Чистят спешно "Столипиново", ромите възмутени от боклука

Акцията е след разпореждане на главния прокурор
24 мар 2023 23:20, Красимир Ангелов
132

Мащабна акция по почистване започна в пловдивския квартал "Столипиново". Със случая се зае и прокуратурата, която констатира 16 нелегални сметища в квартала.

"Столипиново" е най-големият ромски квартал на Балканския полуостров. В него живеят близо 60 000 души. Една от тях е Анка Тодорова, която също се възмущава от купчините отпадъци в квартала.

"Виж как тънем в боклуци, кофите стоят празни, така се разболяваме", каза тя.

След сезиране на главния прокурор на Република България е била разпоредена проверка, която е била извършена от окръжна прокуратура в града.

"На местата, където сме установили т.нар "незаконни сметища", а те на територията на квартала са поне 16, сме установили изхвърляне на отпадъци от строителни дейности", коментира зам.-окръжният прокурор на Пловдив - Галин Гавраилов.

От прокуратурата отчитат, че сметосъбирането в квартала се извършва по график, но съдовете стоят празни, защото боклукът се изхвърля извън контейнерите за смет.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
Решение:да се преди 1 година
назначат българи,които да ходят по етажите и да събират отпадъците на националнитени домашни любимци,да им чистят и готвят,а те от своя страна ще се размножават-за благодарност.Всички българи да си оставят имуществата на двора(стълбищната площадка пред апартамента),а всички врати да осигуряват свободен достъп навсякъде.Така няма да има кражби,а всеки швед ще си взема свободно,каквото му трябва.Българите да работят,а тъй като това не е традиция за шведите,те ще берат каквото им харесва.
55
0
 
2
 
! Отговори
Да се поучим от преди 1 година
авангардния опит на САЩ:създаването на резервати за индианците със самоуправление в тях.Само че:индианците са били в тяхната си земя,а нашите шведи са били неканени и останали задълго(завинаги?)гости в нашите земи.Освен това задължително всички НПО-та ще писнат,че шведите са репресирани,дискриминирани,не са им дадени най-хубавите земи (за туризъм и обработване,въпреки че никой няма да отиде в *** курорт,а никой от тях няма да се хване да копае и сади.Те са по брането.)Значи идеята не става.
54
1
 
7
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
До До Пурко Факт.Обаче *** не харесва твоя подход и ти е изтрил поста с шута. Може би е добре да поживее един месец ДО такава махала. Социален експеримент. Убеден съ, че ще открие колко цветист е българският език и колко добре може да използва това многоцветие в ежедневието си. замо ч1е едва ли ще има кураж, дори и срещу добро заплащане.
53
1
 
9
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
До Анонимен ако си го направил-шапка ти свалям. ако е само идея-пак е добро. ама е хванало декиш само защото е бил в кофа далеч от базовия си лагер. иначе са щели да те налазят десетки велоцираптори и да те оглозгат без остатък.
52
2
 
28
 
! Отговори
Едно към едно преди 1 година
1. Община Пловдив да оповести публично колко пари за "такса смет" събира от жителите на Столипиново;2 Община Пловдив да оповести публично колко струва ЕДИН ДЕН почистване на махалата; 3. Община Пловдив да обяви публично чрез националните и регионалнио медии на коя дата свършват парите от "такса смет"!4.Община Пловдив да обясни публично на останалите граждани на Пловдив ЗАЩО СА ДЛЪЖНИ да плащат почистването на тази махала! И откъде идват парите за чистене?
51
10
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Римляните плащат данък смет а Чистотата не чисти цяла година :)))
50
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Испания ги била интегрирала успешно Спешно да вземат от техния опит, защото ще свършим зле като етнос. Да забогатяваме няма много много смисъл, защото тогава ще ни довършат емигрантите, ще останат тук масово.
49
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Спасов - въпрос защо хвърлят извън кофите, те сами казват, че кофите са празни. Но не, дайте да плюем българите. Седем осем века са тук, да проявят и те някакво желание за адаптация, а не само да врещят. И тези, дето само обират парите за тяхното интегриране, са за конфискация най-малко.
48
1
 
28
 
! Отговори
777 преди 1 година
Те са само консуматори все си мислят че трябва да им се дава
47
7
 
18
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Гешев само за боклукчия става и за нищо друго.
46
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това по повод доклада на САЩ ли е? Там ни обвиниха, че сме се държали лошо с малцинствата и че сме ги тормозели! Ние... тормозим тях!!!!!! Уникално. А на бас, че сега някоя кака ще се оплача, че машините дето работят да чистят *** й пречат със шума (между другото работниците също са от тези малцинства)! И на бас, че някое НПО ще го напише в доклада си до всемогъщите САЩ! Басираме ли се?
45
2
 
17
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
Последното което болните мозъци измислиха е че здравословното хранене е вредно
44
2
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Харчат пари за такива безсмислени неща и после се чудят защо масово данъкоплатците започнаха да крият доходи.
43
1
 
26
 
! Отговори
Генко преди 1 година
Там данъци никой не плаща,касови апарати няма.ДАНЪЧНИТЕ НЕ ВЛИЗАТ
42
3
 
35
 
! Отговори
todor преди 1 година
МНИГО НЕГРАМОТЕН НАРОД ЖИВЕЕ В ТЕЗИ ГЕТА И НЯМАМЕ ДЪРЖАВА ,КОЯТО ДА РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ!!! РАЖДАТ САМО ДЕЦА И ЖИВЕЯТ НА ПОМОЩИ БЕЗ ДА РАБОТЯТ И ПОСЛЕ КРАДЕЛИ ..??? АМИ КАТО Е ГЛАДЕН ЩЕ КРАДЕ,КАТО Е НЕГРАМОТЕН ЩЕ Е БЕЗ РАБОТЕН !!! ТОВА Е ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ ОТ ДЪРЖАВАТА !!!
41
1
 
37
 
! Отговори
Сигурно преди 1 година
Извънземните са нафърляли тоя *** там, А не местните
40
1
 
27
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Там може да се почисти, ако поканите Копола да снима Апокалипсис 2
39
6
 
16
 
! Отговори
... преди 1 година
Да не идват Зеления укропитек с Джо деменцията на оглед?
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После спешно ще си генерират отпадъци и всичко ще си дойде на мястото, няма да има възмутени.
37
2
 
13
 
! Отговори
Много пари преди 1 година
Са напечатали за купуване на гласове и накрая чистота им виновна!