Манолов от КТ "Подкрепа": Преди избори всички обещават

Натискът от Брюксел и САЩ мисля, че никога не е спирал, обясни той
23 сеп 2022 22:15, Петя Славова
1
Манолов от КТ "Подкрепа": Преди избори всички обещават
Снимка: Bulgaria ON AIR

Можем ли да се справим с икономическата криза при така растяща инфлация, коментира специалист. Според президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, инфлацията у нас е два пъти по-висока от това, което идва отвън.

По думите му, това следва да покаже, че сме се раздали, за да може да постигнем тези нива. "Преди избори всички обещават, но къде е истината в тези думи, ще може да се разбере на по-късен етап", заяви той в студиото на "Денят ON AIR".

Той каза, че в момента с работодателите подготвят текст, с който в момента, в който се появи кабинет с политическо мнозинство зад гърба си, ще му предложат идеите за бъдещо развитие.

"Натискът от Брюксел и САЩ мисля, че никога не е спирал, друг е въпросът какви са резултатите от този натиск, защото за мен не са едни от най-радостните. Тези, които ни натискат знаят, че можем да бъдем натискани и се поддаваме на натиск. Нерядко върху нас се експериментира и затова сме най-бедните", изтъкна Манолов.

По думите му това да наложим мораториум на цената на газа е популизъм.

"Разликата в цената при износ на ток отива при този, който го купува. Пеканов трябва да отиде и да забрави да се затварят въглищните централи", каза президентът на КТ "Подкрепа" пред Bulgaria ON AIR.

"Увеличаването на доходите през заеми не е добра идея. Увеличаването трябва да дойде през производството. Рецесията няма да ни се размине", посочи той.

И заключи, че по отношение на войната в Украйна може би имаме позиция, но не можем да я кажем.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди избори и пред избиратели се лъже най-много, след това е след лов и риболов.