Кристиян Шкварек: Русия се разкачва от Запада

Путин мисли за себе си в исторически аспект, смята анализаторът
22 мар 2022 22:00, Красимир Ангелов
62

"Това, което се случва в Русия, руски анализатор го беше определил много интересно - тотално разкачване на руската държава и руската икономика от Запада. Това не значи директно колапс, но може да мине през него. Това е нещо, което се е случвало няколко пъти в историята на Русия. Икономическото разкачване в момента ги връзва жестоко с Китай до степен, до която санкциите, които бяха наложени по SWIFT, вече принудиха няколко техни банки да влязат в китайския вариант на SWIFT". Това обяви политическият анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него Путин си дава сметка за всичко това.

"Той е готов да плати тази цена, много хора го определят като побъркал се диктатор, човек, който е ненормален, но той е много наясно с това, което прави. А това, което прави, е да нареди своето наследство. За Източна Европа и украинците то е пагубно. Но какво направи Путин? Първо оправи Чечня и Дагестан, после затвърди Абхазия, после дръпна Беларус, която беше тръгнала към Запада, после войната в Грузия, след това Крим и Донбас, и му остана един - това е Украйна", допълни Шкварек в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Путин мисли за себе си в исторически аспект.

"Той е от хората, които имат пълна власт и са императори. В историята те мислят по-различно от нас - не за цената, която ще платят хората, не за наследството си, а наследството в историята. Руското общество е "друга бира" от обществата, с които сме свикнали да боравим и да говорим. Те могат да си позволят понякога да стигнат и до просешка тояга, ако това засяга въпросите за сигурност на руската държава. Проблемът е, че по времето на Путин се отгледа ново поколение хора в Русия. Малко или много те са зависими от западните икономически и социални придобивки", подчерта политическият анализатор.

"В момента 130-хиляндната армия на Украйна е почти обградена и в момента Путин казва: "Третата ни фаза е унищожаването на тази армия и включването на артилерия в обсадата на Харков и Киев". Но ако стигнем дотам - това ще е клане, каквото не е имало в Европа от Втората световна война насам. Целта на Путин не е просто да вземе Донецк, Луганск и Крим", коментира експертът.

Кристиян Шкварек смята, че ако Зеленски и Путин не седнат на масата за преговори, няма как да се приключи с този конфликт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко плащат за написването на подобен тюрлюгювеч !?
49
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая не само рускините, но и самата Путинова Русия се разкрачи на Запада.
48
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не желае конфликта да приключи бързо. Колкото по - дълго трае толкова по голям % от нацистите ще си отидат. И толкова по - безпомощна ще е Украйна. На практика Путин гърчи в мномента целия пронацистки свят бавно и с наслада.
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На български Кристиян Шкварек се превежда Христо Пръжката. Пръжка? от кое месце е резната сланинката за да я наклица и отпражи на пръжки. П, П-е както пръжка така и П,Пръдел, демакотзадника насвинкятъ, Още по демек Гъзопръжка, майнъ филибето!
46
7
 
12
 
! Отговори
Владо Путлера преди 2 години
Не знам какво имат в предвид от "денацификация" но явно е това - дезападитизация.
45
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има преговори докато има живи нацисти в Украйна.Винаги ги е имало но бяха приспани при СССР ,но след това чичо Сам ги събуди защото целта е да има враг.Войната е бизнес и чичо САМ от това се изхранва.30 войни от 1945 до сега от от чичо...
44
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги мислете Русия те са си направили избора така че по спокойно, те вече не им трябва Запада. Русия ако гледате др твта ще разберете много неща те започнаха много преговори с Азия. Те ще постигнат затова което искат от Украйна. Войната в Украйна не е само с Украйна това са разчистване на сметки между Русия и САЩ.
43
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия губи Кримската война и губи Кавказ от Турция.
42
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия губи войната с Япония през 1905 година и дава половин Херсон на Япония.
41
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия капитулира пред Германия през 1918 година и даде Литва, Латвия, Естония, Финландия, Полша.
40
16
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Този експерт е прекалил със смр.адливата водка Собиески.
39
40
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснакът ще се вдигне само ако му спрат западните стоки. Путин и Адидас могат да живеят заедно, Адидас без Путин може да живее, но Путин без Адидас е мъртвец.
38
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай, Русия, Индия, че дори и ОАЕ, като се гушнал и САЩ ще си останат отвъд океана и никой няма да се сеща за тях. Те цял живот прецакват другите, като са тръгнали от индианците които са избивали за да завладеят земите им, та до ден днешен разпалват войни за да кярат. Това е техния начин на живот, обещават свобода, демокрация, равноправие за да те ограбят.
37
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснакът никога не посяга на държавата си по време на война. ВОСР не е изключение. Тогава руснаците свалиха властта, минаха през гражданска война, но не дадоха педя земя, обратното. И се превърнаха в още по-голямо страшилище. Западът си въобоазява, че с Мак-ове и кока-коли, обоазно, ще им промени мисленето. Хоаната да, друго - не!
36
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без Путин може да се живее. Без Адидас не може.
35
31
 
18
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Като е толкова голям Патриот Путин и като иска разкачване от Запада - ДА БЕШЕ СЕ ОБЛЯКЪЛ С РУСКО ЯКЕ ИЛИ С КИТАЙСКО, А НЕ СЪС ЗАПАДНО ТАКОВА!!! ИЗВРАТЕН ПАТРИОТИЗЪМ. Посланието му е обратното на това, което казва!
34
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснакът ще избере Адидас пред Путин. Путин ще бъде ликвидиран, в името на Адидас.
33
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският народ ще разбере, че няма пазарна икономика.
32
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада разкачи Русия от себе си.
31
26
 
14
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Путин искал да се откачи от Запада, за да се закачи за Китай. Мнооого хитро. От трън та на глог, че е по-висок. Само не разбрах като се разкача-закача, защо същевременно напада и Украйна. А също и обратното, като воюва с Украйна, защо баш пък по същото време се закача-разкача. Не е ли по-разумно да свърши с едното, за да управлява по-добре другото? Също не ми е ясно защо тези общо взето глуповати маневри се възприемат от феновете като някакъв висш пилотож?!?