В Мароко арестуваха двама, свързани с ада в Барселона

11 от 12-те членове на клетката, отговорна за терора, са мароканци
29 авг 2017 21:32, Красимир Ангелов
5
В Мароко арестуваха двама, свързани с ада в Барселона
Снимка: БТА

Полицията в Мароко е задържала двама души, заподозрени в съпричастност към атентатите в Каталуния, заяви министърът на вътрешните работи на Испания Хуан Игнасио Соидо след среща в Рабат с мароканския си колега Абделуафи Лафтит, предаде ТАСС.

Още по темата
По данни на началника на вътрешното министерство на иберийското кралство, цитиран от в. "Конфиденсиал", един от задържаните е продавач на пропан-бутан, който "се предполага, че е доставил газовите бутилки, намерени в град Алканар".

Соидо благодари на силите за сигурност на африканската страна за сътрудничеството и каза, че се е договорил с мароканските си колеги за още по-усилен обмен на информация.

Министърът припомни, че 11 от 12-те членове на клетката, отговорна за нападенията в Каталуния, са мароканци, а последният е роден в Испания, но има марокански корени. "През последните три години Испания и Мароко проведоха 12 съвместни операции за борба с тероризма", уточни Соидо, цитаран от БТА.

По информация на испанската полиция в нощта на 16 срещу 17 август е имало взрив в къща в Алканар, където терористите са правели самоделни взривни устройства. При него са загинали двама членове на клетката.

На 17 август на туристическата улица "Ла Рамбла" в центъра на Барселона водач на микробус умишлено прегази пешеходци. След това каталунската полиция ликвидира в град Камбрилс петима терористи, опитали се да извършат аналогичен атентат. Общо 16 души загинаха при тези нападения, за които пое отговорност групировката "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
4
 
! Отговори
Путкaта преди 6 години
Така е, империалистическа Америка непрекъсна бомбандира Мароко, избивайки невинни мазлюмани! Сега е техен ред да си го връщат, не мислите ли, че са си прави мароканците?!
3
1
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Някой някога да е бомбардирвал Мароко? Още една опорна точка на путинофилите пропадна.
2
0
 
3
 
! Отговори
Карина преди 6 години
"Абделуафи Лафтит, предаде ТАСС."Браво! Абделуафи ще спаси Европа от Исляма! ;)
1
8
 
4
 
! Отговори
Евротолерантен преди 6 години
Никакъв "ад" не е имало в Баселона. Това е новото мулти-култи ежедневие, за което всички европейци се борят. Това са ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ, всичко друго е хибридна война на ПУТИН.