Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села

Ситуацията на фронта е обострена, особено в Донецка област
Обновена: 27 яну 2023 22:56 | 27 яну 2023 22:50, Александър Попов
509
Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че ситуацията на фронта в Украйна е изключително обострена, особено в Донецка област, където Русия засилва офанзивата си, предаде Ройтерс.

В традиционното си вечерно изявление Зеленски заяви, че руските сили не само щурмуват украински позиции, но разрушават градове и села около тях.

Зеленски също така обвини в лицемерие ръководителя на Международния олимпийски комитет Томас Бах и го покани да посети град Бахмут, една от най-горещите точки на войната с Русия, предаде Франс прес.

"Каня господин Бах в Бахмут, за да види със собствените си очи, че неутралитетът не съществува", заяви Зеленски. В изявлението си той обеща и да работи, както той каза, за прочистване от лицемерието на ръководството на международните олимпийски структури.

"Очевидно е, че всяко неутрално знаме на руските спортисти е изцапано с кръв", заяви Зеленски.

Въпреки неколкократните призиви от страна на Украйна за забрана на руски и беларуски спортисти да участват в Олимпийските игри в Париж през 2024 г., Международният олимпийски комитет заяви в сряда, че проучва възможността да им разреши да участват под неутрално знаме.

Серия от задкулисни маневри освен това бе предприета през есента, за да бъдат върнати в олимпийските прояви руснаците и беларусите, изключени от повечето международни спортни прояви от началото на руската инвазия в Украйна.

Тези предложения породиха гнева на украинците. Вчера украинският министър на спорта Вадим Гутцайт заплаши с бойкот Олимпийските игри догодина, ако призивите на Украйна не бъдат чути.

"Но ние ще направим всичко, за да защити светът спорта от всякаква намеса на терористичната държава, която просто би била неизбежна, ако руските спортисти участват в Олимпийските игри в Париж", заяви Зеленски.

"Русия трябва да спре агресията си и терора си. И само след това ще бъде възможно да се обсъжда руското участие в контекста на олимпизма", допълни държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
14
 
23
 
! Отговори
.... преди 1 година
Това е шахматна дъска, на която украинци са само пешките.
232
7
 
28
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя зелен пъдпъдък докога ще се шматка из едни и същи развалини, пак милиарди проси за далавери!
231
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карл Радек е бил женен. Жена му се казва Роза Маврикиевна Радек, а дъщеря му - София. Имал е и любовница - Лиза Рейснер. Но на днешно време европенделите какво ли не си измислят
230
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелски сядайте на масата за преговори ,рано или късно ще има Мир , стига трупахте Милиарди на гърба на живота на хиляди хора и от двете страни.
229
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разгеле вдяна тоя наркоман! Та тя цяла Укрия е осеяна в Руини и кратери от ракети и снаряди! Украйна отдавна загуби тази война! Каква победа те гони побъркан евреино???
228
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета коментарите и си викам :"СЛАВА НА РУСИЯ"...
227
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А досега какво не е признавал? Стига защита за този изявлен фашист, чийто кумир носи името Бандера! Интересно защо израелците, които винаги имат отношение към събития по целия свят в случая с Украйна си траят нещо! По заинтересувайте се, аз знам вече защо!
226
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха.. Русия била разрушавана, а тоя си бил признал...
225
9
 
22
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
нещастен украински завоевател! толкова хора му се подчиниха на този артист!
224
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уплашил се е. Вече нищо не може да го спаси.
223
3
 
21
 
! Отговори
Един преди 1 година
Укронацистите *** на умряло сега, а 8 години избиваха собственото си население с руско самосъзнание. След като ги понатупат, сменят това марионетно фашистко правителство и усмирят ще бъде мир ако ги разделят на 3. Едните се присъединяват към Руската федерация (процесът вече започна), другите (православни) - се присъединят като Украйна в новата съюзна държава на Путин, а западните униатски провинции станат независима държава (но не част от Полша или други държави) с тенденция за влизане в ЕС.
222
1
 
16
 
! Отговори
Каро преди 1 година
Ако света не мирне след Зеленски и Русия продължава, мисля че Трета световна е започнала.Въпрос на време е да се използват всички оръжия.Тогава Господ да ни е на помощ!
221
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски ша духа борша.
220
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е риба.
219
2
 
13
 
! Отговори
Зелето преди 1 година
Аз съм само цвят лилав, теменуга съм.
218
4
 
19
 
! Отговори
Каро преди 1 година
Усещане,че Зеленски скоро ще претърпи инцидент на пътя за да мирне света
217
5
 
20
 
! Отговори
Татко Барба преди 1 година
Зеления явно отново е прекалил ....Той да не си мисли,че света ще спре заради Украйна....Преди това имаше Виетнам, Афганистан, Либия, Югославия, Сирия...
216
3
 
20
 
! Отговори
121212 преди 1 година
Само като видя че снимката е ФОТОШОП ми става ясно, че е безмислено да чета статията.
215
3
 
2
 
! Отговори
Поручик Галицин преди 1 година
Северокорейските ракети са по-далекобойни от иранските, но по-неточни!
214
5
 
6
 
! Отговори
Дежурен Психиатър преди 1 година
До рушката армия при теб в стаята ли е или под балкона, ако не се изнесе до 15 мин. звънни на 4ти километър все още имаме свободни легла.