Плащате по-ниска такса смет, ако децата ви спортуват или се занимават с изкуство

Инициативата е на общината в Пазарджик
45

40% по-ниска такса битови отпадъци ще плащат родителите на деца и ученици, които се занимават с изкуство и имат успехи. Мярката е въведена от община Пазарджик и цели да стимулира извънкласните занимания на децата.

Над 500 семейства ще се възползват от възможността да платят по-ниска такса смет.

"Като отстъпката по селата е между 20 и 50 лева, а в града между 50 и 120 лв., в зависимост от данъчната оценка на съответния имот и тежестта на данъчното облагане", поясни началникът отдел "Местни данъци и такси" - Минко Минков.

До момента от намалението са се възползвали над 500 семейства, чиито деца развиват успешно своите заложби и таланти в извънкласни дейности по танци, пеене, свирене, изобразително и театрално изкуство и литература. От отстъпката ще се ползват и родителите на 120 деца от танцов състав "Чудесия".

"Аз все още тази година не съм заплатила данъците си, получила съм съответната декларация и документи, които трябва да бъдат подадени", каза Росица Генова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Жестът е важен за това, че ти си забелязан, че можеш да правиш нещата спокойно и, че въпреки всички ежедневни неща, които те затрупват, някой те забелязва. Те са малки тези жестове, но са важни", добави Цветомира Баненкина.

"На децата бе обяснено, че това е всъщност награда за техните постижения", уточни ръководителят на ПТС "Чудесия" - Таня Димитрова.

От три години по-ниски местни такси заплащат и родителите на успешните спортисти от община Пазарджик.

Вижте повече в репортажа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами ако се занимават с готварство? Що за тъпизъм , поредният от редицата? Защо някой смята че изкуството не прави ***? Защото звучи възвишено? само че то прави и още как. единствената причина да плащаш такса смет е ако замърсяваш тоест жилището е обитавано. Ако не е няма как да го правиш. За необитавани жилища такса смет не трябва да се плаща, но явно някой е решил така само за наказва хората че имат имоти. И за да кънка пари от всичко и от всяка ситуация. Е,сефте.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде да спортуват в частните клубове на тия дето мислят тия простотии Бг дупка сме
36
1
 
3
 
! Отговори
... или ако преди 1 година
членуват в ЛГБТИФКШ,АмниЗЗти,София Прайд и т н.
35
1
 
6
 
! Отговори
Народна приказка преди 1 година
Бг за смет
34
5
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Абе ейййййй що за тъпотия се правят в тези общини,не ви ли е срам...на смет/3-5лв/да се правят намаления си е чисто БЕЗОБРАЗИЕ !!
33
2
 
7
 
! Отговори
Ромо Мраз преди 1 година
То сметката ще е на гърба на бачкащия български роб!Властта има страх от брадясалите пазарджишки талибани и гледа как да им се мазни вместо да прати един взвод въоръжени да ги отупат и сложат на мястото им!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак за брачедите!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако родители се занимават няма ли по-ниска такса?Защо все за децата,другите кучета ги яли!!Много тъпо!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
звучи ми като китайската комун. социална кредитна система...
29
3
 
8
 
! Отговори
Жена преди 1 година
Като сте решили да се размножавате е хубаво да сте измислили как ще си гледате децата! Ако не можете ,да Ви се вземат! Държавата да се грижи за тези,който наистина не могат сами- инвалиди, болни хора, стари хора , сираци...! Да се инвестира повече в здравеопазването и социални дейности! Стига сме издържали ромчета и емигранти!
28
3
 
15
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Децата имат безплатни детски градини, безплатно училище, безплатни университети, безплатни учебници . Родителите им се ползват с разни привилегии, като допълнително болнични, пари, данъчни облекчения и др.... и така , аз с моите данъци плащам всички тези удоволствия, ромите да се плодят и да отглеждаме работна ръка за запада! Айде стига вече! Искам повече пари за помощ на инвалиди и възрастни хора, който не могат вече да се справят сами!!! Искам домове за бездомни и луди..за Болници, за затвори.
27
2
 
2
 
! Отговори
Тъй де преди 1 година
Не са си намерили децата на боулука.
26
1
 
5
 
! Отговори
проста работа преди 1 година
ко друго !
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМА ИЗКУСТВА ИМА И ИЗКУСТВА ЕДНИ РИСУВАТ ДРУГИ ПЕЯТ ТРЕТИ КРАДАТ
24
1
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Глупости
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а аз като учих 17 г руски, марсизъм, ленинизъм и основи на комунизма няма ли да има нещо !?
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно пак е регламент на ЕС /00/две нули от 2023 г. Единия път ни изтипосаха като тоа"л, Етна във Брюксел, сега кофа за бо---к. Не че сме нещо друго де.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а ако дитету е на 33 г ама с вишу, но от 10 г лежи на врата на мама, нещо?
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Община Пазарджик се упражнява по изкуство - литература някаква! Плагиатство от "Сливи за смет".
19
7
 
4
 
! Отговори
Хасан преди 1 година
Браво!Да вземат пример и другите общини, а не само да мислят за кради-кради! Да видят как в Пазарджик комбинират дейности - и едното, и другото!