Сблъсъкът Бокова-Георгиева – състезание на САЩ и Русия

"Икономист": Две българки са водещите кандидати да оглавят ООН
Обновена: 27 яну 2016 16:05 | 27 яну 2016 16:00,
104
Сблъсъкът Бокова-Георгиева –  състезание на САЩ и Русия
Снимка: bgonair.bg

Две българки са водещите кандидати за поста генерален секретар на ООН, пише британското сп. "Икономист". Изданието описва сблъсъка между Ирина Бокова и Кристалина Георгиева като състезание между САЩ и Русия.

Ирина Бокова някога се радваше на американска подкрепа, но си създаде врагове с лобиране през 2011 г. Вашингтон да се съгласи с приемането на Палестинската автономна власт в ЮНЕСКО, отбелязва „Икономист“.

Според изданието днес Бокова е възприемана като предпочитания от Москва кандидат.

Като нейна съперничка е посочена еврокомисарят и зам.-председател на Европейската комисия Кристалина Георгиева. Текстът на статията е илюстриран именно със снимка на Георгиева с обяснение, че тя е близка до премиера Бойко Борисов, който може да я номинира, "макар че би предпочел тя да остане като негов съюзник в Брюксел".

"Състезанието ще бъде мръсно, кандидатите им тихо водят кампании един срещу друг и някои обещават скоро да има доказателства за корумпираността на другия", пише още "Икономист".

Според изданието въпросът коя от двете ще бъде издигната от правителството, вече създава политическа турбуленция в София, като припомня заплахите на Георги Първанов партията му да напусне управляващата коалиция, ако не подкрепи Бокова.

Статията на "Икономист" идва, след като министърът на външните работи Даниел Митов сезира ДАНС за изтичане на класифицирана информация, свързана с кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кристалина НЕ СТАВА ! БАНКАТА ДЕТО Е РАБОТИЛА АКО ИСКА ДА СИ Е НОМИНИРА ЗА ШЕФ
24
1
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Двама се карат трети печели и това съм я Вуте мене ,че ме изберат оти съм много харен и краднем и за двама.Избраа българи в европейския съюз он отиде та се не виде. Сега ще изберат и българин за ООН и край на свето.
23
1
 
8
 
! Отговори
xx преди 8 години
i dvete sa komunistki, kakvi gluposti pishete....koi mogeshe po onija godini da se izmakne ot BG i da raboti v 4ugbina, ako ne go izpratjat i propora4at ot BKP....
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С този конфликт между двете българки, целия свят ще ни види в истинската ни светлина, как българин на българина прави мръсно.
21
1
 
27
 
! Отговори
454 преди 8 години
Eдната си е комунистка и такава си е останала, другата е бивша комунистка и пълна слагачка.Едната има голям международен опит и е разпознаваема, другата се бори звездата и да изгрее на още по-високо нива.Ноооооооооооо по стар български обичай ние ще се изпокараме и омаскарим и накрая ще изберат НЯКОЙ ДРУГ, щото сми дотолкова прости та неможеми до единна кандидатура да стигнем
20
4
 
9
 
! Отговори
ДА преди 8 години
ИРИНКА ЩЕ ДА Е ТЯ МИ СЕ СТРУВА ПОГАЛЕНА ОТ ОНИЯ С МАЛКИТЕ ШАПЧИЦИ КИПИЧКИ..ЕДНИ ТАКИВА ГРОЗНОВАТИ С ПЛИТЧИЦИ И С ОЧЕЛКИ С КОЗИ БРАДИЦИ И ЗВЕЗДИЦИ.
19
14
 
8
 
! Отговори
психо преди 8 години
Където се появи инж.Бай *** настъпва криза.Ха наслука.Нека хора които си нямат понятие от световна история да командват парада начело с Бокова.Без ООН да е признало ПА тя я призна и в отговор Канада и Израел спряха членския внос за ЮНЕСКО.Тя пророни крокодилски сълзи че без техните пари не може да си изпълни програмата си.Тя по-велика ли е от ООН или се мисли за императорка на света и коя е тя-комунистка-но не демократка.....Има и други по-достойни българи.Георги Първанов е рекетьор-истински.
18
0
 
6
 
! Отговори
Тико преди 8 години
Този Митов явно не е в час със сезирането - информация с кандидатите излезе в Toronto star още през месец ноември 2015 г.
17
1
 
13
 
! Отговори
наАзисбратму преди 8 години
Жените ни силни и умни като мъже от световна класа. А мъжете ни нито умни, нито силни и никой не ги брои за нищо в Европа а още по-малко по света, стават само за смях и посмешище. Дори с престъпността в България не могат да се справят. Има нещо много сбъркано в нас. Жените с мъжки черти, мъжете женчовци.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i dvete sa postkomunisticheski zapartaci a i OON e bezmislena organizaciya
15
21
 
7
 
! Отговори
XaXa преди 8 години
Омръзна ми от русофили. Мислете за България бе хора!!!!!!!!!!
14
11
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Blagodarya za novinata!Bih jelal Kristalina Georgieva da oglavi OON
13
2
 
0
 
! Отговори
Ki преди 8 години
Fim Abit
12
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокова е комунистическо ***, както и родът и!!!България трябва да се очисти от тези долни същества комунистите, както и от родовете им!!!
11
7
 
22
 
! Отговори
тя преди 8 години
Дреме ми дали е тая или оная. Двете са милионерки и са забравили как живеят българите в България!
10
32
 
11
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Има значени кой ще бъде номиниран за кандидат за ГС на ООН.Комунистката Бокова е корумпирана до костите на мозъка си и не е защитила с нищо българските интереси в ЮНЕСКО.Тази мижитурка е свързана тясно с руските или по точно путинските интереси.За това госпожа Кристалина Георгиева е достойния човек който трябва да бъде издигната от нашето правителство.Тя се е доказала с работата че е професионалист и защитава българските национални интереси,а не интересите на други държави!
9
8
 
29
 
! Отговори
1 преди 8 години
Поредната българска простотия! Докато се намъдруват - шанса намалява. Какво значение има личното пристрастие, когато става въпрос за престиж на държавата? Бокова е по-избираема, ама *** обясни на чиновниците с дървени глави!
8
4
 
5
 
! Отговори
Сексист преди 8 години
Не разбрах обаче къде са българките - жени демек требе да са, нъл така?
7
8
 
11
 
! Отговори
Кочо преди 8 години
Земи едната ..... тия май си плащат да ги пишат, че си и вярват!
6
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шоуто на слави промотира Бокова... Поредното съмнително действие което клони към руските интереси.