Над 200 души са загубили живота си на пътя от началото на 2022 г.

Подценяват се коланите на задната седалка
29 юни 2022 22:22, Петя Славова
2
Над 200 души са загубили живота си на пътя от началото на 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Над 200 души са загинали от началото на годината по пътищата и това е доста тревожно, смята Димитър Илиев от  Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Причините за това са несъобразената скорост, разсейване на шофьорите, употребата на наркотици и алкохол и не на последно място - пренебрегването на коланите, особено на задната седалка, посочи той, цитиран от БТА.

Подценяването на коланите на задната седалка при удар често води до изхвърчане на пътника от колата. Има много такива инциденти, посочи Илиев.

Още по темата

От МВР отчитат намаляване на броя на жертвите по пътищата. За сметка на това от началото на войната в Украйна трафикът на камиони се е увеличил драстично, обясни Слави Лазов от "Пътна полиция". По думите му това основно личи по пренатоварените магистрали и пътищата към курортите.

И според данните на МВР, освен несъобразена скорост, причини за катастрофите са неправилни маневри и неспазена дистанция.

По повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата редица институции правят демонстрации по темата. Пред храм-паметника “Св. Ал. Невски” са разположени редица симулатори, които показват какви са рисковете от неизползване на колани, детски столчета или при преобръщане на автомобил по време на катастрофа.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари