Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села

Ситуацията на фронта е обострена, особено в Донецка област
Обновена: 27 яну 2023 22:56 | 27 яну 2023 22:50, Александър Попов
509
Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че ситуацията на фронта в Украйна е изключително обострена, особено в Донецка област, където Русия засилва офанзивата си, предаде Ройтерс.

В традиционното си вечерно изявление Зеленски заяви, че руските сили не само щурмуват украински позиции, но разрушават градове и села около тях.

Зеленски също така обвини в лицемерие ръководителя на Международния олимпийски комитет Томас Бах и го покани да посети град Бахмут, една от най-горещите точки на войната с Русия, предаде Франс прес.

"Каня господин Бах в Бахмут, за да види със собствените си очи, че неутралитетът не съществува", заяви Зеленски. В изявлението си той обеща и да работи, както той каза, за прочистване от лицемерието на ръководството на международните олимпийски структури.

"Очевидно е, че всяко неутрално знаме на руските спортисти е изцапано с кръв", заяви Зеленски.

Въпреки неколкократните призиви от страна на Украйна за забрана на руски и беларуски спортисти да участват в Олимпийските игри в Париж през 2024 г., Международният олимпийски комитет заяви в сряда, че проучва възможността да им разреши да участват под неутрално знаме.

Серия от задкулисни маневри освен това бе предприета през есента, за да бъдат върнати в олимпийските прояви руснаците и беларусите, изключени от повечето международни спортни прояви от началото на руската инвазия в Украйна.

Тези предложения породиха гнева на украинците. Вчера украинският министър на спорта Вадим Гутцайт заплаши с бойкот Олимпийските игри догодина, ако призивите на Украйна не бъдат чути.

"Но ние ще направим всичко, за да защити светът спорта от всякаква намеса на терористичната държава, която просто би била неизбежна, ако руските спортисти участват в Олимпийските игри в Париж", заяви Зеленски.

"Русия трябва да спре агресията си и терора си. И само след това ще бъде възможно да се обсъжда руското участие в контекста на олимпизма", допълни държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво си представяше зелката, че ще попуцат ей така все едно са на представление и ще се приберат в къщи. Много е елементарен този човек. В качеството на какъв той ще казва кой какво да прави, наглец.
12
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЛИ БЯХТЕ МНОГО СИЛНИ, САЩ ПОМАГА ЕС ПРАЩА ТАНКОВЕ БГ ПРАЩА ОРЪЖИЕ АМА КОРУПЦИЯТА ВА ЯДЕ ОТВЪТРЕ А ВИЕ С МЕЧКА СТЕ ЛЕГНАЛИ В ЕДНО ЛЕГЛО,Е ЩО НЕ СЕ ПАЗИТЕ МЕЧКАТА КАТО СЕ ОБРЪЩА В ЛЕГЛОТО ПА ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ ВИ СМАЧКА.
11
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено платените сopocoидни тpoлове пишат в подкрепа на Зеленски. А, всъщност забравих, че в България има много наркоманчета, които полицията хваща дрогирани да шофират всеки ден - те са останалите, които дpискат за Зеленски защото го подкрепят като техен приятел по съдба.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствените демократи в света са евреите, а Зеленски е най-влиятелния
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той и други нещаще признае след като унищожи Украйна и Европа, ако е жив де.
8
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33 000 италианци подписаха петиция срещу участието на Зеленски на фестивала в Сан Ремо
7
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че призна ние не вярвахме.
6
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зельо,ти какво искаш.Руснаците започнаха с големата секира,и по зле ще става.
5
9
 
24
 
! Отговори
Трябва и акъл преди 1 година
Ако си сложи латексовия костюм и токчетата, някак си по-сериозно ще звучи! Който не е гледал да търси Zelensky music video
4
2
 
13
 
! Отговори
Бахмут преди 1 година
Някой да каже какво става там?
3
36
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНДЕЛИСТАНСКИЯ РЕЖИМ АКО ОСТАНЕ ЖИВ ЩЕ БЪДЕ ИЗПРАВЕН ПРЕД ТРИБУНАЛА В ХАГА! ФАЛШИВИЯ КЪ ПУТЪН ВЕЧЕ НЕ Е СРЕД ЖИВИТЕ И ПУСКАТ ЗАПИСИ С НЕГО НО ОЩЕ СА ЖИВИ ТРО ЛАВРОВ И ГОВ МЕДВЕДЕВ
2
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да признава наркото, и да не признава , няма много разлика - пътник е !
1
41
 
23
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Атакувам и разрушавам - биографията на всеки руснак. Ако имаха душа, щяха да имат креативност и Русия нямаше да е такова кално блато от 14 век.