Напрежението нараства: Ще се срещнат ли Путин и Байдън?

Рисковете от несъзнателно предизвикан конфликт се увеличават
29 ное 2021 22:50, Нели Христова
50

Преди няколко дни Кремъл заяви, че се надява Владимир Путин и президента на САЩ Джо Байдън да се срещнат до края на тази година. Ще се случи ли това?

"Това, което се прокрадва като информация, е, че обстоятелствата налагат тя да се състои тази година. Няма време за губене, защото ситуацията става все по-напрегната. Това се потвърждава от информацията, която идва не само от страна на военни експерти, свързана с конфликтните точки на територията на Черно море и руско-украинското граница. И рисковете от един несъзнателно предизвикан конфликт стават все по-големи", каза международният анализатор проф. Захари Захариев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него за това допринася и цялостната позиция на Киев.

"Зеленски обяви, че е предотвратен опит за преврат в Киев и че той е бил подготвян както от вътрешни агенти на Москва в самата Украйна, включително и на хора, които са по високите етажи на публичната власт, така и от спецслужбите на руската федерация. В същото време виждаме и нарастващото напрежение чрез използването на всевъзможни военни средства пряко по граждански обекти", допълни проф. Захариев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че ръководителят на военното разузнаване на Украйна обяви, че Русия готви настъпление през февруари.

"Това не е толкова възможно, но нагнетява допълнително напрежението и има за цел от украинска страна да провокира една по-активна позиция най-вече на САЩ. Опасявам се и какъв ще бъде резултатът от започващата в Литва среща на министрите на външните работи от НАТО. Щатите са представени от своя държавен секретар и там трябва да се вземат конкретни решения, които трябва да укрепят сигурността на Украйна", подчерта проф. Захариев.

По думите му е нормално Русия да има свои военни поделения на границата.

"На практика тази граница вече не е между Русия и Украйна, а се превръща все повече и повече на граница между НАТО и Русия. Тя подготвя конкретен пакет от конкретни предложения за избягване на евентуален военен конфликт. Този пакет е предоставен както на Америка, така и на главната квартира на НАТО. Щатите си продължават със своята ескалация на своите антируски мерки - допълнителния списък с имена на руски дипломати, които трябва да бъдат изгонени. Подготвяният много сериозен удар по средствата за масова информация на Русия, които работят навън", добави проф. Захари Захариев.

Попитан доколко е важно външната ни политика да бъде адекватна, той отговори: Безкрайно съм изненадан колко внимание се отделя на вътрешната политика във всичките ѝ аспекти, но почти дума не се обелва за външнополитическите проблеми около България, като изключим темата за РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се срещнат, посерк0то вече ще си има реална причина да нсе нас3р3. И да - желателно е да стане възможно най-скоро, че брандън скоро може да не познава и себе си в огледалото.
27
0
 
14
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Темата за Украйна ни засяга доста болезнено,защото има опасност и ние да бъдем въвлечени във военен конфликт.За мен обаче са неразбираеми твърденията,че Русия може да нападне Украйна.Дайте да помислим за какво Русия би нападнала Украйна -за територия,заводи ,плодородна земя,природни богатства!?От икономическа гледна точка нападението е пълен абсурд-от сегашна Украйна на Русия не и трябва нищо!Възможно е да има сблъсък като защитна реакция заради донбаските републико,но той ще завърши бързо!?
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37, пиндостанският екс-шпионин Кофлер предлага да си припомним резултатите от нападенията на Великия шведски крал-подчинител на Колективна Европа Карл ХII (1709г., Полтава), Наполеон - 1812-14 г., ГХитлер -1941-45 г. срещу Русия, преди Пиндостан да реши да изостря отношенията си с РФ.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мен 27 Ти кой мислиш че ще победи, това да не ти е зелената морава пред белия дом
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да бе! 34 Явно си сънувал някакви кошмари, ходи да ти леят куршум и белким се оправиш. Ако е така, то значи , че тия американци пак си търсят белята. По-добре е да си играят на война у тях или около техните брегове, че иначе надали ще ги чуят Боговете, когато се молят за помощ...
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главният въпрос на тази е: Ще се изправи ли Байдън срещу Путин за благото на Украйна? Що за късогледство? За какво благо на Украйна ще се пече байДжо? Пука му за Украйна. Той може да е деменцирало и дремещо подобие на растение, но не е луд.
22
34
 
11
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
За дрОгаря Захариев окупирането на Крим и Източна Украйна е "несъзнателно предизвикан конфликт", а избиването на 130 000 украинци в този конфликт, вероятно също е несъзнателно. Иначе, настъплението на мужиците щяло да бъде през февруари, което реално означава, че през март 2022 г. крепостна Русия ще изчезне от картата на света, а най-просторната европейска държава ще се казва Украйна. Прочее, Живела Украiна.
21
3
 
14
 
! Отговори
рушофилски идиот преди 2 години
"рано,рано са станали...." плоскоземенАнтиИдиот, някои хора се намират на обратната страна на плоската земя.......fuck0ff.
20
12
 
9
 
! Отговори
ганЮ е проста путка преди 2 години
виж xaxsasбв......идиотиКато него могат да вегетират единствено около рушкияПародиен център.
19
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xaxsasбвНяколко пъти писах тук по темата и винаги ми триеха коментара.Държава Украйна никога не е имало.Името и произлиза от Окраина защото са били в западните покрайнини на Руската империя!Крим става руски по времето на Екатерина след като последния хан от рода Гирей подписва за това договор срещу голяма доживотна пенсия и място за живеене по свой избор!Дотогава Крим е бил васал на Османската империя!Пита се къде точно в историята се намира т.н. държава Украйна!Там където е и "Македония"!
18
8
 
11
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Да се срещнат и да се сбиват да видим кой ще победи
17
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Среща между американците и славяните. Или среща между американците и викингите, руснаците кви бяха последно?
16
10
 
21
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 24 - Като гледам родителите ми и бабите ми от комунизъм не са се преуморили. Може да е малко неразбираемо за повечето хора, но демокрацията и комунизма не могат да съществуват един без друг те са взаимоописващи се. Пък и нека не забравяме, че комунизма в Китай не изглежда особено зле, дет се вика, храни две трети от света. Китаец в българсщи ресторант не съм виждал, но пък виж цългари в китайски ресторанти бол... ;}
15
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украина скоро ще е руска.Нещата лека полека се завръщат към формацията СССР.Лошото е,че и България отново се обръща пак на североизток.А от там все гадни работи идват-студ,комунизъм...
14
6
 
23
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Наскоро забелязах, че над 65% от населението на Крим е с руски паспорти. По-интересното е обаче, че половината от хората с Украински паспорти - близо 12%, са татари завърнали се от Узбекистан в началото на 90те. (например дагестаните и якутите). Очевидно е, че Украйна и НАТО няма какво да направят, защото украинците са малцинство... Ситуацията с Крим е същата като с Косово, референдумче и чао. Дано не се стигне до война, на работническата класа им е през оная работа кой е чорбаджия.
13
6
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Нима не разбрахте, че в съвременната история последния истински президент на САЩ беше Джон Кенеди. Всичко след него е пъпет на ония с кинтите.. А Путин и той е зависим, но може би една идея по-малко. Това с ковида го доказва.
12
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво ще карат тоя труп при Путин?
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Владимир. Спирай тревата, че да не дойдеш при нас! Нема парно! Има после миене на коридора, да не разберат вашите! Айде у лево!
10
3
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Ще се срещнат... На бойното поле.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веско е от Карлуково. Не му се сърдете. Дали сме му компютър са се забавлява.