На пазара още го няма, но iPhone 7 – вече хит

Sprint и T-Mobile обявиха рекордни предварителни продажби
14 сеп 2016 14:07, Бойчо Попов
12
На пазара още го няма, но iPhone 7 – вече хит
снимка: Ройтерс

Цената на акциите на Apple се повиши с 2,25 на сто във вторник до 108,13 долара за брой, след като инвеститорите отпразнуваха новините за по-добри от очакванията продажби на последния модел iPhone на концерна, предаде Bloomberg.

Два от големите американски мобилни оператори - Sprint и T-Mobile, анонсираха във вторник, че предварителните продажби са надминали очакванията.

T-Mobile заяви, че дневните продажби за iPhone 7 са поставили рекорд за корпоративната история в петък – в първия ден на предварителните поръчки. Операторът добави, че телефонът е счупил рекорда и за предварителните поръчки за първите дни, минавайки предишния рекорд при iPhone 6S и iPhone 6.

Междувременно Sprint обяви, че поръчките през първите три дни на iPhone 7 и iPhone 7 Plus са "с над 375 на сто над поръчките през първите три дни на миналата година за предишните версии".

"iPhone 7 отчита най-голямото количество предварителни поръчки в историята на T-Mobile и това говори много за силните усещания, които клиентите имат към iPhone 7 и iPhone 7 Plus", заяви Джон Легере, президент и главен изпълнителен директор на T-Mobile.

Освен това бяха публикувани първите няколко мнения за iPhone 7 в технологичната преса и водещите медии, и въпреки че представянето му не предизвика суперлативи, много професионални рецензенти смятат, че iPhone 7 е все пак най-добрият телефон на пазара.

По-рано Apple заяви, че не планира да представи данни за предварителните поръчки през първия уикенд – данни, които анализаторите използват, за да преценят как ще се развият продажбите на новите устройства. Решението на компанията маркира промяна от досегашната практика, увеличавайки опасенията сред инвеститорите за това дали този ход не отразява по-занижените очаквания на самата компания.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се появят на пазара в петък.

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
2
 
! Отговори
Г преди 7 години
Ами като сте против Айфон, моля коментирайте това със съпругите си.
6
4
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Киселко е доста грозденцето, нали?
5
5
 
7
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Много съм доволен, че с iPhone 7 ще си правя селфита под душа! Как си сапунисвам таш..., наприме!
4
4
 
5
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 7 години
С тея айфони стана малко като платените статии на брокерите на жилища.разбираш ли предварителните продажби скочили,голям скок на акциите на епъл,потребителите усетили аурата на новия айфон и искат да го имат на всяка цена.А той пък ми прилича на айфон 6 който излезе ааааа, септември 2014.Защо да си купувам нещо абсолютно същото на външен вид,като модел преди две години,особено пък като го сложа в кейс та видите ли да не се счупи поне докато го изплатя.А,сетих се,за да покажа добро състояние
3
6
 
6
 
! Отговори
АкълМореГлаваШаман.. преди 7 години
Кифла продала единия си бъбрек и честта си за 7 факториел път и си купила Ай 6s+.Когато чула за Ай 7 решила да продаде едното полукълбо от мозъка си.Един ден разхождала бюста си(в който вложила далака си), говорела по Айа7 и паднала.Чуло се щрак."Помислила си":Дано да съм си счупила крака...Айде палците надолу, да разсаждате пипер...А за акциите,инвеститорите, технологиите и борсата знайте-това са тези, които са предплатили за Ай 777.
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е приликата на айфон със стационарен телефон. Това че и двата са вързани с кабел. Единия към телекомуникацията, айфоня към зарядното.
1
11
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
Още 6ците не са изплатили,7 искат да взимат хаххахахахах

Спонсорирани публикации