Напрежение: "Агресивни" руски изтребители до US-боен кораб

Самолетите летели в опасна близост до миноносеца
Обновена: 13 апр 2016 22:53 | 13 апр 2016 22:49,
433
Напрежение: "Агресивни" руски изтребители до US-боен кораб
Снимка: Reuters

Два руски изтребителя Су-24 в понеделник и вторник неколкократно са симулирани нападение в опасна близост до американски ескадрен миноносец в международни води в Балтийско море, съобщиха световните агенции, като се позовават на представител на Пентагона.

Руските изтребители видимо не били въоръжени, но не отговаряли на опитите на екипажа на кораба "Доналд Кук" да се свържи с тях по радиото, уточнява БТА.

Изтребителите прелетели на кораба двайсетина пъти, на по-малко от 900 метра разстояние и на височина около 30 метра. Руски хеликоптер КА-27 също извършил седем полета над "Доналд Кук" и го снимал.

Командирът на "Доналд Кук" окачествил руските действия като опасни и непрофесионални. Той отбелязал, че САЩ смятат тези действия за нарушение на споразумение от 1970 г. за предотвратяване на опасни инциденти в морето.

Командирът уточнил, че корабът се намирал в международни води, на 112 км от руския анклав Калининград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
5
 
! Отговори
greenville преди 7 години
Американците да си гледат собствената измислена държава, създадена преди по-малко от400 години от два кораба престъпници,завзели земите на коренното население и толерирала до 1865 година робството! Точно тия не могат да ни учат нито на справедливост, нито на демокрация!Корабите им да си стоят в Мексиканския залив, тогава руснаците няма да им летят над главите.Хем ходят да се закачат, хем след това-голямо тръшкане и вой до небесата.
283
1
 
4
 
! Отговори
azure преди 7 години
Ситуацията може да се разглежда и от друг ъгъл- едно американско корабче симулирало агресивно нахлуване в чужди води и две руски самолетчета отишли да го разгледат.Американчетата се наслаждавали на частно авиошоу, прекрасно изпълнено.Не реагирали, щото са били наясно, че целия Балтийски флот е твърде наблизо. Следващия път няма да ходят да си играят в гьола, в който рашките си изстудяват водката
282
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците приличат на селски бабаитиМного сме яки но сме си малко ***.
281
1
 
10
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Между впрочем , били са на 70 км от руската военноморска база и както те са били в неутрални води, още повече се отнася и до суто 24, пак се смея, егаси насирането, ама верно пичове, всичко се чува -- ПАК ЛЕТЯТ РУСИТЕ и тррррррррррррр........., някакъв Леополд след това викат в ефир. сигурно помощ от базата на литва...
280
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това същя кораб Донал Кук ли е дато стана безпомощен в Черно море от руски самолет.Мислех че вече е нарязан за скрап поради безполезност в бойни действия.Имам един въпрос.Щом това са международни води за американски коръби не са ли международни води и за руски кораби и самолети? Или това са международни води за US но за всички останали са забранени?
279
1
 
10
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Голем смех, суто минало на 9 метра от кораба и на записа един морски тюлен така крещи, че чак се насира в ефир ....пиша тези редове и отново се смея с глас, в кръчмата помислиха, че съм луд, ха ха ха.......И най интересното,Пентагона заповядал да се изктрие от видеото..Н*ТО.... апк се смея, тук, увеличих този момент и всички изпопздахме от смях под масите, язък за ракията, пфу..........егаси тюлените, лесно им е с арабеските, ама като попаднат на мечката и се ***............от смелост.
278
2
 
29
 
! Отговори
Стиви преди 8 години
до 353Майка си ли търси "Доналд Кук" на няколко хиляди километра от брега си ?
277
4
 
22
 
! Отговори
До zoo york 350 преди 8 години
Утре като дойде братушката , ще му отворя вратата даже преди да потропа и ще му поднеса хляб и сол....по наша традиция. И няма да ни е за първи път да ги посрещаме така нашите освободители! А след време даже в учебниците по история няма да пише нищо, че е имало такава държавка като краварията!!!! А пък и на краварчетата от Доналд Кук не им е за първи път да се на...рат само от вида на руските самолети.И пък чий го дирят на 70 км от руската база?????? Този пък колко са подали рапорт за уволнение?
276
10
 
5
 
! Отговори
ZOO YORK преди 8 години
Намира се до Перник...... утре като дойде братушката да ти тропа на вратата ще питаш къде е американскя кораб ама айде
275
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.......това Балтийско море до границите на САЩ ли се намира...
274
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На страхът очите са големи!!Агресия,напрежение,опасна близост на самолет принадлежащ на държава намираща се само на 112 км.от въпросния инцидент!!Чий го дири там военен кораб на държава отстояща на 15 000 км.от мястото на събитието??Чий и какви ги държат ТАМ??
273
31
 
10
 
! Отговори
eni4er преди 8 години
Ако,беше Турски военен кораб,най-вероятно новината щеше да бъде"БЯХА Свалени бяха два руски самолета СУ 24 и един вертолет"
272
3
 
32
 
! Отговори
Коста преди 8 години
Тези ако ще пълнят гащите всеки път при среща с невъоръжени руснаци,да станат попове или да си стоят по къщите...
271
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бен Хурруски фронтови бомбардировач по дефиницияа щурмовик: Това е летателен апарат, предназначен за атакуване на наземни и морски цели и поддръжка на пехотата.Но си прав че Су е 'тактический фронтовой бомбардировщик' с по-малка защитеност което не го прави щурмовик.браво!
270
13
 
10
 
! Отговори
Бен Хур преди 8 години
Су 24 не бяха ли бомбардировачи? Путинчетата пак са налазили форума.
269
6
 
18
 
! Отговори
ss преди 8 години
тоз път колко са напусналите моряци? На тоз кораб Доналд дък хич не му върви се срещат су-та :) blitz.bg/news/article/262371
268
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А КАКВО ПРАВИ ЕДИН КРАВАРСКИ КОРАБ НА 112 КМ. ОТ КАЛИНИНГРАД И НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА ОТ КРАВАРСКАТА ТЕРИТОРИ? НА ТОЗИ ВЪПРОС МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОТГОВОРИ НЯКОЙ КОМПЕТЕНТЕН?
267
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майка си ли търсят американците на 112км. от Калининград. Ако руснаците пратят такъв кораб в Куба, ще има нова карибска криза.
266
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кук...теа май покрай кризата останаха само с един плаващ кораб Кук, който го разкарват напред назад:)))
265
6
 
13
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До проктър1837 333Сегашните препарати са бошлав работа. Когато бях в казармата едно момче се разболя от жълтеница. Целия корпус където живеехме за 3 часа беше дезинфекциран с разреден Хлорпикрин. Няма да ти казвам каква воня беше. Аз бях наряд и ми се падна да дезинфекцирам тоалетните. Старшината каза сложи си противогаза и дерзай. Е няма подобно нещо тоалетните блестяха само след 3 прекарвания на четката с оная гадост.Нито един друг човек от Корпуса не се разболя (над 2000 души)Санитария а?