Павлюченкова: Не е ясно дали ще играем тенис до края на годината

Руската тенисистка тренира у дома
12 апр 2020 23:00, Нели Христова
8
 Павлюченкова: Не е ясно дали ще играем тенис до края на годината
Снимка: БГНЕС

Руската тенисистка Анастасия Павлюченкова заяви, че има сериозни основания да счита, че настоящият сезон няма да бъде довършен заради световната пандемията от коронавирус.

Всички турнири в последния месец бяха отменени, като на този етап се не предвижда кампанията да бъде подновена поне до 13 юли.

"Неясно е какво ще се случи с този сезон, дали въобще ще можем да играем повече до края на годината. Аз съм в Съвета на играчите на УТА, общувам не само с другите състезателки, но и с функционерите и ръководителите в тениса. Затова имам сериозни поводи за съмнения за този сезон. Макар че, в настоящия момент няма човек, който може да каже какво би могло да стане", коментира 30-ата в световната ранглиста в момента Павлюченкова в интервю за ТАСС.

Тя продължава тренировки в домашни условия.

"За всички състезателки ситуацията с поддържането на спортната форма е много сложна. Имам късмет, че в дома ми разполагам с фитнес зала, имам достатъчно пространство, където мога да тичам, имам и малък корт, въпреки че настилката му не е най-добрата, а имам и стена, на която мога да тренирам. Може би условията за мен в тази карантина са най-добрите в сравнение с всички останали руски играчи", каза Павлюченкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
ПингПонг преди 4 години
На тенис, стената винаги побеждава.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е що бе, нали според руските опорки нямало такъв вирус?!