Ковид пламна в старчески дом, 14 заразени

Ръст на болните от COVID-19 в страната
Обновена: 27 сеп 2023 14:53 | 27 сеп 2023 14:52, Петър Бойчев
51
Ковид пламна в старчески дом, 14 заразени

14 души от Дома за възрастни хора с физически увреждания в монтанското село Горна Вереница са дали положителен тест за COVID-19. Един от обитателите е в болница, а останалите са под карантина, съобщи NOVA.

Директорът на Дома Борислав Горанов обясни, че в неделя е била извикана Спешна медицинска помощ за един от потребителите. „Тогава е установено, че човекът е с COVID-19. На другия ден е имало тестване за всички потребители на социалната услуга и на персонала, който се грижи за хората. Двама от персонала и 11 души от обитателите са с положителни тестове. Настаненият в болница има и белодробно забовяване. Здравите са в отделни стаи от хората с положителни тестове. За някои вирусът протича безсимпомно", каза Горанов.

Елена Тодорова от Регионалната здравна инспекция обясни, че е направено тестване на място. "Хората ще са 7 дни под карантина. Заради тези случаи за две седмици е преустановен приемът на нови обитатели на Дома", каза тя.

Значителен ръст на новозаразените с COVID-19 се наблюдава в страната. Това потвърди главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред NOVA.

„Не бих казал, че се случва нещо неочаквано. Бяхме наясно, че ще се намери нов вариант, който лесно да се разпространява. Очевидно тези нови варианти са такива”, каза Кунчев.

„Още преди години казахме, че най-вероятно COVID-19 ще стане като един нормален респираторен вирус, като грип - лесно се разпространява, доста го има, но няма чак такава нужда от болнично лечение и още по-малко - от интензивно”, каза Кунчев.

Ваксини за новите щамове има, обясни той и препоръча поставянето им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
5
 
! Отговори
Този на снимката преди 7 месеца
Ми е познат от накъде...,мий си казваше Англ кунчв,ъъъъ?!
47
2
 
8
 
! Отговори
В медийното простран преди 7 месеца
Ство е пламнал вирус на име пПродажник 19, и симптомите му са кихан, $ополи и още нещо.-:))))))
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най- лесно ще източат касата точно от такива домове, защото старците там нямат близки да се застъпят за тях. Престъпници в бели манти!
45
2
 
7
 
! Отговори
Име преди 7 месеца
До 42, против определени "ваксини"! Но Вие си се боцкайте, на никого не пречите.
44
2
 
12
 
! Отговори
Тихомир преди 7 месеца
Е нема начин да не припламне нещо, не само че идва октомври, ами и вече и по света почнаха да пишат за огнища на корФид19. Време е, отново да се потопим в тази луд, луд корФид.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
добре че поне тук го фанаха ковида - в старческия дом - че как само се простре из болници и други домове тоя ковид не е истина, ако направят едно тестване ей сега на болници и старчески домове и всички ще са пламнали, ама нали трябва да крием бройките че да не се плашкува народонаселението, пък и избори идат
42
0
 
12
 
! Отговори
ВЪХ преди 7 месеца
да ви пламнат ан..алните отверстия да ви пламнат...как па всеки път от от този дом започва,има го през годините..в село с 200 човека..кой ще ходи да проверява..
41
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
егати - съселите пропагандатори против ваксини и маски яко пъплят днес - то не беше облаци, червеи-амеби, облаци кат баклави, гущери и всякакви опорки кой какво казал, съченения от под шипковия храст, абе няма лабаво при вас антиваксърчета и един папагал повтаря в захлас га-га-па-па
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А в Дома за възрастни хора с физически увреждания - всички са със сигурност ваксинирани, бустерирани, пребустерирани... Ама "пламнали", има човек в болница... Ех не щат плоскоглавите да разберат, че ги измамиха с фалшиви ваксини... Сега пак ще пишат как неинжектираните сме им виновни за нещо...
39
1
 
1
 
! Отговори
Име преди 7 месеца
Съседите на това плашило не са си свършили работата!
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пропагандата пламна в медиите, десетки заразни писания всеки ден, всеки час. Понеже АКО НЕ ВИ КАЗВАТ НЕПРЕКЪСНАТО ОТ МЕДИИТЕ ЧЕ ИМА КОВИД, ЩЕ ЗАБРАВИТЕ
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кунчев е престъпник защото дава фалшива информация за Ковид-ваксините и лъже хората да се ваксинират с тях и не казва колко са вредни и какви странични ефекти има включително и рак, която вече е доказано.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак излъгахте старците за пари. Заслужавате си съдбата на бъдещи затворници
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега се говори за Заразата Х която била 20 пъти по-смъртоносна от Ковид-19 и щяла да е следващата пандемия. Много се навъдихте, ще ви редуцираме. Особено Индия и Китай общо + Пакистан и Бангладеш са над 3 млрд
34
0
 
8
 
! Отговори
Dedo. преди 7 месеца
Аве ора, аз кат са бустерирах за 10-ти път взе да ми се разтроява уная работа и топките ми се увеличават с по три топки на бустер. Сеа кат маам леб от радиоактивно укрожито, не ми се мисли кво ша става.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"На въпрос дали ваксината на Пфизер е била тествана дали спира разпространението на вируса, преди да бъде пусната в употреба, Джанин Смол от компанията отговори - Не, трябваше да рискуваме."
32
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 7 месеца
До Анонимен 25 ---- Кунчо Triple Version Professional Edition тройно бустериран бра душа три месеца в болница, така че не знам от какво те е "спасил".
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гущерите, заедно със солидно количество бръмбари и ***, са в главите на някои екземпляри, опитващи се да се изявяват във форума.
30
2
 
10
 
! Отговори
Дейвид Айк преди 7 месеца
Управляват ви гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва да изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.
29
0
 
9
 
! Отговори
ПЛАААМНААА преди 7 месеца
НАЙ - ГОЛЕМИТЕ ТВОРЦИ НА ГРЪМКИ ЗАГЛАВИЯ