Австралия плаща хиляди на бежанци да се върнат у дома

Ливанците получават максимума от 10 000 долара
Обновена: 22 юни 2014 10:46 | 22 юни 2014 10:45, Камелия Цветанова
40
Австралия плаща хиляди на бежанци да се върнат у дома
Снимка: Ройтерс, архив

Австралия плаща хиляди долари на бежанците, за да се откажат да кандидатстват за убежище и да се върнат в родните си страни, предаде ДПА, като цитира министъра на имиграцията Скот Морисън.

Сумата зависи от страната - според медиите ливанците получавали максимума от 10 000 австралийски долара (9 338 американски долара). На иранците се предлагали 7000, а на афганистанците - 4000 австралийски долара.

Пакистанците и шриланкийците получавали по-малко.

По думите на Морисън било стандартна практика през последните 10 години да се предлагат на търсещите убежище стимули да се върнат у дома. Той не разкри предлаганите суми, но според медийните информации правителството на Абът е увеличило повече от три пъти сумите, предалгани преди.

"Пакетите са индивидуално съобразени с всяко лице, което реши доброволно да се върне в родината си", обясни Морисън.

Стимулите може да включват също жилище или обучение след завръщането у дома, посочва ДПА.

Морисън подчерта, че броят на приелите предложението е нараснал повече от три пъти, откакто станало ясно, че няма да получат право на постоянно пребиваване в Австралия. Откакто правителството на Абът пое властта през септември, в родината си доброволно са се прибрали 283-ма търсещи убежище. Австралия харчи около 45 000 долара годишно, за да издържа бежанците с временни визи, които не им позволяват да работят.

Морисън потвърди, че "нито едно лице, което е пристигнало нелегално в Австралия по море, няма да получи постоянна виза от това правителство".

Вчера, след като върховният комисар на ООН съобщи, че броят на бежанците по света е надминал 51 милиона, Морисън отказа да повиши броя на бежанците, които Австралия приема, над сегашния годишен лимит от 13 750 души.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova dete do kakvo e zastanalo ?!!!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЧКАТОРПропускаш най-важното-техният псевдо пророк им е обещал земите на неверниците християни.Ама това не ти го казват.Обвиненията към пророкът им са:1 Убийство,2 Прелюбодеяние с вдовицата,3 Експроприация на чуждо имущество,4 ПЕДОФИЛИЯ, 5 разпалване на религиозна война.По сегашните закони той трябва да бъде обесен ,или затворен в лудница завинаги.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Juls до 12На хората им трябват учени ,специалисти инженери.Ако си такъв и си способен и не си мързелив,няма да имаш никакви проблеми.ако си като тая качулатата на снимката е съвсем нормално да не те искат.Калпави и мързеливи *** никой не иска.
30
2
 
4
 
! Отговори
west преди 9 години
До Анонименne si prav 4e v germania e po dobar jivota.varvi v kralstvoto i togava izkazvay mneniq
29
2
 
11
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Когато бежанците почнаха да идват, правителството каза че е временно и като се оправи положението в Сирия ще се върнат. Миналата седмица Сирия обяви всеобща амнистия, а нашето правителство не се сеща?! Извод - да избием правителсвото, сегшното предишното и по предишното, заедно с жените и децата им за държавна измяна!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВалентинИди в Германия там стандарта на живот е по голям отколкото в Англия,аз така направих миналата година и съм много доволен от живота в Хамбург.
27
1
 
4
 
! Отговори
Тоя преди 9 години
австралиеца се бил гмуркал...Сигурно като е чистил отходните канали!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЧКАТОР--Лакомите европейци прогониха местните за да им вземат петролаи направиха "рая" на гнусотаНовородените араби-мюсююлмани не знаят страх и срам от Бог и хора също като всичкото останало човечество--РАЯ където и да е бил по света - ВЕЧЕ ГО НЯМА---Хората се научиха на консуматорство и удоволствияНикой не разбира БОЖИЯТА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ЖИВОТ - "НЕ ПОЖЕЛАВАЙ"ТОВА Е БОЖА ЗАПОВЕД
25
2
 
32
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Нееее в огромна грешка си за мюслитата. Тези дето бягат в Европа искат да си спазват собствен ислям - да се правят пред правителства и организациите на прокудени, измъчвани и с потъпкани права, за да ги гледат като писани яйца, а в същото време си проват коквото си искат в разрез с официалната религи без да има наказанията, които ги очакват в истинската ислямска държава. Живял съм в Ирак няколко години, живял съм и с иракчани в Австрия- ***, наркотици, хазарт, рекет, кражби, изнасилваня това е
24
4
 
21
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Много ми е забавно под статии за имигранти винаги се появява някой "толераст", чийто тези са общо взето следните: 1. Ами вие българите като емигрирате? - Ние като емигрираме не нарушаваме държавни граници, намираме си работа, и най-важното не сме се засилили към бантустанстските кочини. 2. Ами бедните дечица избягали от война какво са виновни? -Нищо, и на мен ми е мъчно, но не са мой проблем. Имат си родители, а аз - мои деца да гледам. 3. Ами в България ако стане война? - ще ходя в Англия примр
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Glupaci ! Livanci shte vzemat parite, shte se varna v livan da si kupiat novi pasporti s novi imena i otnovo shte vleznat v Australia.Taka praviat vsichki *** ot Asia i Afrika.
22
2
 
4
 
! Отговори
Оня до 12-ти комент преди 9 години
Язък, че пишеш на кирилица! Копирах ти поста и утре ще го дам за домашно на малкия, да видим колко грешки щр ти открие.***.
21
2
 
19
 
! Отговори
varg преди 9 години
Къде е Българският хелзински комитет в случая ?
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на "снимката" *** по известен ви като сиднито
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До fbvdТАКИВА като теб ли
18
4
 
34
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Тази статия е абсолютна пародия и е пълна с лъжи-това да две очевидни неща.От какъв зор простите австралийци ще плащат на някакви тарамбуки и кюнци да се връщат в насраните си страни?***.Вместо да ги спират когато е време те ги молят и им плащат да си ходят обратно.Богатата и голяма Австралия е приела само 13 750 паразита,а при нас са поне 2-3 пъти по толкова.Мисля,че това ясно показва ситуацията в България.И как по дяволите австралийците изразходват 45 хиляди долара за тях,а ние милиони??
17
9
 
18
 
! Отговори
Juls до 12 преди 9 години
Абе Сидни, приятелю драги.Когато говориш за ТЯХ - "лодките с ***", не се ли усещаш за момент, че ти също си от "ТЯХ".Незнам дали си пристигнал с лодка или самолет, все тая, важното е че си тъмен балкански субект, демек натрапник пришълец заграбил работното място на някой бял австралийски човек та в тази връзка когато стане дума за лодките с *** визирай и себе си, като част от ***, който трябва да бъде изринат от великата им австралия.
16
7
 
4
 
! Отговори
112 преди 9 години
Като се развихри аварията в Япония ще да приемват и японците. Австралия ще бъде 50% японци.
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** комунисти *** не до хранени свикнали да им се козерува да пият и да ядат без да си платят заради вас сме в това дередже
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тт2; каке ***