Съд за ром, развял мъжкото си достойнство на Богоявление

24-годишният Янко Минчев е признал вината си
Обновена: 8 яну 2015 14:57 | 8 яну 2015 14:45, Красимир Ангелов
107
Съд за ром, развял мъжкото си достойнство на Богоявление
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата в Първомай е внесла обвинителен акт срещу 24-годишен мъж от града от ромски произход за непристойни действия по време на отбелязването на Богоявление, съобщиха от обвинението.

По време на отбелязването на празника и хвърлянето на кръста Янко Минчев най-демонстративно свали гащите си и развя мъжкото си достойнство пред събралото се множество.

Според прокуратурата Минчев е извършил действията в условията на опасен рецидив, а освен това деянието се отличава с изключителен цинизъм.

По случая още на 6 януари е образувано бързо производство и са взети показания на очевидци. Янко Минчев е бил задържан и при разпита му се е признал за виновен.

Минчев е осъществил престъплението с пряк умисъл, посочват от прокуратурата. От обвинението обаче са отказали на рома сключване на споразумение, което е поискано от адвоката му на 7 януари.

Мъжът е бил осъждан вече два пъти на "лишаване от свобода" за умишлени престъпления от общ характер. Последното му наказание - девет месеца затвор, е изтърпяно на 16 януари 2014 г., се посочва в съобщението.


107
Още по темата: БогоявлениеПървомай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.