вярвам.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вкарат няколко чиновника в затвора и тъмните,които ги крадат и всичко ,ще се нормализира!!!!!!!Само че нямаме прокуратура!!!!Онзи чехъл ,ще ми ходи до Пловдив заради един шамар ,но за истинската престъпност мълчи,като ***......
19
1
 
13
 
! Отговори
malart преди 2 години
Отвратителна смърт. У нашенско е пълно с такива шахти и липса на осветление. Безхаберието е украсено с никаква отговорност и липса на виновни
18
2
 
15
 
! Отговори
Majka преди 2 години
На някого направи ли му впечатление, че тази шахта е изкопана на метър от детска площадка????Убиици - и Топлофикация, и тези канцеларски плаъхове от Общината...Лампите не светят в целия град - ама кметът сменил работещата скъпа, частна фирма с евтината общинска. Няма лошо, но общинската няма ресурс и не смогва. И да подадеш сигнал, че не свети лампа, минават минимум 3 месеца, за да я оправят. И не е вярно, че не получават сигнали...
17
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато на една държава не и пука за хората, на хората спира да им пука за държавата. Боко тиквата е бълг ароубиец и съсипа държавата. При него за 30г са имигрирали над 2 млн българи, и сме на първо място по най-бързо изчезваща нация на света. Факт.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е това шахта-убиец бе ?
15
1
 
25
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Така е тук, човешкия живот не струва пукат капак и работеща ел. крушка
14
10
 
5
 
! Отговори
Комик 2.0 преди 2 години
Една вечер пиян, цял жовот - мъртъв. Прякорът му бил турското каве. Много обичал да вари разни работи.
13
4
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
В демократична и неолиберална България се живее трудно ,но в замяна на това се умира лесно.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо лампите. Сега пак няма да има виновни а наградени със служба. Нали вече са зависими виновния общинар.
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас.Дори човекът -Мир на прахът му,да бил пиян,това си е убийство.На всеки може да се случи.Трябва да има хора в затвор!
10
4
 
39
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Жалко за човека... В Младост София тази година подадох 5 сигнала и на всички беше отреагирано. На сигнал за дърво - 2 седмици, за липсващи паркинг колчета - 4 дни, за вода течаща по пешеходна алея - 2 дни, внесох и молба за ремонт на пешеходната алея и го вписаха в плана за 2022ра година... За лампи също съм звънял идват на деня. Общината работи когато започнете да общувате с хората там и да ги натягате. Не съм с връзки, нито познавам когото и да било, имам желание - намирам начин.
9
23
 
6
 
! Отговори
Комик преди 2 години
Този е бил пиян, видял винкело и е решил да си открадне ограда, хлъзнал се и се сварил като турско кафе в джезве.
8
9
 
13
 
! Отговори
живота е миг! преди 2 години
Човек и добре да се ваксинира пак може да ритне камбаната по друг начин.Всеки ден ти е подарък на този свят.Може да си чакаш на светофара и отзад да те убие някое кеелеме с джип както Милен Цветков.Всички сме временно на този свят и никой не знае кой до кога е!Та пари,кюлчета, милиони и накрая падаш в една шахта и си до там-край!
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасно нещо е животът в България. Много опасно!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости човека, но не знам как така като е оградена шахтата ще падна, надничал е вътре ли. Ленти,огради и пак
5
1
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Докато безотговорните служители не започнат да се вкарват в затвора,нещата няма да се оправят.Същото и когато се правят ремонти по пътищата.Един знак и толкова.Няма мигащи светлини и стрелка.