Ќетан€ху: »зраел води война за оцел€ване, нуждае се от американски оръжи€

»зраелски€т премиер е готов да понесе лични нападки
21 юни 2024 08:39, ≈лка ¬асилева
43
Ќетан€ху: »зраел води война за оцел€ване, нуждае се от американски оръжи€
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»зраелски€т премиер Ѕен€мин Ќетан€ху за€ви, че »зраел води "война за съществуването си" и се нуждае от американски оръжи€, като се обърна директно към Ѕели€ дом, след като за€ви, че ¬ашингтон блокира доставките на оръжи€, предаде ‘ранс прес.

ќще по темата
"√отов съм да понеса лични нападки, при условие, че »зраел получи от —јў оръжи€та, от които се нуждае във войната за съществуването си", за€ви Ќетан€ху.

»зраел води война срещу "’амас" в √аза, откакто палестинското исл€мистко движение извърши безпрецедентна атака на израелска територи€ на 7 октомври миналата година.

¬ъв вторник Ќетан€ху разгневи сво€ основен съюзник ¬ашингтон, обвин€вайки —јў, че "задържат оръжи€ и боеприпаси за »зраел".

јмерикански представители за€виха, че не зна€т за какво говори израелски€т премиер.

"“ези коментари са дълбоко разочароващи и със сигурност притеснителни за нас, като се има предвид значителната подкрепа, ко€то сме оказвали и ще продължим да оказваме", за€ви говорител€т на —ъвета за национална сигурност към Ѕели€ дом ƒжон  ърби.

¬ашингтон подчерта, че е била преразгледана доставката на само една пратка от 907-килограмови бомби поради опасени€ за използването им в гъсто населените райони на »вицата √аза, отбел€зва ј‘ѕ.
(Ѕ“ј)


 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


43
ќще от –уси€
–уси€ н€ма сили да си върне ц€ла ”крайна, съгласна е на малки отстъпки
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
36
0
 
1
 
! ќтговори
баба мара преди 3 седмици
ето ви примери когато сащ се намесват н€къде по света какво се случва 75 годиниевропа жив€ в мир но това не се харесва на впк на сащ и се почна това е началототова са убии-ци и крадци те н€ма да се спрат
35
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
н€кои неща е по добре без т€х, да не оцел€ват, да отминават и да се забрав€т, това краставо нещо на снимката най вече
34
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
¬ажно е "кое е справедливо". «а "интелигентите", които см€тат, че да се помага на потърпевшата страна само удължава конфликта, много ми е интересно ако вие б€хте тази страна. Ќапример ако съседът ви дойде и завземе половината ви двор, а полици€та и околните откажат да помогнат "защото това само ще удължи конфликта".
33
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
до 30, те поне не спазват никакви антируски санкции, поздравиха руски€ президент с преизбирането му и с ƒен€ на победата 9 май, а ние - чърчил е искал Ѕългари€ да бъде поделена между —ърби€, √ърци€ и “урци€, а страната окупирана от турски войски - народ, който воюва срещу освободителката си н€ма право на държава, затова —талин е об€вил война на Ѕългари€ и първото, което направили било десант на турската граница
32
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
до 23, и Ќетан€ху, и зеленски ги чака съд и затова не искат войната да спре
31
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
”чили са от най-добрите.
30
1
 
9
 
! ќтговори
÷ионизъм = смърт преди 3 седмици
ƒве изключително гнусни неща: 1) да си жертва на геноцид, да си спасен и да извършиш геноцид спр€мо друг народ; 2) да са те клали като животно 5 века, да те освобод€т и ти да пращаш оръжие, с което да бъдат убивани твоите освободители. »ма предел на мръсоти€, който не бива да се превишава
29
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“е »зраел отдавна си признават, че см€тат —јў за нищо повече от дойна крава подвластна на ционистката иде€. јко видите изказвани€ на Ѕенджамин още преди да стане премиер, ще видите че той директно си за€в€ва, че имат такава гол€ма подкрепа в камарите, че може да се каже, че —јў се управл€ва от »зраел. јмериканците отдавна зна€т за това двуличие на »зреал и най-веро€тно вече ще тегл€т чертата. јлчността е безкрайна.
28
1
 
10
 
! ќтговори
’ристо преди 3 седмици
“отално безочие
27
3
 
7
 
! ќтговори
A1 преди 3 седмици
јко светът е мирен доста от силните икономики ще се сринат!
26
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
¬ затвора до живот за то€ нацист....
25
2
 
10
 
! ќтговори
ционисти - нацисти преди 3 седмици
се прав€т на овчици
24
3
 
3
 
! ќтговори
√ризел преди 3 седмици
÷ели€т »зраел да се обърне към Ѕога и да пов€рва в »исус ’ристос.“огава никой н€ма да устои пред т€х.ј ако и ц€л св€т го направи,ще се спаси и Ѕожи€т гн€в,войните,бедстви€та ще престанат.¬ъпросът е човечеството да спре да упорства.
23
2
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
» »зраел и ”крайна Ќ≈ могат да се справ€т без помощта на —јў. Ќезнайно защо по медиите обвсн€ват колко ¬елики били и как добре се справ€т. »зраелците извършеат √еноцид, а украинците продават органите на умиращите си войници.
22
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
+ това арабите не са хил€долетни вредители, а обикновени хора. —ами€ исл€м е на базата на юдаизма и христи€нството, които са еврейски uзмишльотини.
21
3
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
«ащо този тумор тр€бва да оцелее?
20
3
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќа еврей сатанисти държава йок казано е
19
5
 
17
 
! ќтговори
» рече Ѕог преди 3 седмици
Ќа еврейте почитатели на златни€ телец никаква държава да скитат вечно по света
18
5
 
16
 
! ќтговори
ѕ€н_√ъ преди 3 седмици
— »зраел е свършено. Ѕез —јў (‘≈ƒ) те не могат не да воюват, а да дишат. “ова ква арми€ имали, кво разузнаване е малко преувеличено. ¬ид€ се. —јў вече имат проблеми на н€колко фронта и губ€т Ѕлизки€ изток от √лобални€ юг.
17
3
 
9
 
! ќтговори
Ќе в€рвате ли? преди 3 седмици
—јў ще пренасочат планирани доставки на чуждестранни военни продажби на ракети "ѕейтриът" (Patriot) и други ракети към ”крайна, ко€то "отча€но се нуждае" от още способности за противовъздушна отбрана на фона на продължаващата руска инвази€, за€ви говорител€т на Ѕели€ дом ƒжон  ърби.